A lyga: Šiauliuose užfiksuota viena didžiausių sezono staigmenų (VIDEO)

Atidėtose 16-ojo turo „SMScredit.lt A lygos“ rungtynėse buvo užfiksuota viena didžiausių šio sezono staigmenų. Namuose rungtyniavę „Šiaulių“ futbolininkai iškovojo antrą pergalę čempionate, rezultatu 3:1 (1:0) įveikdami Vilniaus „Žalgiriui“ į nugarą turnyro lentelėje alsuojančius „Trakus“.

Tokiu būdu šiauliečius nuo priešpaskutinėje vietoje žengiančio „Klaipėdos granito“ skiria keturi taškai. Savo ruožtu Valdo Urbono treniruojami futbolininkai nuo žalgiriečių atsilieka aštuoniais taškais, tačiau vis dar turi vienerias rungtynes atsargoje.

Jau pačioje dvikovos pradžioje svečiai galėjo išsiveržti į priekį. „Trakų“ atakų lyderis Davidas Aršakianas sulaukė perdavimo, pabėgo nuo varžovo, bet iš arti smūgiavo tiesiai į laiku vartus palikusį Povilą Valinčių.

6-ąją minutę „Šiauliai“ sulaukė oponentų klaidos ir netikėtai pelnė pirmą įvartį. Rokas Gedminas perėmė kamuolį, įsiveržė į baudos aikštelę bei tiksliai smūgiavo į tolimą vartų kampą.

Praleistas įvartis neišmušė „riterių“ iš vėžių – jie ir toliau kontroliavo situaciją aikštės viduryje, bet išlyginti rezultato nesisekė. Gerą galimybę pasižymėti turėjo D. Aršakianas. Puolėjas technišku veiksmu suklaidino varžovą, bet nuo įvarčio „Šiaulius“ išgelbėjo P. Valinčius.

Vis dėlto net ir vartininkas niekuo nebūtų galėjęs padėti savo komandai, kai atakos smaigalyje 33-ąją minutę atsidūrė Deividas Česnauskis. Patyrusiam futbolininkui kamuolys atšoko po kojomis, tačiau gynėjo bandymas pataikyti į pustuščius vartus nebuvo sėkmingas.

Svečiai dar ne kartą pavojingai smūgiavo iš įvairių padėčių, versdami tiek vartininką, tiek „Šiaulių“ gynėjus pasiaukojamai gintis.

Iš karto po pertraukos „riteriai“ buvo priversti dar sykį traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. Edvinas Jasaitis uždirbo 11 metrų baudinį, kurį 50-ąją minutę realizavo patyręs Ramūnas Radavičius.

„Trakų“ atakų škvalas tęsėsi ir toliau: Ronaldo Solomino iš arti muštą kamuolį atrėmė vartininkas, o netrukus Jurijus Mamajevas iš dėkingos padėties smūgiavo virš vartų.

Visgi 60-ąją minutę svečiams pavyko sušvelninti deficitą. Nuo Justino Januševskio perdavimo neapsigynę šeimininkų gynėjai suteikė progą mušti laisvam Vaidotui Šilėnui, kuris pasinaudojo suteiktu šansu ir pelnė įvartį į savo buvusios komandos vartus.

Antram kėliniui įpusėjus, eilinį kartą savo meistriškumą pademonstravo P. Valinčius. Vartininkas parodė puikią reakciją, kai sugavo D. Aršakiano muštą kamuolį standartinės padėties metu.

Tiek vartų sargas, tiek likę komandos draugai pasiaukojamai griovė „riterių“ išpuolius ir kantriai laukė savo šanso kontratakose. Viena jų 85-ąją minutę padovanojo šiauliečiams antrą pergalę šiame sezone.

„Šiaulių“ didvyriu tapo R. Gedminas, pabėgęs nuo varžovų gynėjų ir antrą kartą šiame mače tiksliai smūgiavęs į tolimąjį vartų kampą. Du beveik identiški saugo įvarčiai leido Saulės miesto ekipai po ilgos pertraukos triumfuoti.

Per likusį laiką svečiai atrodė palūžę ir galimybėmis pakovoti dėl taškų šioje akistatoje jau nebetikėjo.  


Klaipėdos „Atlantas“ pratęsė lygiųjų seriją „SMScredit.lt A lygoje“. Po pertraukos čempionate pergalės dar neiškovojęs uostamiesčio klubas atidėtose XVI-o turo rungtynėse pirmavo dviejų įvarčių persvara išvykoje prieš Kauno „Stumbrą“, bet jos neišsaugojo – 2:2 (1:0), pasiekdamas trečias lygiąsias iš eilės. Laikinosios sostinės komanda rezultatą išlygino pačioje rungtynių pabaigoje baudos smūgiu. „Atlanto“ gretose abu įvarčius įmušė Robertas Vėževičius.

Nepaisant didžiulio karščio, abi komandos mačo pradžioje žaidė gana greitą ir atakuojantį futbolą. Ilgiau prisitaikyti prie oro sąlygų prireikė „Stumbrui“, kurių žaidėjai kelis kartus neleistinai prarado kamuolius.

Iki tol daug darbo neturėjusiam „Stumbro“ vartininkui Giedriui Kvedarui teko padirbėti 19-ą minutę kampinio metu ir atremti labai stiprų Andriaus Bartkaus smūgį galva. Bet po trijų minučių jis buvo bejėgis, kai, dar vienos standartinės situacijos metu O.Verbickui pakėlus kamuolį link vartų, jis atiteko be priežiūros likusiam R.Vėževičiui, kuriam beliko išnaudoti savo progą. Aikštės šeimininkai tikėjosi užfiksuotos nuošalės, tačiau arbitras parodė į aikštės vidurį.

Kėliniui įpusėjus, pavojingiau atakavo aikštės šeimininkai. 25-ą minutę Andrius Jokšas išgelbėjo „Atlantą“ nuo didesnių nemalonumų. Po perdavimo į baudos aikštelę Andrius Račkus galva numetė kamuolį link vartų, kur klaipėdiečių gynėjas jį atmušė kone nuo vartų linijos, atimdamas galimybę pasižymėti jam už nugaros buvusiam Artūrui Rimkevičiui.

Vėliau gražiai suklaidinęs keletą varžovų į baudos aikštelę įsiveržė Nerijus Mačiulis, bet jo smūgį atmušė Aleksejus Jepifanovas. Po kelių minučių labai pavojingai į vartus mušė A,Rimkevičius, bet šalia buvęs gynėjas sugebėjo liesti kamuolį ir to užteko, kad jis praskrietų visai šalia virpsto.

Netrukus rezultatyviausias „Stumbro“ futbolininkas pastebėjo, kad M.Malinauskas paliko savo poziciją, todėl pabandė permesti kamuolį per svečių vartininką, tačiau šis sužaidė užtikrintai, spėjo sugrįžti į vartus ir kamuolį sugauti.

Iškart po pertraukos R.Vėževičius galėjo padvigubinti persvarą, tačiau įsiveržusio į baudos aikštelę saugo labai stiprų smūgį G.Kvedaras sugebėjo atremti. Vis tik savo antrąjį įvartį R.Vėževičius įmušė visai netrukus, puikiu smūgiu galva  į artimą vartų kampą „uždarydamas“ O.Verbicko perdavimą 52-ą minutę.

Po įvarčio „Atlantas“ atsipalaidavo ir netrukus A.Rimkevičius išvengė Aleksejaus Jepifanovo priežiūros, bet jo labai stiprų šūvį atrėmė puikiai sužaidęs M.Malinauskas.

G.Kvedaras paliko vartus ir vos nebuvo nubaustas, kai oro dvikovą laimėjęs Lukas Baranauskas kone iš aikštės vidurio pabandė pasiųsti kamuolį į vartus.  Vis tik „Stumbro“ vartininkas paskutinę akimirką akrobatiniu šuoliu spėjo viena ranka jį nukreipti virš skersinio.

Perėmusių iniciatyvą aikštės šeimininkų įvarčio ilgai laukti neteko. 58-ą minutę A.Rimkevičius prie savęs pritraukė net keturis varžovus, kuriems pavyko puolėjo smūgį blokuoti, tačiau be priežiūros paliktas Mindaugas Grigaravičius jam atšokusį kamuolį pasiuntė į tinklą.

Puikias rungtynes žaidęs A.Rimkevičius darsyk fantastiškai susitvarkė su jį prižiūrėjusiais „Atlanto“ vidurio gynėjais ir tik jiems į pagalbą atskubėjęs A.Jokšas paskutinę akimirką spėjo krisdamas išmušti kamuolį iš po prieš vartus atsidūrusio ir jau smūgiuoti pasiruošusio varžovo kojų.

Pavyzdinį kovingumą antrajame kėlinyje demonstravusi Kauno komanda sulaukė atpildo 87-ą minutę. kai realizavo baudos smūgį. N.Mačiulis parideno kamuolį Rimvydui Sadauskui, kurio galingai smūgis po rikošeto buvo tikslus.

Paskutinę minutę darsyk sublizgėjo kamuolį iš A.Jepifanovo nugvelbęs A.Rimkevičius. Puolėjas atliko labai pavojingą perdavimą link vartų, kur suklydęs gynėjas leido į vartus smūgiuoti Klaidui Janoniui, bet po keitimo aikštėje pasirodęs futbolininkas stipriu smūgiu į vartus nepataikė.

Turnyrinė lentelė: