A lyga: "Kruoja" išvykoje sutriuškino "Klaipėdos granitą" (VIDEO)

Antrąją pergalę iš eilės 2015 metų „SMScredit.lt A lygoje“ iškovojo Pakruojo „Kruojos“ futbolininkai. Aido Dambrausko auklėtiniai išvykoje užtikrintai 3:0 (1:0) nugalėjo „Klaipėdos granitą“. Praėjusio sezono lyderių penketukas jau įsitaisė pirmojoje turnyro lentelės dalyje.

Nors pirmasis į vartų plotą smūgiavo ir varžovų vartininko budrumą patikrino Gediminas Kruša, tačiau jau kito išpuolio metu granitiečiai patyrė šaltą dušą.

Standartinės padėties metu Ričardas Beniušis numetė kamuolį link Donato Strockio, kuris tiksliai iš arti smūgiavo galva. Šis 5 minutę pelnytas įvartis buvo tikra „Kruojos“ klasika.

Svečiai dar kartą pavojingai atakavo po standartinės padėties, tačiau Dominyko Galkevičiaus smūgį paskutinę akimirką blokavo varžovų žaidėjas.

Antroje kėlinio pusėje šeimininkams pavyko perimti iniciatyvą ir surengti keletą įsimintinų atakų. Jų smaigalyje buvo atsidūręs Karolis Laukžemis, tačiau pirmuoju bandymu futbolininkas galva smūgiavo į Martyną Matuzą, o antrame epizode iš itin dėkingos padėties nepataikė į vartus.

Po pertraukos Gedimino Jarmalavičiaus auklėtiniams iniciatyvos perimti nepavyko. Maža to, pakruojiečiai sugebėjo padvigubinti rezultatą. Aivaras Bagočius baudos aikštelėje išprovokavo Kazimiero Gnedojaus pražangą, o skirtą 11 metrų baudinį 55 minutę labai užtikrintai realizavo R.Beniušis.

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/oX01Ux28KKI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Po kelių minučių K.Laukžemis individualių pastangų dėka susikūrė progą smūgiui, tačiau iš maždaug 18 metrų pažeme smūgiuotas kamuolys skriejo netoli tolimojo vartų kampo.

Nors G.Jarmalavičius gana greitai išnaudojo visus tris keitimus, tačiau pagyvinti žaidimo aikštėje pasirodžiusiems futbolininkams nepavyko. Granitiečių gynyba buvo kiaura kaip rėtis.

Dvi puikias progas turėjo Tomas Birškys, bet saugui abiejuose epizoduose nepavyko pergudrauti puikiai rungtyniavusio Tado Simaičio. „Klaipėdos granito“ vartų sargas komandą išgelbėjo ir po A.Bagočiaus smūgio iš arti, tačiau buvo bejėgis prieš 84 minutę surengtą svečių ataką.

Vos tik po keitimo aikštėje pasirodęs Edelino sukūrė progą T.Birškiui, kuris trečiuoju bandymu pelnė įvartį, pasiųsdamas kamuolį vartininkui tarp kojų. Klaipėdiečiai atrodė itin blankiai, o „Kruoja“ šventė užtikrintą ir pelnytą pergalę.

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...