10 Europos jaunimo čempionate sužibusių jaunųjų žvaigždžių (straipsnis)

Praėjusį sekmadienį Vokietijoje pasibaigė dvi savaitęs trukęs Europos jaunimo iki 19 metų čempionatas, kurio nugalėtoja tapo Prancūzijos rinktinė. Pasibaigus jaunųjų futbolininkų kovoms, UEFA.com išrinko dešimt labiausiai išsiskyrusių šių pirmenybių žaidėjų.


Jeanas-Kevinas Augustinas (19 metų, Prancūzija)

Puolėjas. Priklauso „Paris Saint-Germain“ klubui

PSG puolėjas šiose pirmenybėse sudarė nesustabdomą duetą su Kylianu Mbappe. Augustinas pasižymėjo visuose grupės mačuose, o susitikime su Olandija pasiekė „hat-tricką“. Puikiu įvarčiu finale jis leido savo rinktinei įsiveržti į priekį ir pakartojo turnyro rekordą, įmušdamas šeštą kartą.

Stevenas Bergwijnas (18 metų, Olandija)

Krašto puolėjas. Priklauso PSV klubui

Dinamiškas PSV puolėjas turnyrą pradėjo dviem puikiais įvarčiais pergalingai pasibaigusiose rungtynėse su Kroatija. Puolėjas, galintis žaisti tiek vienoje, tiek kitoje aikštės pusėje, daugiau nepasižymėjo, tačiau jo greitis ir jėga neleido nė akimirkai atsipalaiduoti varžovų gynybai.

Josipas Brekalo (18 metų, Kroatija)

Krašto puolėjas. Priklauso „Wolfsburg“ klubui

Šią vasarą už 6 milijonus eurų į „Wolfsburg“ persikėlęs žaidėjas buvo pavojingiausias savo rinktinėje, o jį sustabdyti kairėje atakos pusėje sunku buvo bet kuriam varžovui. Greitas ir puikiai valdantis kamuolį žaidėjas pelnė pirmąjį kroatų įvartį turnyre ir visada bandė būti atakos smaigalyje.

Federico Dimarco (18 metų, Italija)

Krašto gynėjas. Priklauso „Inter“ klubui

Italijos rinktinės žaidimas buvo paremtas išnaudojant varžovų silpnybes standartinėse situacijose, o „Inter“ žaidėjas buvo itin svarbus realizuojant šią taktiką. Jis įmušė visus tris vienuolikos metrų baudinius, o be to pridėjo puikų baudos smūgį, kuris padėjo jo rinktinei patekti į finalą.

Diogo Goncalvesas (19 metų, Portugalija)

Puolėjas. Priklauso „Benfica“ klubui

Greitai mąstantis bei taip pat greitai judantis Goncalvesas Portugalijos rinktinėje atliko „dešimtojo numerio“ vaidmenį. Portugalas visiems įsiminė rungtynėse su Austrija ir Italija, kai surezgė komandos kontraatakas pademonstruodamas jo amžiui nebūdingą žaidimo supratimą.

Manuelis Locatelli (18 metų, Italija)

Centro saugas. Priklauso „Milan“ klubui

Komandos kapitonas Filippo Romagna šį žaidėją apibūdino vienu žodžiu – kokybiškas. Italijos rinktinėje saugas buvo tikras aikštės generolas ir rūpinosi komandos žaidimo kūrimu. Labiausiai įstrigęs jo žaidimo epizodas – puikus baudos smūgis į Austrijos rinktinės vartus.

Kylianas Mbappe (17 metų, Prancūzija)

Puolėjas. Priklauso „Monaco“ klubui

Kartu su Augustinu siautėjęs grupių etape, kur jie kartu pelnė visus aštuonis prancūzų įvarčius, Mbappe nebuvo pasirengęs sustoti. Pusfinalyje jis pademonstravo puikų pasirodymą atlikęs rezultatyvų perdavimą pirmam įvarčiui, o vėliau ir pats įmušęs dukart.

Philippas Ochsas (19 metų, Vokietija)

Krašto saugas. Priklauso „Hoffenheim“ klubui

Geriausias rungtynes Ochsas sužaidė prieš Portugaliją, kai sugebėjo įmušti tris kartus. Turėdamas vieną iš įspūdingiausių technikų tarp visų žaidėjų šiose pirmenybėse, „Hoffenheim“ atstovas taip pat neliko be įvarčių ir Pasaulio iki 20 metų pirmenybėse. Vokiečio puiki technika padėjo jam mušant vienuolikos metrų baudinius, kurių jis šiose pirmenybėse nepramušė, realizuodamas abi progas.

Xaveris Schlageris (18 metų, Austrija)

Centro saugas. Priklauso „Red Bull Salzburg“ klubui

Austrijos rinktinės širdis, kuris stipriai žaidžia tiek atakuodamas, tiek gindamasis. Geriausias jo mačas buvo rungtynėse su Italija, kai jis pelnė įvartį ir varė į neviltį varžovų vartininką Alexą Meretą.

Dominicas Solanke (18 metų, Anglija)

Puolėjas. Priklauso „Chelsea“ klubui

Futbolo pasauliui jau žinomas dėl puikaus žaidimo UEFA jaunimo lygoje, „Chelsea“ puolėjas ir šiose pirmenybėse rodė savo potencialą. Solanke pelnė po įvartį tiek į Prancūzijos, tiek į Olandijos vartus grupių etape.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...