A. Karanka: geriausias pasaulio treneris yra ne Guardiola, o Mourinho

"Middlesbrough" treneris Aitoras Karanka mano, kad geriausias treneris pasaulyje yra Jose Mourinho.

Ispano nuomone, "Manchester United" strategas yra pranašesnis už "Manchester City" vadovaujantį Pepą Guardiolą, nors tuo metu, kai dirbo "Barcelona", šis ir buvo laikomas neeiliniu.

Anot Karankos, kurio ekipa šiandien FA taurėje kausis su "miestiečiais", portugalo pranašumą įrodo iškovoti titulai daugelyje skirtingų čempionatų.

"Pepas nėra geriausias treneris pasaulyje. Geriausias treneris pasaulyje yra Jose Mourinho", - kalbėjo "Boro" vairininkas.

"Jis tai įrodė vadovaudamas "Porto", Milano "Inter", "Chelsea", Madrido "Real" bei "Manchester United". Jis buvo geriausias ("La Liga" pirmenybėse - red. past.) ir vis dar yra geriausias."

"Niekada nedirbau su Pepu, tačiau Jose šį sezoną pradėjo sulaukdamas daug kritikos, nors su "Man United" jau laimėjo du trofėjus."

"Man Jose yra geriausias. Manau, tam, jog įrodytų (kad yra geriausias - red. past.), Pepas turi laimėti "Premier" lygą. Manau, jis turi iškovoti trofėjų (šį sezoną - red. past.)."

"Manchester City" kol kas varžosi dėl jau minėtos FA taurės bei UEFA Čempionų lygos nugalėtojų vardo. Anglijos čempionate situacija yra kiek sudėtingesnė, nes ten "Chelsea" pirmauja 10 taškų.