35 įdomiausi C.Ronaldo karjeros faktai (+ konkursas)

Vienam garsiausių planetos žaidėjų Cristiano Ronaldo niekada netrūksta motyvacijos.

33-ejų atletas, įpratęs nuo vaikystės kovoti iki paskutinio kraujo lašo, jau trečiadienį pratęs kovą dėl prestižinio trofėjaus - UEFA Čempionų lygos taurės.

Ta proga lankomiausias šalies futbolo portalas "EuroFootball.lt" surašė įdomiausius "Real" žaidėjo karjeros ir biografijos faktus.

1. Cristiano už savo sėkmę bus amžinai dėkingas geram bičiuliui Albertui Fantrau: "Kai rungtyniavome jaunimo ekipoje ir į mus atvyko pasižiūrėti "Sporting" klubo skautai buvo pasakyta, kad žaidėjas įmušęs daugiausiai įvarčių bus pakviestas į Lisabonos ekipos akademiją.

Rungtynes laimėjome 3:0. Aš pelniau pirmąjį įvartį, tada Albertas tiksliai smūgiavo galva ir galiausiai jis atsidūrė vienas prieš vartininką, varžovą suklaidino ir galėjo nesunkiai nukreipti kamuolį į tuščius vartus. Tačiau Fantrau nusprendė suteikti progą pasižymėti man.

Po rungtynių paklausiau, kodėl Albertas taip pasielgė ir jis atsakė, kad aš esu geresnis žaidėjas."

Po keliolikos metų žurnalistai nuvyko Fantrau namus ir pasiteiravo, ar ši istorija yra tikra. Jis patvirtino ir atskleidė, kad po tų rungtynių nusprendė daugiau nežaisti futbolo, o šiuo metu yra bedarbis.

"O iš kur gavote tokį įspūdingą namą ir automobilį? Atrodote, kad esate turtingas žmogus", - sukluso žurnalistai. "Tai - Ronaldo dovana", - pasakė garsiojo portugalo draugas.

2. Būdamas aštuonerių metų amžiaus C.Ronaldo apsivilko mėgėjų komandos "Andorinha" aprangą - ten jo tėtis dirbo aprangos prižiūrėtoju.

3. Jis buvo jauniausias vaikas šeimoje, portugalas taip pat turi vyresnį brolį Hugo ir dvi seseris - Elma ir Liliana Catia.

4. Vaikystėje būsimo žaidėjo šeimą kamavo nepriteklius ir jis gyveno viename kambaryje broliu bei seserimis.

5. Tėvas jam išrinko Ronaldo vardą, nes itin mėgo amerikiečių aktorių ir prezidentą Ronaldą Reiganą.

6. Vaikystėje Cristiano sulaukė "verksnio" pravardės. Mama Dolores Aveiro kalbėjo: "Kai jis sugrįždavo iš pamokų ir liepdavau daryti namų darbus, sakydavo, jog negavo užduočių ir būdavo pasiruošęs išsliuogti pro langą, kad galėtų žaisti futbolą.

Ronaldo verkdavo, kai atlikdavo perdavimą ir jo komandos draugai nepelnydavo įvarčio. Mano vaikas buvo vadinamas ne tik verksniu, bet maža bite, nes niekas negalėdavo jo pagauti."

7. Mokykloje Ronaldo buvo mėgiamas bendraamžių tarpe, tačiau būnant 14 metų amžiaus jį pašalino iš mokymo įstaigos. Priežastis - portugalas į mokytoją metė kėdę, nes nejautė tinkamos pagarbos. Po šio įvykio mama jį skatino visą dėmesį nukreipti į futbolą ir atnešė puikius rezultatus.

8. Cristiano pasirašė kontraktą su vietiniu klubu "Nacional" ir po pergalingo čempionato nuvyko į trijų dienų trukmės peržiūrą "Sporting" komandoje.

Lisabonos klubas nedelsė ir žaibiškai perpirko žaidėjo kontraktą. Paulo Cardoso, tuometinis ekipos treneris, kalbėjo: "Kai jis gaudavo kamuolį, už savęs palikdavo du ar tris varžovus. Po mačo futbolininkai sustojo aplink talentą, nes žinojo, kad Ronaldo yra ypatingas paauglys."

9. Karjeros pradžioje Cristiano treniruodavosi driblinguoti kamuolį prisirišęs prie kojų svarmenis ir tikėjosi, kad juos nuėmus jis taps greitesniu.

10. Būdamas 15 metų amžiaus Ronaldo susidūrė su širdies problemomis ir jam buvo atlikta operacija lazeriu. Popiet žaidėjas jau buvo išleistas namo, o po kelių dienų pradėjo treniruotis.

11. Pilnas atleto vardas yra Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, nors visi jį pažįsta kaip Cristiano Ronaldo.

12. 2003-aisiais metais jį nusipirkusi "Man Utd" komanda suplojo 12 mln. svarų sterlingų - rekordinę klubui sumą už tokio amžiaus žaidėją.

13. "Raudonųjų velnių" treneris A.Fergusonas teigė, kad kai kurie klubo naujokai vengdavo vilkėti garsiuoju 7-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius, tačiau tikrai ne itin savo jėgomis pasitikėjęs portugalas.

14. Ronaldo iš karto pateisino lūkesčius - FA taurės turnyro finale pelnė tris įvarčius, o vėliau padėjo komandai triumfuoti "Premier" lygoje.

15. 2006 metais sportininkas gimtojoje Madeiros saloje atidarė pirmąją CR7 parduotuvę.

16. 2007 m. žaidėjas patyrė smūgį, kai jo mamai buvo diagnozuotas krūties vėžys.

17. 2009 m. Ronaldo perėjo į Madrido "Real" komandą ir visiškai nesibaimino būsimų iššūkių: "Tai reiškia, jog laukia naujas išbandymas, o tai man padės tapti geriausiu žaidėju."

18. 2010 metų vasarą futbolininkas tapo tėvu - padavėja, su kuria žaidėjas trumpai susitikinėjo, jam pagimdė sūnų.

19. Praeityje susitikinėjęs su pasaulinio garso modeliais Alice Goodwin, Gemma Atkinson ir Irina Shayk, C.Ronaldo reikalavimų kartelę nuleido žemiau ir dabar draugauja su drabužių pardavėja Georgina Rodriguez.

20. C.Ronaldo yra pamaldus Romos katalikas.

21. Prieš 11 metų buvo išleista žaidėjo autobiografija "Moments".

22. Gimtajame žaidėjo Funšalio mieste yra įrengtas CR muziejus, kuriame eksponuojami trofėjai, retos fotografijos, marškinėliai.

23. 2011 m. C.Ronaldo inicijavo žaidimo "iPhone" platformai sukūrimą ir jį pavadino "Heads Up with Cristiano".

24. 2012 m. žaidėjas už 1,5 mln. eurų pardavė "Auksinį batelį", o gautus pinigus paaukojo Gazos vaikų mokykloms.

25. Žaidėjas pasižymi puikiu šuoliu į viršų: iš vietos jis gali pašokti 44 cm, įsibėgėjęs - 78 cm. Tai - 7 cm daugiau nei NBA žaidėjų vidurkis.

26. Riebalai sudaro tik 10 procentų žaidėjo kūno masės.

27. Treniruotės metu C.Ronaldo iš viso iškelia 23 tūkst. kilogramų, o tiek maždaug sveria 16 "Toyota Prius" automobilių.

28. Puolėjo tėvas Jose Dinis Aveiro Anapilin iškeliavo būdamas 52-ejų metų amžiaus, o tai nulėmė patraukis alkoholiui. Ronaldo vis siūlė jam gelbėtis ir pradėti gydytis, tačiau veltui. Būtent todėl C.Ronaldo visiškai nevartoja alkoholio.

29. C.Ronaldo nerūko ir ant kūno neturi tatuiruočių, nes reguliariai aukoja kraują ir yra tapęs donoru.

30. 2005-ųjų spalio mėnesį atletas sulaukė kaltinimų išprievartavimu ir buvo laikinai suimtas.

31. 2013 metais portugalas žengė į drabužių verslą - pristatyti vardiniai CR7 apatiniai vyrams.

32. Puolėjo sutartis us "Real" galioja iki 2021 metų ir per savaitę leidžia susižerti 411 tūkst. eurų.

33. Portugalas turi pasirašęs 1 mlrd. eurų vertės gyvenimo trukmės kontraktą su bendrove "Nike".

34. Pernai C.Ronaldo pirmasis peržengė 200 mln. visuose socialiniuose tinkluose turimų sekėjų ribą.

35. Žaidėjo turto vertė siekia mažiausiai 350 mln. eurų.

***

Portalas "EuroFootball.lt" skelbia konkursą: atspėk kelintą minutę mače prieš Paryžiaus "Saint Germain" C.Ronaldo pelnys savo pirmąjį įvartį ir laimėk partnerių “cr7shop.lt” įsteigtą prizą – vyrišką CR7 komplektą iš būsimos 2018-ųjų kolekcijos.

Tiksliai atspėjus keliems dalyviams, bus traukiami burtai. Jei C.Ronaldo neįmuš nė vieno įvarčio, tada laimėtojas bus išrinktas iš visų dalyvių.

Dalyvauti konkurse gali tik registruoti svetainės lankytojai ir soc. tinklo "futbolo vergų" paskyros sekėjai.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...