A lyga: ar "Jonava" nustebins "Žalgirį"?

Po dviejų lygiųjų su artimiausiais persekiotojais FK „Žalgiris“ sieks grįžti į pergalių kelią, 22-ojo A lygos turo namų mače priimdamas aukštesnius tikslus nei dabartinė šešta vieta puoselėjančią „Jonavą“.

Aistros. Šio sezono vilniečių bei jonaviečių mačuose netrūkdavo emocijų. Teisėjai buvo priversti rodyti raudonas korteles, o paskutinėse tarpusavio rungtynėse išvykoje žalgiriečiai užsitraukė vietos sirgalių rūstybę ir iš aikštės buvo išlydėti ne pačiais gražiausiais žodžiais.

Čempionas. Į „Jonavą“ čempionato pertraukos metu atvyko pastiprinimas – gynėjas iš Kroatijos Luka Peričius, anksčiau vilkėjęs „Žalgirio“ marškinėlius. 29-erių metų futbolininkas 2013-aisiais tapo Lietuvos čempionu ir persikėlė į Švediją, be to, šiemet L.Peričius su vilniečiais jau buvo susidūręs – tai įvyko prieš sezoną vykusiose kontrolinėse runtgynėse „Sportimos“ manieže, kai žalgiriečiai 0:4 nusileido Rygos FS ekipai. Būtent iš šio klubo legionierius iš Kroatijos ir atvyko į Jonavą.

Kortelės. Visose trejose šio sezono komandų tarpusavio rungtynėse teisėjai buvo priversti rodyti raudonas korteles. Pirmame mače buvo pašalintas Armantas Vitkauskas, antrame – Artūras Rocys bei Serge'as Nyuiadzi, trečiame – Laurynas Stonkus.

Naujokai. Be L.Peričiaus „Žalgirio“ sirgaliai „Jonavos“ klube galės įvertinti dar kelis varžovų naujokus. Tai – iš Azerbaidžano į Lietuvą grįžęs vartininkas Tadas Simaitis, gynėjai – Aurimas Tručinskas, Maksimas Žučikovas bei Artiomas Osipovas, Lietuvos rinktinės saugas Mindaugas Grigaravičius, ukrainietis Kirilas Siličius bei legionierius iš Moldovos Petru Leuca.

Pergalės. „Žalgiris“ nugalėjo visuose trijuose klubų susitikimuose. „Sportimos“ manieže jonaviečiai po dviejų Elivelto įvarčių buvo įveikti 2:1, antroji akistata po to paties brazilo ir Slavko Blagojevičiaus tikslaus smūgio baigėsi pergale 2:0, o trečiajame mače Darvydas Šernas rezultatą išlygino, o Linas Klimavičius per teisėjo pridėtą laiką išplėšė pergalę rezultatu 2:1.

Strategas. Prie „Jonavos“ vairo artimiausioje tarpusavio akistatoje stovės ne Donatas Vencevičius, o jo asistentu buvęs, tačiau vėliau vyr. treneriu paskirtas Mindaugas Čepas. Buvęs „Žalgirio“ treneris, stovėdamas prie jonaviečių vairo, džiaugėsi pergale dvikovoje su Klaipėdos „Atlantu“, tačiau nurijo karčią pralaimėjimo piliulę susitikimuose su „Trakais“ bei Utenos „Uteniu“.

Tikslas. „Jonava“ per 21-erias rungtynes iškovojo 5 pergales, 5 mačus baigė lygiosiomis, 11 kartų pralaimėjo ir, surinkusi 20 taškų, užima šeštąją turnyro lentelės vietą. Į pirmąjį ketvertą siekiantis papulti klubas nuo ketvirtoje vietoje žengiančio „Atlanto“ atsilieka šešiais taškais. Jonaviečiai praėjusiame ture galėjo pagerinti savo pozicijas, tačiau namuose 1:3 pralaimėjo penktoje pozicijoje žengiančiam „Uteniui“, kuris sugebėjo atitrūkti.