A lyga: „Atlanto“ pergalė „šešių taškų“ rungtynėse (VIDEO)

Klaipėdos „Atlantas“ pratęsė puikų sprintą „SMScredit.lt A lygos“ čempionato finišo tiesiojoje. Penktąją pergalę per šešerias rungtynes iškovojusi uostamiesčio komanda vienose svarbiausių sezono rungtynių savo aikštėje įveikė vieną iš pagrindinių konkurenčių kovoje dėl medalių „Trakų“ ekipą rezultatu 1:0 (0:0) ir pasivijo ją turnyro lentelėje. Didžiąją sezono dalį antroje vietoje buvusių Senosios sostinės riterių duobė gilėja – komanda pralaimėjo jau ketvirtąjį mačą iš eilės.

Pirmajame kėlinyje futbolo gerbėjai daug pavojingų momentų neišvydo. Nei viena komanda nesugebėjo užsitikrinti persvaros aikštės viduryje, todėl savo atakas rengė kraštais, tačiau padavimus link vartų patikimai nutraukdavo klaidų nedarę gynėjai. Šlapia ir sunki aikštė neleido futbolininkams demonstruoti jiems įprasto žaidimo,

9-ąją minutę po Gerardo Žukausko ir Jurijaus Mamajevo dvikovos kamuolys atiteko Ronaldui Solominui. Įsiveržęs į baudos aikštelę, trakiškis nusprendė ataką užbaigti pats, bet smūgiu iš aštraus kampo į vartus nepataikė.

„Atlantas“ didžiąją dalį savo atakų rengė kairiu flangu, kur aktyviai žaidė Donatas Kazlauskas, tačiau neretai jį prižiūrėjo du ar net trys varžovai, todėl bandymai prasiveržti ar perduoti kamuolį link vartų, nebuvo sėkmingi.

Pirmasis smūgis į vartų plotą rungtynėse buvo atliktas tik 32-ąją minute, kai Ovidijui Verbickui paridenus kamuolį, tolimu šūviu pažeme savo laimę pabandė klaipėdiškis Lukas Baranauskas, bet didelių problemų Tadui Kauneckui nesukėlė.

„Trakai“ atsakė pavojingu išpuoliu po poros minučių. Dešiniu kraštu pro du varžovus pranėręs R.Solominas aukštu perdavimu baudos aikštelėje surado Tadą Labuką, tačiau šis efektingai, nerdamas į priekį, smūgiu galva į vartus nepataikė.

Kėlinio pabaigoje rungtynių arbitras neišgirdo svečių prašymo skirti 11 m. baudinio už žaidimą ranka baudos aikštelėje po to, kai link vartų pasiųstas kamuolys atsitrenkė į Rolandą Baravyką.

Po pertraukos „Trakams“ pavyko surengti porą pavojingų išpuolių. Iš pradžių po Andriaus Lipskio perdavimo J.Mamajevas keliu prasimetė kamuolį pro Edviną Gertmoną, bet tai padarė per stipriai ir jo nepavijo, išleisdamas už aikštės ribų. Vėliau po kampinio į vartus smūgiavo be priežiūros paliktas R.Solominas, bet į vartus nepataikė.

„Atlantas“ užsidaryti gynyboje neketino. 54-ąją minutę už galvos griebėsi Edgaras Žarskis. Įkirtusiam link vartų ir visiškai laisvam prieš vartininką atsidūrusiam gynėjui po perdavimo iš kairės pritrūko puolėjo įgūdžių ir apmaudžiai nepavyko pataikyti į kamuolį.

Po penkių minučių klaipėdiečiai įsiveržė į priekį. Krašte sėkmingai sužaidus Markui Benetai ir L.Baranauskui, kamuolio sulaukęs O.Verbickas prasiveržė iki galinės linijos ir aštriu perdavimu surado D.Kazlauską, kurio smūgio atremti T.Kauneckas neturėjo jokių šansų.

Kėlinio viduryje „Trakų“ vartininkui teko palikti baudos aikštelę ir pražanga sustabdyti O.Verbicką po žaibiško aikštės šeimininkų išpuolio. Rungtynių teisėjas tokį vartininko poelgį įvertino geltona kortele.

Praleidę įvartį, svečiai padidino varžovų spaudimą, tačiau surengti lemiamo vartų šturmo nesisekė, E.Gertmonui darbo nesuteikė patikimai žaidę gynėjai bei į vartus nepataikę trakiškiai. Rungtynių pabaigoje arbitras neišgirdo Lino Klimavičiaus ir Luko Kochanausko prašymų dusyk skirti 11 m. baudinį.

„Trakų“ komandos nusivylimą vainikavo jau per kompensuotą laiką raudona kortele už smūgį varžovui galva „apdovanotas“ Dzmitrijus Koubas.