A lygos grandų dvikova: žvaigždė, nuojauta ir istorija

FK „Žalgiris“ šį sezoną nepralaimėjo nė vienerių rungtynių vicečempionais „Trakams“, tačiau visi susitikimai buvo atkaklūs ir permainingi. Ketvirtadienį LFF stadione Senosios sostinės komanda sieks pirmą kartą palaužti šalies čempioną. Link šio tikslo ji žygiuos su neseniai prie komandos prisijungusia Rusijos futbolo žvaigžde.

Grėsmė. „Trakams“ atsisveikinus su buvusiu atakų lyderiu Maksimu Maksimovu, šį sezoną rezultatyviausias „Trakų“ žaidėjas yra 19-metis legionierius iš Liberijos Oscaras, kuris pelnė 6 įvarčius bei atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Istorija. „Žalgirio“ bei „Trakų“ ekipos iš viso yra susitikusios 21 kartą. 12 rungtynių laimėjo vilniečiai, 5 mačai baigėsi lygiosiomis ir 4 susitikimai buvo pergalingi šios dienos varžovams.

Lentelė. Po trejų iš eilės nelaimėtų rungtynių „Trakai“ apsunkino savo situaciją kovoje dėl A lygos aukso, be to, pergalingą seriją tęsianti Marijampolės „Sūduva“ nustūmė „riterius“ į trečią turnyro lentelės vietą. Olego Vasilenkos Vasilenkos kariauna po 26 mačų turi 48 taškus ir dešimčia atsilieka nuo tiek pat dvikovų sužaidusio „Žalgirio“.

Mačai. Šiemet abu klubai susitiko keturis kartus ir kol kas tarpusavio susitikimų istorija yra palanki žalgiriečiams. „Žalgiris“ po vienintelio Mahamane'o Traore įvarčio palaužė varžovus Supertaurėje, savo ruožtu, pirmojo A lygos rato akistatoje žalgiriečiams taip pat rungtynių pabaigoje pergalę nukalė Vytautas Lukša. Antro ir trečio rato akistatos baigėsi lygiosiomis – 1:1 bei 2:2.

Nuojauta. Varžovų komandos strategas O.Vasilenka, bendraudamas su oficialia „Trakų“ svetaine, teigė, jog šiose rungtynėse futbolininkai skirs daugiau dėmesio veiksmams atakoje: „Manau, kad bus aštrios rungtynės. Tiek „Žalgiris“, tiek „Trakai“ mėgsta atakuoti ir moka tai daryti. Kai susitinka tokios komandos, tai patinka visiems – tiek patiems žaidėjams, tiek sirgaliams. Atkreipkite dėmesį, šiemet dauguma rungtynių buvo apylygės. Jaučiu, kad būsimos rungtynės vyks panašia eiga.“

Pertrauka. „Trakai“ per rinktinių pertrauką sužaidė vienerias kontrolines rungtynes su Baltarusijos čempionato atstovais – Grodno „Neman“ futbolininkais. LFF stadione vykęs mačas pasibaigė užtikrinta Lietuvos klubo pergale rezultatu 3:0, prie kurios svariausiai prisidėjo būsimų „Žalgirio“ oponentų naujokas Diniaras Bilialetdinovas, pelnęs du įvarčius.

Žvaigždė. Išvykus iš komandos puolėjui M.Maksimovui, „Trakai“ surado, kuo pakeisti rezultatyviai žaidusį rusą. Prie Lietuvos klubo prisijungė puikiai žinomas rusas D.Bilialetdinovas, prieš tai tapęs Rusijos čempionu su Maskvos „Lokomotiv“ ekipa bei vėliau 2009–2012 metais rungtyniavęs Liverpulio „Everton“ komandoje. Per dvejas rungtynes A lygoje D.Bilialetdinovas įvarčių pelnyti nespėjo. Be to, „Trakus“ dar kiek anksčiau papildė gynėjas iš Izraelio Alonas Netzeris.