A. Gomesas: kai gavau pasiūlymą iš "Barcos", dingo visos abejonės

Trečiadienį penkerių metų sutartį su "Barcelona" pasirašęs Andre Gomesas tą pačią dieną surengtoje specialioje spaudos konferencijoje atsakė ir į žiniasklaidos atstovų klausimus.

Nuo šiol naujoji 22 metų saugo išpirkos suma 100 milijonų eurų.

"Už Andre sumokėjome 35 milijonus eurų. Susitarime su "Valencia" taip pat yra numatyta papildoma maksimali 20 milijonų išmoka, kuri priklausys tiek nuo paties žaidėjo, tiek ir nuo komandos rezultatų. Atsižvelgiant į tai, kad A. Gomesas yra jaunas ir talentingas žaidėjas, dar numatyta speciali 15 milijonų eurų premija, jei žaidėjas "Auksinio kamuolio" rinkimuose pateks į finalinį trejetuką ir laimės šį prizą", - portugalo įsigijimo sandorio detales spaudos konferencijoje paviešino "Barcelona" profesionalių sporto šakų sekcijos vadovas Albertas Soleras.

Pasak A. Solero, nepaisant fakto, jog kai kurie Katalonijos klubo žaidėjai šią vasarą paliks komandą, daugiau nė vienas futbolininkas sandoryje nedalyvavo, t.y., "Barcelona" nevykdė mainų su priemoka.

"Barcelona" naujokas padėkojo komandos vadovams už jam parodytą pasitikėjimą ir pažymėjo, kad jo pasirinkimą lėmė keli svarbūs veiksniai.

"Noriu pasakyti, kad didžiausia mano atrama yra mano šeima. Be artimųjų palaikymo ir supratimo aš nebūčiau pasiekęs tiek, kiek esu pasiekęs dabar. Žaisti "Barcoje" tikrai yra svajonės išsipildymas, - sakė A. Gomesas. - Žinau, kad man dar reikės daug ko išmokti ir įrodyti savo vertę treneriui ir komandos draugams".

Spaudos konferencijoje dalyvavęs techninis "Barcelona" sekretorius Robertas Fernandezas atskleidė, jog Katalonijos klubo skautai ilgai stebėjo A. Gomeso progresą.

"Tai nebuvo spontaniškas sprendimas. Mes ilgai dairėmės į Andre. Tiesa, iš pradžių negalvojome pirkti dar vieno saugo, tačiau dar vasaros pradžioje mes minėjome, kad "pirkinių gali būti visokių". Kai tik atsirado galimybė įsigyti A. Gomesą, nusprendėme ja pasinaudoti", - sakė R. Fernandezas.

Žiniasklaidoje daugybė ažiotažo sukėlė paskelbta informacija, jog "Barcelona" išties nugvelbė portugalą iš panosės Madrido "Real" ekipai, kuri neva jau buvo pasiekusi susitarimą su futbolininku.

"Kai supratau, jog man atsirado galimybė persikelti į "Barcą", labai apsidžiaugiau ir nedvejojau. "Barcelona" ar Madrido "Real"? Man labiau patinka "Barcelona", nes manau, jog mūsų žaidimo sampratos ir filosofijos sutampa. Mano pasirinkimui daug įtakos turėjo ir tas faktas, jog dabar vienoje komandoje žaisiu su Lioneliu Messi ir Andresu Iniesta. Tai žaidėjai, iš kurių aš mokiausi anksčiau, o dabar tikiuosi išmokti dar daugiau" , - tikino portugalas.

Spaudos konferencijoje A. Solerui ir R. Fernandezui taip pat teko atsakyti į klausimus ir apie tolesnius komandos komplektavimo planus.

Pasak "Barcelona" vadovų, klubas neketina atsisveikinti su Arda Turanu, kuriam ne itin sekėsi rungtyniauti antroje praėjusio sezono dalyje. Taip pat, kaip sakė R. Fernandezas, Katalonijos klubas išvis neplanuoja parduoti nė vieno saugo.

"Komandą tikrai papildys puolėjas ir tai bus paskutinis pirkinys šią vasarą. Turime laiko iki rugpjūčio pirmos ir pasirinksime tinkamiausią kandidatą iš esančių rinkoje. "Barcelona" jau turi tris labai gerus puolėjus, tad rasti jiems kokybišką pamainą nėra labai lengva. "Barcoje" žais tie, kurie nori čia žaisti", - užtikrino R. Fernandezas.

fcbarcelona.lt