A lyga: "Sūduva" fantastiškose rungtynėse išplėšė tašką iš "Stumbro" (VIDEO)

Kauno „Stumbrą“ nuo nedidelės sensacijos „SMScredit.lt A lygoje“ skyrė vos pora minučių. Atrėmę „Sūduvos“ atakų lavinas, svečiai išsiveržė į priekį antrajame kėlinyje, bet daugybę progų iššvaisčiusią Suvalkijos komandą išgelbėjo rezultatyviausias komandos futbolininkas Tomas Radzinevičius, išlyginęs rezultatą per arbitro pridėtą laiką – 1:1 (0:0).

Pirmoje dvikovos pusėje didžiulę persvarą turėjusi „Sūduva“ pratęsė progų švaistymo įgūdžių demonstravimą, pradėtą praėjusio turo mače prieš Pakruojo „Kruoją“. Jau 9-ą minutę aikštės šeimininkai galėjo išsiveržti į priekį, kai T.Radzinevičius sudėtingu smūgiu pataikė į virpstą po Marko Živkovičiaus perdavimo iš krašto.

Vėliau keliolikos centimetrų pritrūko Mariui Šoblinskui ir Valentinui Baranovskiui, kurių smūgiai pažeme praskriejo visiškai šalia virpsto, o Karolio Chveduko galingą šūvį sugavo Giedrius Kvedaras. Suvalkiečiai keletą kartų po puikių perdavimų iš aikštės gilumos sugebėjo išvesti savo žaidėjus prieš vartus, bet tiek K.Chvedukas, tiek V.Baranovskis vietoje smūgių nusprendė perduoti kamuolį komandos draugams, sugadindami pavojingus momentus.

Už tokį atsainumą prie varžovų vartų „Sūduva“ turėjo būti nubausta 25-ą minutę, bet puikiai Mohamedo Djabrailovo prieš vartus išvestas Deividas Stradalovas neįstengė pergudrauti jį pasitikusio Pauliaus Grybausko. Netrukus įmušti galėjo ir Tomas Snapkauskas, bet stipriu smūgiu pataikė tiesiai į vartininką.

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/zZOvPTTW-fU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Iškart po pertraukos svečiai surengė dar porą pavojingų išpuolių, kurių smaigalyje atsidūrė M.Djabrailovas. Iš pradžių jis pavojingai smūgiavo pažeme, įkirtęs į baudos aikštelę po Nerijaus Mačiulio perdavimo, vėliau stiprų legionieriaus iš Rusijos smūgį pažeme kampinio metu nuo vartų linijos atmušė prie virpsto stovėjęs M.Živkovičius.

Laikui senkant, „Sūduva“ vėl užgulė svečių vartus. Po keitimo aikštėje pasirodęs Ernestas Veliulis iš pradžių žaidė dešiniajame flange, vėliau susikeitė vietomis su Vaidotu Šilėnu. Šis taktinis manevras kiek išmušė svečius iš vėžių. Po padavimų iš kraštų prie kauniečių vartų kilo keletas gaisrų.

Teigiamą impulsą „Stumbro“ žaidimui suteikė aikštėje pasirodęs Artūras Rimkevičius. Traumą pagaliau išsigydęs svečių atakos lyderis jau pirmuoju savo lietimu labai pavojingai smūgiavo virš vartų.

78-ą minutę svečiai pasinaudojo marijampoliečių klaida gynyboje ir išsiveržė į priekį. Po Eriko Skripkino perdavimo nuošalės išvengė M.Djabrailovas ir, iššokęs prieš vartus, pasiuntė kamuolį į tolimą kampą.

Po poros minučių už galvų griebėsi visas stadionas, kai fantastiškai sužaidė G.Kvedaras. „Stumbro“ vartininkas puikiu šuoliu sugavo K.Chveduko smūgį galva po Vilmanto Bagdanavičiaus perdavimo.

Kai, rungtynėms baigiantis, puikios progos neišnaudojo virš vartų smūgiavęs E.Veliulis, atrodė, kad „Sūduva“ patirs kiek netikėtą nesėkmę. Tačiau būtent po aikštės šeimininkų naujoko perdavimo jau per arbitro pridėtą laiką neatremiamu smūgiu į apatinį vartų kampą rezultatą išlygino rezultatyviausias komandos futbolininkas T.Radzinevičius.

Vis tik paskutinių sekundžių didvyriu tapo M.Živkovičius. „Stumbrui“ uždirbus paskutinį kampinį, gynėjas iš Serbijos neįtikėtinu būdu sugebėjo nuo vartų linijos atmušti T.Snapkausko smūgį galva, antrą kartą rungtynėse taip išgelbėdamas komandą. Antro bandymo kauniečiams nesuteikė kamuolį sugriebęs P.Grybauskas.

Turnyrinė lentelė: