A lyga: "Trakai" sutvarkė reikalus Šiauliuose (komentarai, VIDEO)

Dar pirmajame kėlinyje įmušę visus savo įvarčius, „Trakai“ atsirevanšavo čempionato autsaideriams „Šiauliams“ už netikėtą pralaimėjimą antrajame „SMScredit.lt A lygos“ čempionato rate. Vedami triskart pasižymėjusio Davido Aršakiano riteriai svečiuose įveikė Saulės miesto komandą rezultatu 4:2 (4:1).

Nors „Trakai“ nuo mačo pradžios įsikūrė varžovų aikštės pusėje, būtent svečių vartininkui teko išimti kamuolį iš vartų tinklo 8-ą rungtynių minutę. Edvinas Jasaitis įkirto į baudos aikštelę ir pasiuntė kamuolį link vartų. Čia jo nepasiekė Justinas Januševskis, leisdamas galva tiksliai smūgiuoti Deividui Šešplaukiui.

Vis tik antrojo rato scenarijus nepasikartojo ir visus dvikovos klausimus „Trakai“ išsprendė dar iki pertraukos. Išlyginti rezultatą riteriams prireikė vos penkių minučių. Kampinio metu Nerijaus Valskio smūgį galva ranka sustabdė Dovydas Medžiaušis, o skirtą baudinį ramiai realizavo D.Aršakianas.

Uždarę varžovus jų aikštės pusėje, svečiai išsiveržė į priekį kėlinio viduryje. Po perdavimo iš krašto Deividas Česnauskis galva numetė kamuolį N.Valskiui, šio smūgį Povilas Valinčius sugebėjo atremti, tačiau šalia buvęs D.Aršakianas pasižymėjo pakartotiniu smūgiu. Šiauliečiai tikėjosi, kad bus užfiksuota nuošalė, bet taisyklių pažeidimo teisėjas neįžvelgė.

P.Valinčiui darsyk teko demonstruoti savo meistriškumą ir šuoliu į kampinį nukreipti kamuolį po labai pavojingo Jurijaus Mamajevo tolimo šūvio. Netrukus, gražiai baudos aikštelėje suklaidinęs Ramūną Radavičių, techniškai įsukti kamuolio į vartus nesugebėjo N.Valskis.

Trečiasis įvartis į „Šiaulių“ vartus krito 31-ą minutę. Po aikštės šeimininkų gynybos linijos klaidos D.Aršakianas išvengė nuošalės pinklių, iššoko prieš vartus, sulaukęs idealaus J.Mamajevo perdavimo, ir vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus, į savo sąskaitą įsirašydamas „hetriką“.

Dar po trijų minučių savo įvarčių seriją pratęsė Vaidotas Šilėnas. Trečiame mače iš eilės pasižymėjęs saugas nukreipė kamuolį į vartus standartinės situacijos metu po antrojo rezultatyvaus J.Mamajevo perdavimo rungtynėse.

Antrasis kėlinys prasidėjo taip, kaip ir pirmasis - „Šiaulių“ įvarčiu. Po E.Jasaičio perdavimo baudos aikštelėje atsidūręs Edvardas Tamulevičius puikiu smūgiu po skersiniu iš aštraus kampo nepaliko Mariui Rapaliui jokių šansų. Tai buvo pirmasis puolėjo įvartis atstovaujant Šiaulių miesto komandai.

Įvartis suteikė šiauliečiams pasitikėjimo, jie kur kas dažniau ėmė artėti prie varžovų vartų. M.Rapaliui teko demonstruoti savo reakciją ir meistriškumą, atremiant pavojingą E.Jasaičio baudos smūgį bei labai pavojingą Maksimo Ivanovo tolimą bandymą.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, „Trakai“ susigrąžino iniciatyvą, bet penktojo įvarčio įmušti nesugebėjo, nors progų tam sukūrė. Dukart standartinių situacijų metu labai nepasisekė Linui Klimavičiui. Kartą gynėjo smūgį nuo vartų linijos atmušė vartininkui į pagalbą suskubęs M.Ivanovas, vėliau analogiškai savo komandą išgelbėjo E.Tamulevičius.

Pasižymėti galėjo ir trauma išsigydęs bei po ilgos pertraukos į riterių gretas sugrįžęs Artiomas Gurenka. Legionierius po perdavimo iš gilumos iššoko prieš vartus, bet puikiai sužaidusio P.Valinčiaus pergudrauti nesugebėjo.

Vyr. treneris Valdas Urbonas („Trakai“): „Pradžia buvo identiška toms rungtynėms, kur žaidėme prieš tris savaites, bet tikėjau vyrais. Šiandien parodėme, ką mes galime. Ne veltui užimame tą vietą, kurioje esame. Patiko vyrų noras, momentų kūrimas. Jautėsi, kad antrajame kėlinyje kažkiek nusiraminome. „Šiauliai“ - sustatyta komanda, stengėsi prie kiekvienos galimybės bėgti į priekį aktyviai, aštriai. Manau, kad sužaidė neblogas rungtynes, įmušė du įvarčius. Džiugu, kad D.Aršakianas parodė, kad yra gero lygio puolėjas. Manau, kad tie trys įvarčiai nėra didelė staigmena. Akivaizdu, kad V.Šilėnas sustiprino komandą ne tik žaidimu, bet ir įvarčiais. Jo indėlis į žaidimą irgi didelis, užimamos pozicijos mane tenkina, esu patenkintas jo žaidimu. Reiktų visą komandą pažymėti, nes vyrai - verti vienas kito ir tą demonstruoja.“

Vaidotas Šilėnas („Trakai“): „Pradėjome vėl nuo praleisto įvarčio. Rungtynių pradžia nežadėjo nieko gero, bet susikaupėme, turėjome progų, jas realizavome ir pirmoje kėlinio dalyje išsprendėme rungtynes. Nesureikšminu įvarčių, tiesiog išeini ir žaidi. Jei įmuši - gerai, toks tas futbolas. Džiugi visą laiką įmušti, bet svarbu komandinis rezultatas. Jeigu laimi ir padedi komandai - gerai. Jeigu komandai reikia, kad padėčiau būtent toje vietoje, tai stengiuosi žaisti ten, kur reikia. Futbolas yra komandinis žaidimas. Jei treneris mato, kad reikia būtent toje vietoje manęs, aš stengiuosi eiti ten ir padėti.“

Vyr. treneris Deivis Kančelskis („Šiauliai“): „Sunkios rungtynės, kaip visada. Penkios minutės buvo „dežavu“, kai mes įmušame įvartį. Bandžiau pasakyti vyrams, kad svarbiausia 5-6 minutes atsilaikyt ir neprasileisti įvarčio, deja po apmaudaus baudinio palūžome, dingo koncentracija, atsirado klaidos, kurias jau buvome šiek tiek išgyvendinę. Ne iš gero gyvenimo pasikeitė sudėtis - nauja gynėjų pora, nauja vidurio saugų pora. Šiai dienai nesusitvarkėme, ypač pirmą kėlinį, nei su centru, nei su perdavimais, nei su „Trakų“ žaidimu. Rūbinėje pasikalbėjome, kad eikime įrodyti, kad nesame sugriuvusi komanda ir sužaiskime taip, kaip galime dėl savęs, dėl žiūrovų, kurie ateina. Nors tiek gerai, kad tą pavyko padaryti.“

Edvardas Tamulevičius („Šiauliai“): „Žaidėme prieš lyderius. Visada sunku žaisti prieš tokią komandą, nes reikia labai daug gintis. Tik truputį koncentracija dingsta ir gali nubausti arba iš karto momentas. Pirmajame kėlinyje taip ir buvo. Įmušėme įvartį ir greitai gavome atgal. Reikėjo atsilaikyti, bet kažkur koncentracijos pritrūko, nesusirinkome žmonių ir pastatė baudinį. Įmušė, pasimetėme gynyboje ir davėme šansą „Trakams“ įmušti daugiau. Treneris prieš rungtynes akcentavo, kad nebebus taip kaip praeitose rungtynėse, kur jie galbūt mūsų neįvertino. Už „Šiaulius“ tai pirmas įvartis - kaip jaunam puolėjui svarbus. Prieš „Kruoją“ turėjau momentų, neįmušiau. Šiek tiek nusivyliau. Dabar gavau šansą, įmušiau. Manau, nesustosiu.“