A lygos mėnesio mače - nenuspėjama kaktomuša Utenoje

Birželio 21 dieną sostinės LFF stadione „Trakų“ ekipa po Maksimo Maksimovo „hat-tricko“ 3:0 palaužė Utenos „Utenį“. Tąkart Riterių pranašumas buvo akivaizdus ir uteniškiai namo galėjo parsivežti dar skaudesnį pralaimėjimą.

Prabėgo beveik du mėnesiai, per kuriuos atsinaujinęs „Utenis“ ėmė sparčiai artėti prie pirmojo ketverto. Tad galima neabejoti, kad trečiadienį 18 val. Utenoje vyksianti nauja „Utenio“ ir „Trakų“ akistata bus nenuspėjama. A lygos mėnesio rungtynėmis dedikuojamą dvikovą transliuos ir TV6 televizija.

Situacija. Abu klubai A lygoje šiuo metu sprendžia skirtingus uždavinius. Antroje sezono dalyje atgimęs „Utenis“ po kelių sėkmingų turų jau visai šalia savo tikslo - nuo ketvirtoje vietoje esančio Klaipėdos „Atlanto“ Davido Campanos auklėtinius skiria jau tik 1 taškas. Tuo metu Europos lygos atrankoje patriukšmavę „Trakai“ dar neprarado vilčių mesti iššūkį Vilniaus „Žalgiriui“ kovoje dėl čempionų titulo. Šie faktai byloja, kad kova Utenos stadione bus bekompromisė.

Forma. Abu šio vakaro varžovai po vasaros pertraukos demonstruoja neblogus rezultatus. „Trakai“ per 4 rungtynių atkarpą surinko 10 taškų, o 3 pergalių serija nutrūko tik praėjusį savaitgalį kovoje su čempionais (2:2). Pasikeitęs „Utenis“ per 5 susitikimus į savo taupyklę įsidėjo 8 taškus.

Perėjimas. Šio vakaro rungtynės bus išskirtinės Valentinui Jeriomenkai. Sezoną pradėjęs „Utenyje“, dabar šis 28-erių saugas vilki „Trakų“ komandos marškinėlius ir jau spėjo įvarčiu prisidėti prie pergalės prieš „Kauno Žalgirį“ praėjusią savaitę vykusiose rungtynėse. „Dar prieš atvykdamas čia buvau girdėjęs, kad „Trakų“ viena stiprybių – komandinė dvasia. Daug laiko tuo įsitikinti neprireikė – atmosfera komandoje tiesiog puiki“, - pirmuosius įspūdžius naujame klube apibūdino V. Jeriomenka.

Priešistorė. Birželį tarpusavio rungtynėse pasiekta lengva „Trakų“ pergalė (3:0) jiems virto maloniu revanšu už nesėkmę  mače antrame rate Visagine. Tada „Utenis“ po gražaus Gabrieliaus Zagursko prasiveržimo ir įvarčio palaužė vicečempionus 1:0. Beje, rezultatyvų perdavimą G. Zagurskui atliko būtent V. Jeriomenka. Dar anksčiau – balandį Vilniuje 1:0 triumfavo Trakų futbolininkai.

Serija. Po pralaimėjimo Visagine gegužės 3-iąją, A lygoje prasidėjo solidi  „Trakų“ serija. Jau 10 rungtynių šalies čempionate trakiškiai nepatiria pralaimėjimo. Per šią atkarpą Olego Vasilenkos auklėtiniai iškovojo 7 pergales ir 3 kartus sužaidė lygiosiomis. „Manau, kad „Trakai“ ne veltui atsidūrė antroje turnyro lentelės vietoje - tai viena geriausių A lygoje žaidžiančių komandų, - varžovus gyrė  „Utenio“ vyriausias treneris. - „Trakai“ turi stiprius puolėjus, kuriuos mes privalėsime sustabdyti.“

Maksimovas. Vienam varžovų nariui D. Campana veikiausiai skirs išskirtinį dėmesį. „Trakų“ lyderis Maksimas Maksimovas yra vienintelis savo komandos žaidėjas, šiemet sugebantis atrakinti „Utenio“ gynybą. Šis rusas per tris tarpusavio dvikovas uteniškių vartininkus nuginklavo jau 4 kartus. M. Maksimovas A lygoje taip nebaudė nė vienos komandos.

X faktorius. Juo gali tapti itin intensyvus „Trakų“ komandos tvarkaraštis. Per 11 dienų atkarpą Riteriams tai bus jau 4-osios rungtynės, o prieš tai dar teko iškęsti alinančią dvikovą Makedonijoje. Antra vertus, specialistai pažymi gerą „Trakų“ komandos fizinį pasirengimą, kuris leidžia atlaikyti didelius krūvius. Tą akcentuoja ir šios komandos strategas O. Vasilenka, tvirtindamas, kad tokiam iššūkiui jo futbolininkai pasirengę.

Įdomus faktas. 2015-ųjų spalį Utenoje vykusi šių komandų dvikova tapo išskirtine dėl teisėjavimo naujovės. Tai buvo vienas iš kelių atvejų, kai į Lietuvos čempionato rungtynes eksperimento būdu buvo kviečiama arbitrų brigada iš užsienio. Tada Utenoje darbavosi šiaurės airių brigada, vadovaujama aikštės teisėjo Iano Mcnabbo. Rungtynės baigėsi 1:1, o tos lygiosios sunaikino Riterių galimybes siekti titulo.

alyga.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...