500 L. Messi įvarčių: kaip jie buvo pelnyti? (straipsnis, video)

Sekmadienį Lionelis Messi pasiekė dar vieną neįtikėtiną pasiekimą – per savo karjerą pelnė 500-ąjį įvartį. Tiesa, „Barcelona“ rungtynes prieš „Valencia“ pralaimėjo 1-2, tad didelio džiaugsmo argentiniečiui jis neatnešė. BBC Sport, nusprendė atidžiau pasižiūrėti į tai, kaip buvo pelnyti visi 500 argentiniečio įvarčių.

Pirmąjį savo įvartį Messi pelnė prieš vienuoliką metų: 2005 metų gegužę, tuo metu dar 17-metis puolėjas įmušė į „Albacete“ vartus. Nuo tos akimirkos jis nubaudė dar 87 ekipas ir vakar pasiekė išskirtinį pasiekimą įmušdamas savo 500-ąjį įvartį.

„Tai yra skaičius iš kitos galaktikos“, - taip apie savo auklėtinio pasiekimą kalbėjo „Barcos“ treneris Luisas Enrique, o jums pateikiama tai, kaip Messi pelnė visus savo įvarčius.

Kuriomis minutėmis jie pelnyti?

Mažiausiai savo įvarčių Messi pelnė pirmosiomis rungtynių minutėmis, o daugiausiai įvarčių jis pelnė nubausdamas pavargusius varžovus per paskutines susitikimo akimirkas. Tiek pirmąjame, tiek antrąjame kėliniuose Messi per pirmas 15 minučių mušdavo mažiausiai, tačiau kėliniui įpusėjus įvarčių jis pelnydavo daugiau, o per paskutinį kėlinio trečdalį argentinietis įvarčių įmušdavo daugiausiai.

Kaip buvo pelnyti įvarčiai?

Net 81% visų argentiniečio tikslių smūgių buvo atlikti su kaire koja. 71 įvartį Messi pelnė dešine koja, o 21 kartą jis pasižymėjo smūgiu galva.

Absoliuti dauguma puolėjo įvarčių buvo pelnyti iš žaidimo – 411. Iš vienuolikos metrų baudinių jis pelnė 64 įvarčius, o dar 25 kartus jis pasižymėjo iš tiesioginių baudos smūgių.

Kurį sezoną buvo įmušta daugiausiai?

Jau aštuonis sezonus iš eilės Messi pelno bent 40 įvarčių. Šį sezoną jis jau pasižymėjo 42 kartus, tačiau tai nė iš tolo neprilygsta jo geriausiam sezonui – 2011-2012 metų sezone puolėjas pasižymėjo net 82 kartus.

Kam buvo pelnyti įvarčiai?

Iš viso argentinietis įvarčiais nubaudė 88 ekipas. Daugiausiai savo įvarčių jis įmušė į Madrido „Atletico“ ir „Sevilla“ vartus – po 25. 21 kartą Messi pasižymėjo prieš savo principinius varžovus Ispanijoje – Madrido „Real“ futbolininkus.

Kuriuose turnyruose pelnyti įvarčiai?

Daugiausiai įvarčių Messi pelnė „La Liga“ varžybose – 309. Dar 83 įvarčius jis įmušė Čempionų lygos turnyre. Atstovaudamas Argentinos rinktinei jis daugiau pasižymėjo draugiškose varžybose, nei oficialiuose mačuose – 27 kartus jis varžovus baudė kontroliniuose mačuose, o 23 įvarčiai krito per oficialius susitikimus.

Lionelis Messi ar Cristiano Ronaldo?

Įmušęs 500 įvartį jis prisijungė prie savo principinio varžovo – Cristiano Ronaldo, kuris šią ribą pasiekė jau anksčiau. Tiesa, argentiniečiui šią ribą pasiekti prireikė mažiau laiko, o per vienerias rungtynes jis vidutiniškai įmuša po 0,11 įvarčių daugiau nei Ronaldo. Po pasižymėjimo prieš „Valencia“, Messi nuo Ronaldo atsilieka 39 tiksliais smūgiais, tačiau yra sužaidęs 159 rungtynėmis mažiau už portugalą.

Kas dažniausiai asistavo jo įvarčiams?

Prie daugiausiai Messi įvarčių prisidėjo „Barcelona“ dešinysis gynėjas Dani Alvesas. Brazilas net 42 kartus atliko rezultatyvų perdavimą, po kurio komandos lyderis pelnė įvartį. Vos prieš porą metų prie komandos prisijungęs Luisas Suarezas taip pat petenka tarp penkių dažniausiai rezultatyvius perdavimus jam atlikusių žaidėjų.

Kiek įvarčių rungtynėse?

Iš viso Messi pasižymėjo kiek dažniau nei kas antrose rungtynėse – įvarčius argentinietis pelnė 320 iš 632 mačų. 3 ar daugiau įvarčių puolėjas pelnė net 38 kartus, o 2012 metais jis tapo pirmuoju žaidėju, kuris Čempionų lygoje per vienerias rungtynes pasižymėjo penkis kartus.

Klubas ar rinktinė?

Argentinos rinktinėje Messi per rungtynes vidutiniškai muša beveik po pusę įvarčio (0,47 per rungtynes). Tuo tarpu „Barcelona“ klube jis daug rezultatyvesnis ir per vieną susitikimą pasižymi beveik po kartą (0,86 per rungtynes).

Gražiausi įvarčiai?

Jo 500-asis įvartis nebuvo nei gražiausias, nei pats svarbiausias žaidėjo karjeroje – puolėjas pasižymėjo paprastu smūgiu po Jordi Alba perdavimo, tačiau kai žaidėjas pelno 450 įvarčių už „Barcą“, o dar 50 kartų pasižymi už Argentinos rinktinę, galima neabejoti, jog jo karjeroje yra ne vienas puikus įvartis. Vieną iš savo gražiausių įvarčių Messi pelnė praėjusių metų „Copa del Rey“ finale, prieš „Atletic Bilbao“ ekipą. Gavęs kamuolį aikštės viduryje, jis apėjo ne mažiau nei keturis gynėjus ir pasiuntė kamuolį į vartus, o šis jo smūgis buvo nominuotas į 2015 metų „FIFA Puskas“ apdovanojimą, kuris suteikiamas už gražiausią metų įvartį.

L. Messi įvartis nuo 0:47

Šį įvartį jis pelnė praėjus vos kelioms savaitėms po puikaus įvarčio Čempionų lygos pusfinalyje į „Bayern“ vartus, kuris buvo pripažintas šių pirmenybių metų įvarčiu.

Tokius įvarčius Messi muša jau daugybę metų, o „Barca“ savo Twitter paskyroje pasidalino prieš devynerius metus įmuštu, tuo metu dar 19-mečio argentiniečio, puikiu įvarčiu į „Getafe“ vartus.

Nors su Argentinos rinktine puolėjui pavyko iškovoti titulus tik su jaunimo ekipomis, laimėjus 2005 metų Pasaulio jaunimo pirmenybes ir 2008 metų Olimpinį auksą, atstovaudamas savo šalies rinktinei Messi taip pat įmušė ne vieną gražų įvartį. Jūsų dėmesiui dešimt gražiausių Messio įvarčių Pasaulio čempionatuose bei atrankoje į planetos pirmenybes atstovaujant Argentinos rinktinei:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...