A lyga: "Riteriai" pasityčiojo iš "Kauno Žalgirio" (VIDEO)

Rungtynių pradžioje įmušę tris greitus įvarčius „Trakai“ užtikrintai užbaigė A lygos  IV ratą. Vicečempionai be didesnių problemų įveikė paskutines rungtynes čempionate sužaidusį „Kauno Žalgirį“ 5:1 (4:0) ir nuo lydere tapusios Marijampolės „Sūduvos“ turnyro lentelėje atsilieka 5 taškais.

Kauniečiai ant suolo paliko labiausiai patyrusius savo futbolininkus Igną Dedurą ir Modestą Stonį, dėl geltonų kortelių limito žaisti negalėjo ir rezultatyviausias komandos žaidėjas Aurimas Raginis.

„Trakai“ mačą pradėjo tarsi iš natų ir jau 1-ą minutę išsiveržė į priekį, kai po Michailo Šyškos smūgio kamuolį į vartus nukreipė koją kyštelėjęs Valentinas Jeriomenka.

Nesužaidus ir 10 minučių, kamuolys antrą sykį atsidūrė svečių vartuose, kai Valdemarui Borovskiui atlikus perdavimą galva, įmušė M.Šyška, bet riterių džiaugsmą nutraukė nuošalę užfiksavęs arbitras.

Vis tik po kelių minučių šeimininkų legionierius įsirašė savo pavardę į protokolą, kai, sulaukęs kamuolį iš neatsargiai sužaidusių varžovų perėmusio Oscaro dovanos, tiksliai mušė į apatinį vartų kampą.

„Trakų“ atakų uraganas nesiliovė. 16-ą minutę krito trečiasis riterių įvartis. V.Borovskiui perkėlus kamuolį per vartus palikusį Paulių Ilgarūbį, Dinijaro Biljaletdinovo smūgį į tuščius vartus blokavo gynėjas Klimas Gusočenko, šalia buvęs Oscaras pakartotiniu bandymu buvo tikslus.

Netrukus jau M.Šyška pasigailėjo kauniečių, visiškai laisvas įsigudrinęs nepataikyti į vartus po aštraus Vaidoto Šilėno perdavimo. Vėliau žalgiriečius darsyk išgelbėjo arbitras, kai standartinės situacijos metu galva nuo skersinio įmušė Justinas Januševskis, kuriam buvo užfiksuota nuošalė. Sužaidus pusvalandį, už galvos griebėsi Oscaras. Legionierius antruoju bandymu nepataikė į tuščius vartus po to, kai D.Biljaletdinovas tolimu smūgiu sudrebino vartų virpstą.

Kėlinio pabaigoje pirmąjį savo įvartį įmušė ir D.Biljaletdinovas, smūgiu galva „uždaręs“ M.Šyškos tikslų perdavimą.

Iškart po pertraukos į vartus stačiakampį pataikė ir „Kauno Žalgiris“, tačiau Luko Kochanausko smūgis problemų Timofejui Šeremetai nesukėlė.

Tuo tarpu P.Ilgarūbiui teko padirbėti gelbstint savo komandą. Jaunasis žalgirietis ištaisė grubią gynėjo klaidą, padarydamas viską, kad prieš vartus iššokęs Oscaras liktų be dar vieno įvarčio. Tačiau vartininkas liko bejėgis, kai 61-ą minutę precizišku legionieriaus iš Liberijos perdavimu prieš vartus išvestas D.Biljaletdinovas savo proga pasinaudojo.

Riteriai galėjo įmušti ir 72-ą minutę, bet svečius dar sykį išgelbėjo virpstas, standartinės situacijos metu smūgiu galva į jį pataikius J.Januševskiui.

Garbės įvartį „Kauno Žalgiriui“ pavyko pasiekti 74-ą minutę. Greitos atakos metu po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Teremui Moffi įmušti neleido T.Šeremeta, bet kamuolys atšoko Ernestui Mickevičiui, kurio smūgis buvo neatremiamas.

Per likusį laiką E.Mickevičius pasinaudojo svečių atsipalaidavimu ir porą sykių atsidūrė svečių atakos smaigalyje, bet vėl nuginkluoti „Trakų“ vartininko jam nepavyko.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...