A lyga: "Trakai" neįvertino "Šiaulių" vienuolikės (VIDEO)

„Trakai“ pralaimėjo trečiąjį kartą iš eilės ir suteikė progą Pakruojo „Kruojai" dar labiau atitrūkti. Sezono pabaigoje į duobę įkritę Edgaro Jankausko auklėtiniai XXXII-ojo „SMScredit.lt A lygos“ turo akistatoje svečiuose 1:3 (0:1) nusileido solidžiai savų žiūrovų akivaizdoje rungtyniavusiems „Šiaulių“ futbolininkams. Antrąją pergalę iš eilės iškovoję šiauliečiai turnyro lentelėje atitrūko nuo „Klaipėdos granito“ ir Gargždų „Bangos“.

„Trakų“ futbolininkai rimtai nusiteikė šioms rungtynėms ir jau 4-ąją minutę turėjo progą išsiveržti į priekį. Gero perdavimo baudos aikštelėje sulaukęs Ronaldas Solominas smūgiavo į vartus, tačiau saugo bandymą atrėmė vartų sargas Edgaras Mikšėnas.

Šiauliečiai efektyviai aikštės viduryje kontroliavo kamuolį ir surengė keletą aštrių atakų, bet kartą suklydus vartininkui šeimininkus išgelbėjo tik sėkmė. Dzimitrijus Koubas perdavė kamuolį Jurijui Mamajevui, tačiau ruso smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų. Netrukus ir vėl legionierius iš Rusijos turėjo progą pasižymėti, bet ir antrą sykį smūgis buvo netikslus.

Kėlinio viduryje „Trakų“ futbolininkai spaudė šiauliečius ir kūrė aštrius epizodus prie varžovų vartų. Atrodė, jog įvartis į šeimininkų vartus pagaliau įkris. Visgi „Šiauliai“ nubaudė varžovus už nerealizuotas progas ir patys atidarė įvarčių sąskaitą.

33-iąją minutę Titas Vitukynas apsikeitė perdavimais su komandos draugu ir netrukus surado Mindaugą Strauką, kuris savo proga pasinaudojo ir nuginklavo Paulių Grybauską.

Paskutinę kėlinio minutę pasižymėti galėjo D.Koubas, tačiau ir vėl nepasinaudojo puikia proga bei smūgiavo šalia vartų.

Ko nepavyko baltarusiui padaryti pirmajame kėlinyje, tą jis atliko po pertraukos. 47-ąją minutę standartinės padėties metu Vytautas Lukša pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o nuo varžovo pabėgęs D.Koubas tiksliai smūgiavo galva ir išlygino rezultatą. Netrukus puikų smūgį iš toli atliko Darius Miceika, tačiau saugo smūgiuotas kamuolys prazvimbė visai šalia tolimojo vartų virpsto.

Netikėtai 55-ąją minutę kaip perkūnas iš giedro dangaus trenkė T.Vitukynas. Puikiai rungtyniavęs saugas greitos atakos metu atliko nuostabų tolimą smūgį ir vėl išvedė savo komandą į priekį.

Netrukus „Trakų“ padėtis tapo labai komplikuota. Baudos aikštelėje ranka sužaidus Andriui Lipskiui, teisėjas skyrė 11 metrų baudinį kurį 63-iąją minutę realizavo rezultatyviausias čempionato žaidėjas Niko Tokičius.

Svečiai atakavo, ne kartą atliko pavojingus smūgius, tačiau puikiai savo komandą gelbėjęs E.Mikšėnas net neleido suabejoti, kuri komanda šiandien triumfuos Šiauliuose. Vartininkas atrėmė pavojingus V.Lukšos, D.Koubo, Tado Labuko ir D.Miceikos smūgius bei tapo vienu iš pagrindinių pergalės kalviu.  

Turnyrinė lentelė:

alyga.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...