A lyga: "Žalgiris" suklupo Klaipėdoje, "Sūduva" įveikė kauniečius

Šeštadienį Vilniaus LFF stadione susitiko Vilniaus „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Atlantas“, o įtemptas trileris pasibaigė svečių pergale. Ją nulėmė 84-ąją minutę pelnytas Ovidijaus Verbicko įvartis nuo 11 metrų žymos.

Rungtynės prasidėjo intensyviu, kibiu, bet progomis negausiu žaidimu. Pirmoji pavojingesnė ataka buvo sukurta 11-ą minutę, kuomet po žalgiriečių klaidos savoje aikštės pusėje jų vartų link nuskubėjo Ovidijus Verbickas. Visgi atlikyti smūgio į vartus jam neteko, nes jį sustabdė laiku į gynybą sugrįžęs Egidijus Vaitkūnas.

Žalgiriečiai atsakė netrukus. 13-ąją minutę trumpu perdavimu įžaisto kampinio metu į vartus galva smūgiavo Andrija Kaludjerovičius. Nors atrodė, kad vartininkui atremti šį šūvį nebebuvo galimybių, tačiau jį praktiškai nuo vartų linijos numušė vienas iš „Atlanto“ gynėjų.

Vos po minutės puolėjas iš Serbijos atsidūrė greitos atakos smaigalyje, tačiau neįveikė laiku vartus palikusio Povilo Valinčiaus gynybos. Šis atrėmė žalgiriečio smūgį ir išgelbėjo savo komandą.

20-ąją minutę „Atlanto“ žaidėjas ir vėl pabėgo vienas prieš vartus, šį kartą – Maksimas Maksimovas. Tačiau ir jo smūgis buvo blokuotas, tuo pasirūpino patikimai apsigynęs Donovanas Slijngardas. Kampinio metu smūgiuoti iš tolimesnės distancijos pabandė Skirmantas Rakauskas, tačiau jo pastangos Armantui Vitkauskui papildomų problemų nesukėlė.

25-ąją minutę žalgiriečiai turėjo dar vieną progą nubausti svečius. Po A. Kaludjerovičiaus perdavimo į kraštą Saulius Mikoliūnas nedelsdamas skersavo kamuolį į baudos aikštelę, tačiau Manto Kuklio smūgis galva skriejo virš vartų. Vos po minutės galva smūgiavo ir Linas Klimavičius, tačiau jo šūvis skriejo šalia tolimojo virpsto.

27-ąją minutę D. Kazlauskas atsakė smūgiu, kuris buvo blokuotas, o dar po minutės greitos atakos smaigalyje atsidūrė Matija Ljujičius. Tiesa, laisvas buvęs saugas smūgiavo šalia vartų.
29-ąją minutę varžovų treneris Konstantinas Sarsanija nustebino ankstyvu keitimu, iš žaidimo išimdamas Skirmantą Rakauską ir jį pakeisdamas Roku Gedminu.

Žalgiriečiai nesutriko ir jau 33-iąją minutę vėl grasino svečių vartams. Puikiai į baudos aikštelę įkirtęs Vytautas Lukša smūgiavo iš itin patogios situacijos, bet netaikliai – kamuolys skriejo šalia virpsto.

36-ąją minutę paprakaituoti buvo priverstas A. Vitkauskas, kuris patikimai atrėmė pavojingą D. Kazlausko šūvį. 39-ąją minutę virš vartų smūgiavo Mamadou Mbodjis. Jo pėdomis pasekė ir M. Maksimovas, kurio smūgis 41-ąją minutę taip pat skriejo virš skersinio. 43-iąją minutę prie šios netaiklių smūgių serijos prisijungė ir O. Verbickas, taip pat pasiuntęs kamuolį virš vartų.

Tiksint paskutinėms kėlinio minutėms D. Kazlauskas dar kartą pabandė smūgiuoti M. Mbodjio neapdairiai paliktą kamuolį, tačiau jis skriejo šalia virpsto.

Antrąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo net trimis iš eilės kampiniais, tačiau jie daug naudos neatnešė. Visgi antrojo kampinio metu smūgiuoti pabandė M. Ljujičius, tačiau serbo smūgiuotas kamuolys skriejo per aukšta trajektorija ir nusileido tiksliai P. Valinčiaus rankose.

53-iąją minutę žalgiriečiai kėlė ketvirtą kampinį vien per antrojo kėlinio pradžią. Jo metu M. Kuklio perdavimo sulaukė S. Mikoliūnas, ir nors jo smūgis buvo tikslus, bet skriejantį kamuolį sugriebė laiku į šūvį sureagavęs „Atlanto“ vartininkas.

Žalgirieičai ir toliau provokavo varžovus, išsikovodami vieną kampinį po kito, tačiau jų metu nepavyko suregzti pavojingų atakų. 65-ąją minutę smūgiuoti pabandė Domantas Šimkus, tačiau jo šūvis buvo iškart blokuotas. 72-ąją minutę po netikėtos suirutės varžovų baudos aikštelėje smūgį atliko po keitimo aikštėje pasirodęs Elivelto, tačiau kamuolys riedėjo ties vartų linija, o į pačius vartus galiausiai nepateko.

77-ąją minutę klaipėdiečiai susikūrė bene pavojingiausią progą, kuomet išprovokavo baudos smūgį. Prie kamuolio stojo M. Maksimovas, tačiau jo iš maždaug 25 metrų atstumo atliktas smūgis skriejo tiesiai į žalgiriečių suformuotą gynybinę sieną.

82-ąją minutę įvykiai pasisuko netikėta linkme. Greitos atakos metu M. Maksimovas įsiveržė į baudos aikštelę, o čia jį neleistinai stabdė M. Mbodjis. Po poros minučių nuo 11 metrų žymos kamuolį į vartų tinklą lengvai pasiuntė O. Verbickas ir išvedė savo komandą į priekį.

88-ąją minutę ištaisyti situaciją pabandė A. Kaludjerovičius, tačiau puolėjo smūgis galva skriejo tiesiai į vartininką.

Tiksint paskutinėms minutėms žalgiriečiai vos neišlygino rezultato. Greitos atakos smaigalyje atsidūręs V. Lukša įveikė P. Valinčiaus gynybą, tačiau kamuolį varžovai numušė tiesiog nuo vartų linijos. Iškart sekė dar keli žalgiriečių smūgiai, tačiau ir jie buvo atlaikyti.

Tai buvo pirmas Vilniaus „Žalgirio“ pralaimėjimas per beveik pusę metų. Paskutinį kartą žalgiriečiai prarado tris taškus gegužės 4-ąją Marijampolėje.


Be vyriausiojo trenerio Vladimiro Čeburino kuriam laikui likusi Marijampolės „Sūduva“ iškovojo antrą pergalę iš eilės ir pakilo į trečią vietą.

27-ajame „SMScredit.lt A lygos“ ture marijampoliečiai 2:0 (0:0) nugalėjo dėl išlikimo kovojantį „Kauno Žalgirį“.

Šeimininkų sudėtyje įvyko keletas pokyčių: centro gynyboje su Algiu Jankausku rungtyniavo Darių Isodą pakeitęs Povilas Leimonas, o vietoje Tomo Radzinevičiaus, praleidusio šį mačą, starto sudėtyje pirmą kartą pasirodė puolėjas Leonidas Akulininas.

Dvikova prasidėjo Andriaus Veličkos bandymu iš toli, privertusiu Ivaną Kardumą gaudyti nuo žemės atšokusį kamuolį. „Sūduva“ atakavo aštriau, tačiau realizuoti savo progų po varžovų klaidų nepavyko, o kartais ir fortūna atsukdavo nugarą.

„Kauno Žalgirio“ gynėjas Marius Miškinis apsigynė nuo pavojingo L. Akulinino smūgio, netrukus, suklydus Deividui Mikelioniui, Algis Jankauskas efektingu bandymu galva iš arti nepataikė į tuščius vartus. Net du kartus marijampoliečiai sudrebino vartų konstrukciją: kartą įspūdingu tolimu šūviu į virpstą pataikė Vaidas Slavickas, o Pauliaus Janušauskas taip pat stipriai spirtas kamuolys pataikė į skersinį.

Svečiai atsakė pavojinga ataka, kurios metu aktyviai žaidęs Andrejus Liasiukas perdavė kamuolį link Roko Sikorsko. „Kauno Žalgirio“ beliko smūgiuoti į tuščius vartus, bet laiku suskubęs A. Jankauskas išgelbėjo komandą nuo įvarčio.

Kėlinio pabaigoje „Sūduvai“ vėl nepasisekė: po pakelto kampinio D. Mikelionis vėl neapdairiai paliko vartus, tačiau šalia vartų buvęs Tomas Bučma likvidavo pavojų.

Po pertraukos žaidimas aprimo – sirgaliai pirmą pavojingą išpuolį pamatė 65-ąją minutę. Po perdavimo į baudos aikštelę A. Liasiukas atitrūko nuo varžovo, bet laiku vartus palikęs I. Kardumas baltarusio smūgį atrėmė.

Netrukus gynyboje užmigę žalgiriečiai buvo nubausti. 67-ąją minutę po Andro Švrljugos perdavimo iš dešiniojo krašto į baudos aikštelę įsiveržęs Predragas Pavlovičius nepriekaištingai smūgiavo galva.

Per likusį susitikimo laiką marijampoliečiai akivaizdžiai perėmė rungtynių kontrolę ir naudojosi varžovų paliktomis erdvėmis. 75-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Eligijus Jankauskas prasiveržė arčiau vartų ir technišku smūgiu pergudravo vartininką.

Dar kartą varžovų vartus tolimais smūgiais atakavo L. Akulininas, sykį kontratakos metu į vartininką smūgiavo A. Švrljuga.

Turnyrinė lentelė: