A lygos turo rinktinėje dominuoja kauniečiai

Prieš vasaros atostogas sužaista tik po trejas abiejų turų rungtynių, jose kovojo septynios iš dešimties lygos komandų.

Povilas Valinčius ("Šiauliai"). Saulės miesto futbolininkai per dvejas rungtynes sugraibė tašką, bet autsaiderių komandos vartininkas "Klaipėdos granitui" įmušti neleido, o dvikovoje su Kauno "Stumbru" kūrė stebuklus, kuriems neįvykus vien laikinosios sostinės klubo snaiperis Artūras Rimkevičius aikštę būtų palikęs savo sąskaitoje turėdamas ne du, o bent keturis įvarčius. P.Valinčiaus žygdarbiai "Šiaulių" neišgelbėjo - "Stumbras" laimėjo 2:1.

Andro Švrljuga (Vilniaus "Žalgiris"). Čempionų kroatas 3:0 laimėtoje dvikovoje su Utenos "Uteniu" turėjo laiko ir galimybių pasismaginti varžovų aikštės pusėje - varžovai pasirinko nedviprasmiškai gynybinę taktiką. Dešinysis "Žalgirio" gynėjas, kaip įprasta, savo krašte nepailsdamas mynė aikštę iki pat kampinio vėliavėlės, o A.Švrljugos žaidybiniai ryšiai su naujuoju žaliai baltų legionieriumi iš Portuglijos Jorge Chula, atrodo, mezgasi sparčiai ir tinkama kryptimi.

Marius Miškinis (Kauno "Spyris"). Per dvejas rungtynes su "Uteniu" ir "Klaipėdos granitu" kauniečių treneriams teko rotuoti gynybos grandį dėl nuobaudų. Didele bėda tai netapo - "Spyris" abusyk laimėjo, uteniškiams leido įmušti tik iš 11 metrų baudinių, skirtų po to, kai kamuolys kliuvo už futbolininkų rankų, o klaipėdietis Marius Papšys kamuolį į tinklą pasiuntė tada, kai kauniečiai pirmavo 4:0. M.Miškinis abejose rungtynėse žaidė ramiai bei patikimai, o kartais ir į ataką nubėgdavo.

Algis Jankauskas ("Žalgiris"). Ir jis, ir Semiras Kerla rungtyniavo "SMScredit.lt A lygoje" vis labiau sostinės komandos vidurio gynėjams įprasta maniera - dar reikėtų paskaičiuoti, kurioje aikštės pusėje jie daugiau laiko praleidžia. Tiesioginio griaunamojo darbo dvikovoje su "Uteniu" beveik nebuvo, bet traumuotą Deividą Šemberą gynybos širdyje pakeitęs A.Jankauskas ramiai rinko į aikštės vidurį atšokusius kamuolius ir dalijo pirmus perdavimus komandos draugams.

Lukas Čerkauskas (Kauno"Stumbras"). "Stumbras" irgi sužaidė dvejas rungtynes - lygiosios 1:1 su Pakruojo "Kruoja"ir pergalė 2:1 prieš "Šiaulius". L.Čerkauskui abi dvikovos klostėsi skirtingai. Pakruojyje dešinysis gynėjas dažniau buvo priverstas užsiimti varžovų stabdymu, o Šiauliuose, kai po pirmojo kėlinio treneris Darius Gvildys užsvaidė komandą pykčio žaibais, L.Čerkauskas dažnai ir aktyviai dalyvavo atakose bei ieškojo progų iš krašto pasiųsti kamuolį į baudos aikštelę.

Mantas Kuklys ("Žalgiris"). Žaidimo gijas vidurio saugui teko kontroliuoti ne visai įprastomis sąlygomis - greta šįsyk nebuvo Jurijaus Kendyšo, o dalį jo funkcijų perėmė atakuojantys žaidėjai Linas Pilibaitis ir Elivelto. Aplinkybės M.Kuklio nesutrikdė - jis ne tik valdė žaidimo ritmą aikštės viduryje, bet ir įmušė puikų įvartį, preciziškai tiksliai paguldęs kamuolį į vartų kampą iš maždaug 18 metrų.

Dmitrijus Rekišas ("Spyris"). Šaudė iš toli, dalijo nokautuojančius perdavimus, o gavęs erdvės siautėjo negailestingai. "Klaipėdos granito" vartininkui Tadui Simaičiui sykį kamuolį iš tinklo teko imti po to, kai D.Rekišas baudos aikštelėje klaidinamais judesiais į šalis išvartė net penkis varžovus. Uostamiesčio komandai baltarusis įmušė dukart, o 3:2 laimėtoje dvikovoje prieš "Utenį" Andrius Velička lemtingą 11 metrų baudinį uždirbo po D.Rekišo perdavimo.

Edvinas Jasaitis ("Šiauliai"). Per rungtynes su "Klaipėdos granitu", kuriose įvarčiai taip ir nepabiro, turėjo progą įmušti, bet į vartus nepataikė. Pirmajame akistatos su "Stumbru" kėlinyje E.Jasaitis buvo sunkiausiai stabdomas "Šiaulių" futbolininkas - nieko keisto, kad būtent po jo smūgio komanda išsiveržė į priekį. Bet po pertraukos šiauliečiams pritrūko parako, o dešinysis saugas irgi nebepajėgė būti toks pat aktyvus.

Lukas Sendžikas ("Spyris"). Dar vienas futbolininkas, apie kurį drąsiai galima sakyti: sužaidė dvejas solidžias rungtynes iš eilės. "Uteniui", su kuriuo grūmėsi neįprastoje sau puolėjo pozicijoje, L.Sendžikas įmušė dukart - sykį iš 11 metrų baudinio. Dvikovoje su "Klaipėdos granitu" A.Veličkai grįžus į pagrindinę sudėtį, o L.Sendžikui - į vidurinę aikštės dalį, būtent šio futbolininko perimtas kamuolys ir perdavimas iš aikštės gilumos atvėrė D.Rekišui galimybę sudoroti varžovų gynybą lyg šiltą vilną.

Andrius Velička ("Spyris"). Pats uždirbi baudinį, pats jį įmuši. Ir nesvarbu, ar žaidi nuo rungtynių pradžios, ar kyli į kovą nuo suolo. Būtent pastarosiomis aplinkybėmis A.Velička išplėšė pergalę 11 metrų baudinių - jų skirti net keturi - dramoje su "Uteniu", o 4:1 laimėtose rungtynėse su "Klaipėdos granitu" paskutinį smūgį pajūrio futbolininkams irgi atsiuntė veteranas, įmušęs dešimtą savo įvartį šiame "SMScredit.lt A lygos" čempionate.

 Artūras Rimkevičius ("Stumbras"). Dar trys rutininiai įvarčiai per dvejas rungtynes. Lygos rekordininkas, kažkada per sezoną pasiuntęs kamuolį į varžovų vartus 35 sykius, apsukų nemažina. Jis įmušė "Kruojai", o Šiauliuose "Stumbrui" pergalę atnešė du tikslūs patyrusio puolėjo smūgiai. A.Rimkevičius šį sezoną jau surinko 14 įvarčių ir lygos lyderių sąraše tik trimis atsilieka nuo Andrejaus Paniukovo iš "Atlanto" bei vos vienu - nuo Tomo Radzinevičiaus iš Marijampolės "Sūduvos".

Nerijus Kesminas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...