A lyga: "Sūduva" nepajėgė sustabdyti "Žalgirio"

„Žalgiris“ pratęsė įspūdingą pergalių seriją. Atidėtose 17-o „SMScredit.lt A lygos“ turo rungtynėse vilniečiai rezultatu 4:1 (1:0) įveikė Marijampolės „Sūduvą“ ir čempionate laimėjo devintą sykį iš eilės.

Turnyro lentelėje nuo artimiausių persekiotojų „Trakų“ žalgiriečiai nutolo jau 10-ies taškų atstumu. Į medalius nusitaikę sūduviškiai per paskutines trejas rungtynes iškovojo vos tašką ir nuo Klaipėdos „Atlanto“ atsilieka keturiais taškais.

Labai aktyviai rungtynes pradėję vilniečiai į priekį išsiveržė jau 5-ą mačo minutę. Kampinio metu baudos aikštelėje ranka sužaidė Admiras Kecapas, o skirtą baudinį šaltakraujiškai įmušė Andrija Kaludjerovičius, su 12-a įvarčių sąskaitoje pakildamas į snaiperių sąrašo viršų.

Ne dažnai prie dominavusių aikštės šeimininkų vartų priartėję marijampoliečiai varžovų vartininko budrumą patikrino tik kėlinio viduryje, kai Saulius Klevinskas ne be vargo prieš save atrėmė tolimą Predrago Pavlovičiaus šūvį. Vėliau šalia vartų kelis sykius mušė Povilas Leimonas.

Artėjant pertraukai, gražią pozicinę ataką sukūręs „Žalgiris“ privertė I.Kardumą šuoliu gaudyti kamuolį po Manto Kuklio smūgio. Vartininko gabumus patikrino ir S.Mikoliūnas, kurio smūgį vartininkas sugebėjo nukreipti už galinės linijos.

Dar vieno kampinio metu už galvos griebėsi Linas Klimavičius. Gynėjas krisdamas neįtikinėtinai nepataikė į tuščius vartus galva iš po metrų atstumo, nukreipdamas kamuolį į skersinį.

Pirmosios „Žalgirio“ atakos metu antroje mačo pusėje S.Mikoliūnas labai techniškai vienu lietimu pabandė uždaryti perdavimą iš krašto, bet darsyk „Sūduvą“ išgelbėjo vartininkas, sugebėjęs atremti nuo žemės prieš jį atšokusį kamuolį.

Dar po penkių minučių vilniečiais sveikino V.Lukšą. Baudos aikštelėje sulaukęs perdavimo saugas puikiai paguldė ant žemės prišokusį gynėją ir neatremiamu smūgiu nepaliko I.Kardumui jokių šansų.

Po keitimo pasirodęs Elivelto jau po keturių aikštėje praleistų minučių turėjo puikią progą įmušti trečiąjį komandos įvartį. Po puikaus M.Kuklio perdavimo prieš vartininką atsidūręs brazilas jo įveikti nesugebėjo.

Neįmušęs „Žalgiris“ buvo nubaustas. „Sūduva“ gražino intrigą į rungtynes 72-ą minutę. Greito išpuolio metu Eligijus Jankauskas surado baudos aikštelėje be priežiūros paliktą Tomą Radzinevičių. Suvalkiečių ekipos lyderis galva mušė tiksliai, pelnydamas 11-ą savo įvartį sezone.

Nors svečiai metėsi lyginti rezultato, tačiau visus taškus mačo pabaigoje sudėliojo Elivelto. Įkirtęs į baudos aikštelę ir sulaukęs A.Kaludjerovičiaus perdavimo legionierius iš Brazilijos savo antrąjį šansą išnaudojo.

Dar po poros minučių brazilas perdavimu prieš vartus išvedė po keitimo aikštėje pasirodžiusį Mariną Matošą, kuris smūgiu į tolimą vartų kampą pelnė ketvirtąjį komandos įvartį.

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...