A lyga: 'Utenis" nustebino Klaipėdoje (VIDEO)

11-ojo „SMScredit.lt A lygos“ turo akistatoje uostamiestyje – netikėtas rezultatas ir maloniai nustebinęs Utenos „Utenio“ žaidimas. Aukštaitijos ekipa išvykoje sugebėjo sužaisti lygiosiomis 1:1 (1:1) su Klaipėdos „Atlantu“, tačiau demonstravo geresnį žaidimą nei dėl prizinių vietų kovojantis pajūrio klubas.

Pirmieji pavojingiau atakavo šeimininkai. Po pakelto kampinio Andrius Bartkus smūgiavo galva, tačiau Pavelas Leusas sugebėjo nukreipti kamuolį už galinės linijos.

Visgi „Utenis“ kėlinio pradžioje buvo pranašesnis, o itin aktyviai kairiajame krašte rungtyniavo Mindaugas Grigaravičius. Sykį saugas po gražios kombinacijos perdavė kamuolį į baudos aikštelę, tačiau ten Edgarui Mastianicai pritrūko šiek tiek tikslumo.

14-ąją minutę M.Grigaravičius uždirbo kampinį po kurio svečiai išsiveržė į priekį. Standartinės padėties metu Mantas Fridrikas perdavė kamuolį link Dariaus Kazubovičiaus, o jaunasis puolėjas atmetė žaidimo įrankį komandos draugui. Robertas Freidgeimas gera proga pasinaudojo ir galingu smūgiu išvalė visus apatinio vartų kampo voratinklius.

Atlantiečiai galėjo atstatyti pusiausvyrą po Marko Benetos aštraus perdavimo, tačiau M.Fridrikas paskutinę akimirką likvidavo pavojų.

E.Mastianica turėjo puikią galimybę padvigubinti rezultatą. Saugas baudos aikštelėje nesuvaldė kamuolio, tad gera proga liko neišnaudota.

Atlantiečiai 31-ąją minutę nubaudė varžovus už prastą realizaciją ir išlygino rezultatą. Marius Kazlauskas perdavė kamuolį iš savo aikštės pusės, o gynėjus tarsi stovinčius aplenkęs Andrejus Paniukovas tiksliu smūgiu atstatė pusiausvyrą.

Kėlinio pabaigoje uteniškiai turėjo neblogą galimybę pelnyti antrą įvartį. Į baudos aikštelę įsiveržęs D.Kazubovičius buvo laisvas, bet smūgiavo nesėkmingai.

Po pertraukos keli atlantiečių bandymai privertė paplušėti P.Leusą. Veteranas su smūgiuotais kamuoliais susitvarkydavo užtikrintai.

Kiek netikėtai svečiai prie „Atlanto“ vartų surengė tikrą atakų škvalą. Dviejų puikių progų neišnaudojo E.Mastianica, o M.Grigaravičiaus smūgį iš arti atrėmė Edvinas Gertmonas.

Maža to, Utenos klubo futbolininkai gerai spausdavo varžovus ir versdavo juos klysti.

Rungtynėms artėjant į pabaigą tik sėkmė išgelbėjo klaipėdiečius. R.Freidgeimas baudos smūgio metu sudrebino vartų virpstą, o „Utenis“ buvo per plauką nuo antrojo įvarčio.

Paskutinėmis minutėmis aktyviau žaidė uteniškiai, tačiau iškovoti trijų taškų Klaipėdoje Mindaugo Čepo kariaunai nepavyko. Dėl krūvos neišnaudotų puikių progų svečiai gali kaltinti tik save.

Turnyrinė lentelė: