A lyga: "Sūduva" neišlaikė persvaros prieš "Trakus" (VIDEO)

Marijampolės „Sūduva“ ir „Trakai“ išliko nepralaimėjusiomis ekipomis A lygoje, tačiau nepasinaudojo galimybe pakilti į turnyro lentelės viršų. Suvalkijoje įvykusiose šių komandų akistatoje buvo užfiksuotos lygiosios – 1:1 (1:0).

Dar vieną įvartį, jau trečiąjį, į savo sąskaitą įsirašė Andro Švrljuga, pasivydamas komandos draugą Vaidą Slavicką. Pirmąjį kartą šiame sezone praleidusių „Trakų“ gretose pasižymėjo Tadas Labukas.

Nuo pirmųjų mačo minučių kamuolį daugiau kontroliavo svečiai, bet pavojingesnes atakas kūrė „Sūduva“. Jo pradžioje suvalkiečius į priekį privalėjo išvesti Marjanas Altiparmakovskis, bet prieš vartus iššokęs puolėjas Igno Plūko įveikti nesugebėjo.

Į areną susirinkę žiūrovai neslėpė nusivylimo teisėjo sprendimu neįskaityti įvarčio kėlinio viduryje, kai vartininko prieš save atmuštą tolimą Ovidijaus Verbicko smūgį pakartojo pirmasis prie kamuolio prišokęs Andro Švrljuga. Arbitro asistentas užfiksavo nuošalę.

Sužaidus pusvalandį, pirmąjį pavojingą momentą sukūrė ir riteriai. Po Valdemaro Borovskio perdavimo nerdamas į priekį galva visai šalia vartų mušė Aleksandras Byčenokas.

Įvarčių sąskaitą rungtynėse atidarė ne bet kas, o A.Švrljuga. Vienas iš dviejų šiame sezone įvarčius „Sūduvai“ pelnančių futbolininkų po puikaus Povilo Leimono perdavimo iš gilumos iššoko prieš I.Plūką ir pasiuntė kamuolį į tolimą vartų kampą.

Artėjant pertraukai, aikštės šeimininkai surengė dar porą pavojingų išpuolių. Sykį prieš vartus atsidurti galėjo Robertas Vėževičius, bet jį paskutiniu momentu pasivijo ir kamuolį išmušė Michailas Šyška. Netrukus į saugo poziciją šiame mače perkeltas A.Švrljuga atliko įspūdingą reidą kone per visą aikštę ir susilaukė gausių žiūrovų plojimu nepaisant nesėkmingo perdavimo.

Kur kas aktyviau pradėjusiems antrąją mačo pusę „Trakams“ užteko 6 minučių išlyginti rezultatą. T.Labukas pasinaudojo varžovų gynėjų klaida išmušant kamuolį ir nuginklavo Ivaną Kardumą, pelnydamas pirmąjį savo įvartį sezone.

Nors svečiai nemažino tempo ir toliau aktyviai spaudė „Sūduvą“, ši atsakė pavojingu išpuoliu, kurio smaigalyje atsidūrusio Domanto Antanavičiaus smūgį I.Plūkas sugavo tik antruoju bandymu. Vėliau I.Kardumo budrumą šūviu į vartų stačiakampį patikrino A.Byčenokas.

Greitos atakos metu R.Vėževičius nepagailėjo perdavimo laisvam M.Altiparmakovskiui, bet „Trakus“ išgelbėjo I.Plūkas, akrobatiniu šuoliu nukreipęs varžovo smūgiuotą kamuolį virš skersinio.

Mačo pabaigoje rungtynių herojumi galėjo tapti po keitimo aikštėje pasirodęs Karolis Laukžemis, tačiau be priežiūros baudos aikštelėje paliktas puolėjas iš puikios pozicijos į vartus mušė labai netiksliai.