A. Buinickis: „Taurės laimėjimą garantavo mūsų atsidavimas ir užsivedimas“

Lietuvos salės futbolo rinktinė ketvirtadienį iškovojo pirmąją Baltijos futsal taurę, o komandos žaidėjai pripažino, jog lemiamą pergalę prieš Latviją nulėmė didelis komandos atsidavimas.

Lietuviai rungtynėse startavo ankstyvu Justino Zagursko įvarčiu ir privertė latvius būti besivejančių vaidmenyje. Nors svečiai po pertraukos pelnė greitą išlyginamąjį įvartį, vėliau J. Zagursko ir Arsenijaus Buinickio puikūs šūviai užtikrino pergalę.

Šiaulių arenoje į viršų taurę kėlęs Lietuvos kapitonas A. Buinickis neslėpė džiaugsmo, jog sunkus darbas davė vaisių: „Pergalę lėmė komandos atsidavimas, užsivedimas ir pirmosios Baltijos taurės troškimas. Buvo pasakyta, kad pagaliau turime iškovoti taurę ir tai pavyko šiandien. Noriu padėkoti visiems atėjusiems, palaikiusiems prie ekranų – tai yra visų mūsų pergalė. Visus darbo vaisius parodo rezultatas“.

„Visų pirma, mes laukėme tokio latvių žaidimo (spaudimo). Trenerių štabas mus paruošė tinkamai, kad jiems pasipriešintume. Antrą kėlinį jie pradėjo su triguba energija, kad pelnytų įvartį. Jiems tai pavyko, bet Justino Zagursko antrasis įvartis, kuris padėjo nuleisti latvius ant žemės – jie turėjo mus vytis, o ne mes“, – dėstė A. Buinickis.

Svarbų vaidmenį pergalėje suvaidino ir puikus, eilę pavojingų smūgių atrėmusio Tado Norbuto žaidimas. Lietuvos „Betsafe-Futsal A lygoje“ pirmaujančio Gargždų klubo vartininkas sakė:  „Tikėjomės darbo. Žiūrėjome latvių rungtynes, jie turi keturis gerai individualiai vienas prieš vieną žaidžiančius žaidėjus, kurie daug smūgiuoja į vartus. Pavyko išsaugoti savo vartus, gaila, kad ne sausus“.

Tuo tarpu atakos smaigalyje dažnai buvęs J. Zagurskas džiaugėsi, jog nustelbė kritikus: „Dar iki šiol viskas verda viduje. Tadas šiandien buvo irgi artistas. Buvo daug kalbų dėl mūsų jaunos rinktinės, tad dabar visi prie televizijos ekranų galėjo žiūrėti ir verkti, kurie mumis netikėjo“.