A lygos intrigos: kaip po pirmenybių pertraukos pasikeis komandų žaidimas?

A lygos kovos grįžta į stadionus po vasaros pertraukos. Pateikiame tris didžiausias XVII turo intrigas.

Koks bus naujasis komandų veidas po perėjimų lango?

Jei turnyro lentelės lyderiai vasaros pertraukos metu transferų rinkoje darbavosi santūriai, tai žemiau esančios komandos kone kasdien stebino įvairiomis naujienomis. Labiausiai pertraukos metu skambėjo Utenos „Utenio“ vardas, nes komandos vadovai nusprendė iš pagrindų reformuoti komandą, palikdami vos kelis sezoną Aukštaitijoje pradėjusius futbolininkus bei į komandą pasikviesdama gausų būrį legionierių.

Vasaros metu aktyviai dirbo ir „Jonava“, į savo gretas įtraukdama prieš keletą sezonų Lietuvos čempionu tapusį kroatą Luką Peričių bei Lietuvos rinktinės saugą Mindaugą Grigaravičių. Laiko veltui nešvaistė ir abu Kauno klubai, pasistiprinusios ir žinomais Lietuvoje futbolininkai, ir naujais legionieriais.

Dvi komandos, Klaipėdos „Atlantas“ ir „Kauno Žalgiris“ antrąją sezono dalį pasitiks vadovaujamos naujųjų trenerių: į uostamiestį grįžo buvęs nacionalinės rinktinės treneris Igoris Pankratjevas, tuo tarpu prie laikinosios sostinės ekipos vairo stojo specialistas iš Šiaurės Airijos – Johnatanas McKinstry.

Perėjimų langas bus atviras iki liepos 23 d., todėl, iki turo pabaigos, tikėtina, klubai pristatys ir papildomų naujų veidų, tačiau per ketverias šio savaitgalio rungtynes jau bus galima susidaryti vaizdą apie tai, kokias komandas matysime antroje sezono atkarpoje.

Kaip į A lygos kovas sugrįš Europos taurėse žaidę lyderiai?

Čempionas „Žalgiris“ savaitės viduryje žaidė Čempionų lygos atrankos rungtynes Bulgarijoje. „Trakams“ ir Marijampolės „Sūduvai“ keliauti niekur nereikėjo, tačiau Europos lygos atrankos dvikovas šios komandos žaidė savo žiūrovų akivaizdoje ketvirtadienį ir turės vos kelias dienas atsistatymui. „Žalgirio“ vyr. treneris Valdas Dambrauskas yra sakęs, kad sugrįžti į Lietuvos stadionus po rungtynių Europoje yra labai sunku. Šįkart save išbandys net trys šalies komandos.

A lygos lyderio lauks Kauno „Stumbro“ testas. Iš šios komandos susigražinę išnuomotą Danielį Romanovskį, žalgiriečiai Razgrade patyrė skaudžią nesėkmę, todėl šiuo metu prognozuoti komandos psichologinę būseną yra sunku. Prieš pertrauką čempionate vilniečiai laimėjo dvejas paskutines rungtynes, todėl tikėsis pratęsti šią seriją prieš varžovus, kuriems pirmoje sezono pusėje įkąsti čempionui nepavyko.

Sekmadienį žaisiantys suvalkiečiai pirmieji išbandys atsinaujinusio „Utenio“ legionierių pajėgumą. Uteniškiai draugiškame mače nusileido svečiams iš Danijos stipriausios lygos, o „Sūduva“, nors ir palaimėjo „Liepaja“ ekipai iš Latvijos, bet bilietą į trečią Europos lygos etapą iškovojo.

Sunkiausias mačas lauks riterių, kurie ketvirtadienį ne tik sužaidė papildomas 30 minučių, bet ir išbandė savo nervus baudinių serijoje, po jos įveikdama varžovus iš Švedijos. O sekmadienį „Trakų“ laukia kelionė į uostamiestį, kur juos priims anksčiau kovas Europoje baigęs „Atlantas“. Pirmoji išvyka prie jūros vicečempionui padovanojo tašką, kurį išplėšė į buvusios komandos vartus įmušęs Maksimas Maksimovas. Tačiau rusas ketvirtadienį mačo nebaigė dėl traumos ir jo netektis riteriams būtų didelis nuostolis. Tuo tarpu klaipėdiečių gretose su dviguba energija turėtų žaisti Tadas Labukas, kurio antrasis bandymas įsitvirtinti „Trakų“ gretose sezono pradžioje nebuvo sėkmingas.

Pratęs sėkmingą atkarpą „Kauno Žalgiris“?

Nors perėjimų lango „Kauno Žalgiris“ laukė bene nekantriausiai iš visų klubų, tačiau pertrauka kauniečiams buvo labai ne laiku – įkvėpimą įgavusi paskutinę vietą užimanti komanda per trejas rungtynes iškovojo 7 taškus, atgaivindama viltis išsikapanoti iš turnyro lentelės dugno.

Antrosios sezono dalies pradžią žalgiriečiai paminės dvikova su „Jonava“, kurį neslepia ambicijų įkopti į stipriausiųjų ketvertą. Per dvejas lygos akistatas jonaviečiai daug problemų įveikti varžovus neturėjo. Tačiau abi komandos jau neturėtų priminti tų ekipų, kurias matėme pavasarį ir vasaros pradžioje, abi jos tarpusavio mače sieks tik pergalės, nes kiekvienas prarastas taškas gali skaudžiai atsiliepti sezono finiše.

2017 m. A lygos XVII turas

Liepos 22 d. 17.00 „Kauno Žalgiris“ – „Jonava“ (S.Dariaus ir S.Girėno stadionas)
Liepos 22 d. 19.00 „ Žalgiris“ – „Stumbras“ (LFF stadionas)
Liepos 23 d. 18.00 „Utenis“ – „Sūduva“ („Utenio“ stadionas)
Liepos 23 d. 20.00 „Atlantas“ – „Trakai“ (Klaipėdos centrinis stadionas)