A. Conte: C. Azpilicueta yra vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų pasaulyje

Vyriausiasis Londono "Chelsea" klubo treneris Antonio Conte mano, kad Cesaras Azipilicueta prie naujos "mėlynųjų" komandos taktikos pritapo itin sėkmingai ir dabar yra vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų pasaulyje.

Vasarą į klubą atvykus A. Conte, "mėlynieji" pradėjo žaisti nauja taktika - su trimis centro gynėjais. Iki tol kairiojo krašto gynėjo pozicijoje rungtyniavęs ispanas dabar kartu su Davidu Luizu ir Gary Cahillu sudaro trijų gynėjų liniją ir sėkmingai tvarkosi su savo užduotimis.

A. Conte gynėjo žaidimu yra labai patenkintas - C. Azpilicueta dar nepraleido nei vienų Anglijos "Premier" lygos rungtynių, o už jį daugiau laiko aikštėje praleido tik Thibaut Courtois.

"Dabartinė žaidimo sistema buvo mano planuose, kai tik pradėjome galvoti apie šį sezoną", - sakė A. Conte. - Naudojame dvi taktikas - 4-2-4 arba 3-4-3. Kai pakeičiau vieną išsidėstymą kitu, jaučiu, kaip komanda puikiai su tuo susitvarko. Galbūt šiek sumažėja mūsų agresyvumas, tačiau esame geresni gynyboje".

"Žaidėjams nereikėjo adaptacijos savo naujose pozicijoje, jiems reikėjo tik skirtingose pozicijose panaudoti tai, ką buvo išmokę anksčiau. Kaip pavyzdys yra Azpis, kuris naujoje savo pozicijoje rungtyniauja fantastiškai. Jis yra vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų pasaulyje", - kalbėjo strategas.

Gerų žodžių A. Conte negailėjo ir krašto gynėjo pozicijoje sėkmingai įsiliejusiam Victorui Mosesui: "Mosesas taip pat yra fantastiškas. Jo reidai kraštu visą rungtynių laiką parodo jo kaip žaidėjo kokybę."

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...