A. Januzajus gali atstovauti Kosovo rinktinei

„Manchester United“ priklausantis Adnanas Januzajus gali iškeisti Belgijos rinktinę į neseniai UEFA nariu tapusį Kosovą.

Šiandien buvo paskelbta, jog Kosovas tapo 55-ąją UEFA nare, o tai reiškia, jog jie galės dalyvauti UEFA rengiamuose turnyruose ir siekti FIFA narystės. Pasak pranešimų, jie jau kitą savaitę pateiks savo prašymą tapti FIFA nare.

Po tokio sprendimo atsirado pranešimų, jog „Manchester United“ priklausantis Januzajus gali nuspręsti atstovauti būtent Kosovo rinktinei. 2014 metais jis nusprendė atstovauti Belgiją, tačiau neįsitvirtinęs „United“ ekipoje jis pastaruoju metu nebesulaukia galimybių žaisti šios šalies nacionalinėje rinktinėje.

Januzajus galėtų atstovauti Kosovo rinktinei dėl šeimos kilmės, o pasak FIFA nuostatų, jis gali pakeisti atstovaujamą rinktinę, nes tuo metu, kai jis nusprendė žaisti Belgijos rinktinėje, Kosovas dar nebuvo pripražintas nei UEFA, nei FIFA organizacijų. Apie tai, kad 21-erių metų žaidėjas gali nuspręsti atstovauti Kosovo rinktinei, buvo užsiminęs ir Belgijos rinktinės treneris Marcas Wilmotsas.

„Prieš du metus aš jam sakiau pasirinkti savo širdimi ir jis pasirinko mus. Jei jis dabar pakeis savo nuomonę ir nuspręs, kad jam geriau eiti kitur, aš į tai atsižvelgsiu. Tokiu atveju aš negalėčiau nieko pakeisti“, - teigė Wilmotsas.

Per savo karjerą Januzajus Belgijos rinktinės marškinėlius vilkėjo šešis kartus. Paskutinį kartą šioje rinktinėje jis žaidė dar 2014 metų lapkritį.