A lygos apžvalga: ar užteko "Trakams" laiko pasiruošti prieš atgimstančią "Sūduvą"?

Įpusėjus ketvirtam „SMScredit.lt A lygos“ ratui, pamatysime įdomią akistatą tarp klubų, vedamų naujaisiais specialistais ir kovojančių dėl prizinių vietų.

Taip pat 25-ajame ture išvysime dar vieną Kauno derbį, savo ruožtu, kiti čempionato lyderiai priims antrojo ketverto atstovus.

„Trakai“ – Marijampolės „Sūduva“. Rugsėjo 14 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 3:1, 0:1

„Sūduva“ jau du kartus šiame sezone nutraukė „Trakų“ prakeiksmą, o Vilniuje bus vedama naujojo stratego – Vladimiro Čeburino.

„Trakai“, priešingai nei likę trys pirmojo ketverto atstovai, nežaidė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės pusfinalyje ir turėjo užtektinai laiko pasiruošti artėjančiam svarbiam mačui. Praėjusio sezono vicečempionai pasipildė 2014 metais „riterių“ aprangą vilkėjusiu puolėju Tadu Labuku, kuris atakos smaigalyje pakeis į Čikagos „Fire“ ekipą išvykusį Davidą Aršakianą. Pergalė prieš „Sūduvą“ leistų Sergejaus Kovaleco kariaunai nuo marijampoliečių atitrūkti dešimties taškų atstumu.

V. Čeburino debiutas LFF taurėje buvo sėkmingas: Marijampolės klubas ne tik po septynerių metų pertraukos finale kovos dėl trofėjaus, bet ir praktiškai užsitikrino sau vietą kitų metų Europos lygos turnyre. Visgi kovoje dėl medalių „Sūduvai“ vėl tenka vytis atitrūkusius varžovus. „Trakai“ pirmauja septyniais, o Klaipėdos „Atlantas“ – keturiais taškais. Svarbiame tarpusavio mače, kuris šiame sezone bus jau septintasis, marijampoliečiams dėl surinktų geltonų kortelių negalės padėti gynybos ramstis Algis Jankauskas.

Kauno „Stumbras“ – „Kauno Žalgiris“. Rugsėjo 14 dieną 19.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:1, 0:0, 1:2

Žalgiriečiams ketvirtasis šio sezono miesto derbis – itin svarbus, kadangi likusiuose trijuose turuose teks grumtis su pirmojo ketverto atstovais.

„Stumbras“ antrą kartą iš eilės kelionę LFF taurėje baigė pusfinalyje ir dabar galės koncentruotis tik į čempionato kovas, kuriose sieks atsikovoti penktą poziciją iš Jonavos „Lietavos“. Pastaruoju metu kauniečių gynyba neblizga: „Stumbras“ šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“ praleido 46-is įvarčius ir pagal šį rodiklį yra priešpaskutinis. Mariano Barreto po nesėkmės „Sūduvai“ jau prakalbo apie naują sezoną, tačiau paskutinį šių metų derbį portugalo kariauna norės baigti pergalinga gaida.

„Kauno Žalgiriui“, gavusiam antausį praėjusiame ture nuo „Lietavos“, šis mačas kone žūtbūtinis. Pergalė žalgiriečiams leistų aplenkti Utenos „Utenį“, o nesėkmė gerokai sukomplikuotų šansus pakilti iš paskutinės vietos. Laimis Bičkauskas po dvikovos su jonaviečiais liko patenkintas gerėjančiu komandos žaidimu, tačiau „Kauno Žalgiris“ šiame rate kol kas yra iškovojęs vos tašką. Visi miesto derbiai šiais metais baigėsi skirtingomis baigtimis ir nuspėti, kas triumfuos šį kartą yra itin sunku. Žalgiriečiai, priešingai nei jų būsimi varžovai, turi diskvalifikuotą žaidėją – dėl surinktų geltonų kortelių negalės žaisti Ernestas Pilypas.

Klaipėdos „Atlantas“ – Jonavos „Lietava“. Rugsėjo 15 dieną 18 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 2:0, 2:1

Trijuose mačuose iš eilės įvarčio nepraleidusiai „Lietavai“ teks susigrumti su komanda, iš kurios taškų šiame sezone atimti dar nepavyko.

„Atlantui“ ir vėl teko praryti itin karčią piliulę: klaipėdiečių budeliu antrą kartą tapo Andrija Kaludžerovičius, kuris neleido uostamiesčio klubui iškovoti progos grumtis su „Sūduva“ savo mieste įvyksiančiame LFF taurės finale. Vis dėlto Konstantinas Sarsanija dėkojo savo futbolininkams už kovingumą, teigdamas, jog koją pakišo patirties stoka. „Atlantas“ šiame susitikime versis be diskvalifikuoto Kazimiero Gnedojaus, tad vidurio gynybos duetą vėl turėtų sudaryti Vytas Gašpuitis bei Aleksejus Jepifanovas.

Panašu, jog, artėjant sezonui į pabaigą, Robertas Poškus suformavo gynybos liniją, kuri galbūt kartais lydima sėkmės, bet sugeba išlaikyti vartus „sausus“. Taip pat galima pabrėžti ir labai patikimą vartininko Giedriaus Kvedaro žaidimą, kuris prisidėjo prie to, jog Jonavos klubas turnyro lentelėje žygiuoja penktas. Ankstesnėse tarpusavio rungtynėse „Lietava“ įsivėlė į atvirą žaidimą, o „Atlantas“ tuo pasinaudojo ir tik sėkmė leido jonaviečiams praleisti vos du įvarčius. Galbūt šį sykį pamatysime atsargesnį debiutantų žaidimą ir savo šansų tykojimą kontratakose.

Vilniaus „Žalgiris“ – Utenos „Utenis“. Rugsėjo 15 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 2:0, 4:2

Nors žalgiriečių pergalių serija nutrūko Marijampolėje, tačiau čempionai vis dar užtikrintai kontroliuoja situaciją kovoje dėl dar vieno čempionų titulo.

Nepaisant to, jog visą laiką buvo šešėlyje, A. Kaludžerovičius paskutinėmis mačo su „Atlantu“ akimirkomis sugebėjo parodyti šaltus nervus ir atvesti „Žalgirį“ į finalą. Serbas nepasižymi jau dviejuose „SMScredit.lt A lygos“ mačuose iš eilės ir užleido snaiperių klasifikacijos lyderio poziciją „Trakų“ atstovui Nerijui Valskiui. Įdomu tai, jog išskirtinė puolėjo dviejų „hetrikų“ serija prasidėjo būtent nuo „Utenio“, o šio klubo ne itin patyrusiai gynybos linijai trečią kartą palikti A. Kaludžerovičių be įvarčio bus velniškai sunku. „Žalgiriui“ šiame susitikime padėti negalės diskvalifikuotas Saulius Mikoliūnas.

Per pastaruosius penkis turus penkis kartus kamuolį iš savo vartų tinklo traukęs „Utenis“ iškovojo svarbų tašką ir atotrūkį nuo „Kauno Žalgirio“ padidino iki dviejų taškų. Kiek naivoka tikėtis, jog akistata išvykoje su praėjusiame ture suklupusiais čempionais „Uteniui“ gali būti vaisinga. Įdomu, kokį rungtynių planą šiam mačui sukurps uteniškių trenerių štabas, kadangi svarbiausios dvikovos, iš kurių dar dvejos bus namuose, Aukštaitijos klubo laukia ateityje.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...