A lyga: "Jonava" nemaloniai nustebino "Atlantą" (VIDEO)

Sugrįžimas į centrinį miesto stadioną Klaipėdos „Atlantui“ nebuvo sėkmingas. Pastaruoju metu į duobę papuolusi uostamiesčio ekipa savo žiūrovų akivaizdoje buvo priversta pripažinti „Jonavos“ pranašumą minimaliu rezultatu 0:1 (0:0). Pergalingą įvartį aukštaičiams pelnė legionierius iš Ukrainos Maksimas Marusičius.

Trečiasis pralaimėjimas per ketverias rungtynes nustūmė klaipėdiečius į ketvirtąją turnyro lentelės vietą, tuo tarpu „Jonava“ sumažino atsilikimą nuo penktoje vietoje įsikūrusio Utenos „Utenio“ iki trijų taškų.

Svečiai, kuriems vadovavo diskvalifikuotą Donatą Vencevičių pavadavęs Mindaugas Čepas, aktyviai pradėjo rungtynes ir kėlė nemalonumus varžovams atakomis dešiniu flangu, kur tiek Davidas Makaradze, tiek Klaudijus Upstas ne sykį aštriai perduodavo kamuolį link vartų. Pastarasis žaidėjas po vieno reido griuvo baudos aikštelėje ir ėmė reikalauti baudinio, tačiau arbitras pražangos neįžvelgė.

Pamažu įsibėgėjęs „Atlantas“ turėjo savo argumentų. Žiūrovų plojimų susilaukė efektingai, bet netiksliai į vartus smūgiavę Andrejus Paniukovas ir Jurijus Vereščiakas. Varžovų vartininkui Karoliui Salikui teko šuoliu palydėti šalia virpsto Lino Pilibaičio pasiųstą kamuolį.

„Jonavos“ vartininkas išgelbėjo savo komandą kėlinio viduryje, kai po perdavimo iš aikštės gilumos prieš vartus iššoko J.Vereščiakas, bet jam po kojomis kritęs K.Salikas pavojų likvidavo. Vėliau jis be didesnių problemų sugavo dar vieną tolimą L.Pilibaičio šūvį.

Iškart po pertraukos vartininkui iš Lenkijos teko gaudyti Sergejaus Obivalino smūgį pažeme standartinės situacijos metu. Netrukus po to „Atlantas“ tikėjosi baudinio po to, kai Marko Benetos perduotas kamuolys atsimušė į Kirilo Aleksijano ranką, bet arbitro švilpukas tylėjo.

Pavojingą išpuolį surengė ir jonaviškiai, kai prieš vartus iššokęs Julius Aleksandravičius sudelsė smūgiuoti iš aštraus kampo, o Karoliui Šilkaičio bandymą blokavo suskubę gynėjai.

Netrukus apie savo gebėjimus mušti iš toli priminė Olegas Dmitrijevas, iš baudos aikštelės prieigų patikrinęs virpsto tvirtumą, kiti du jo smūgiai praskriejo šalia vartų.

Dar vieną stiprų legionieriaus šūvį K.Salikas sugavo šuoliu, nesuteikdamas vilties pakartoti smūgio prie jo prišokusiam A.Paniukovui.

Nors iniciatyva priklausė aikštės šeimininkams, įvartį 80-ą minutę pelnė svečiai. Įsiveržusio į baudos aikštelę Maksimo Marusičiaus smūgį bandė blokuoti po kojomis kritęs S.Obivalinas, tačiau po rikošeto kamuolys praskriejo virš vartininko Deivido Mikelionio ir atsidūrė vartų tinkle.

Tašką rungtynėse padėti privalėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Tomas Salamanavičius. Grubiai suklydus gynėjui, jis iššoko prieš vartus, tačiau prasimesti kamuolio pro vartininką nesugebėjo, o bandymu įmušti po kelių akimirkų paglostė skersinį.

Nors buvo pridėtos penkios kompensuoto laiko minutės, desperatiški bandymai išgelbėti rungtynes „Atlantui“ sėkmės neatnešė.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...