A. Martialio įvartis rungtynių pabaigoje išvedė "Man Utd" į FA taurės finalą (VIDEO)

Didžiausiame Anglijos futbolo stadione "Wembley" šiandien 19 valandą 15 minučių Lietuvos laiku įvyko pirmojo FA taurės pusfinalio dvikova.

Louiso van Gaalo treniruojami "Manchester United" futbolininkai susigrūmė su Liverpulio "Everton" vienuolike. Dramatiškose rungtynėse Anthony Martialio įvartis per pridėtą mačo laiką išvedė "raudonuosius velnius" į turnyro finalą.

Pirmajame kėlinyje pavojingesni buvo varžovai iš Mančesterio. Rungtynių pradžioje Romelu Lukaku turėjo puikią galimybę išvesti "irisus" į priekį, tačiau Wayne'as Rooney galva nukrapštė kamuolį nuo pat vartų linijos.

Vėliau "Man Utd" atrodė geriau ir 34-ąją minutę įgijo pranašumą. Puikiai dešiniuoju kraštu spurtavęs A. Martialis atidavė tikslų perdavimą Marouane'ui Fellaini, o šis vienu lietimu kamuolį nukreipė į savo buvusios komandos vartus.

Antrajame kėlinyje "Everton" trauktis nebeturėjo kur. 57-ąją minutę R. Lukaku turėjo realiausią progą šiame susitikime pelnyti įvartį. Teisėjas prieš Rossą Barkley baudos aikštelėje įžvelgė pražangą ir skyrė 11 metrų baudinį į "Man Utd" vartus, tačiau į belgo smūgį reagavo Davidas De Gea.

Vis dėlto 75-ąją minutę Roberto Martinezo auklėtiniai pasiekė savo, kai po Gerardo Deulofeu perdavimo į baudos aikštelę Chrisas Smallingas pasiuntė kamuolį į savus vartus.

Rungtynių pabaiga pasidarė dar įdomesnė. 82-ąją minutę R. Lukaku turėjo dar vieną gerą progą pasižymėti, bet vėliau savo atakas aštrino "Man Utd" futbolininkai.

Atrodė, kad per pridėtą teisėjo laiką komandos jau nebeįmuš ir žais pratęsimą, tačiau A. Martialis privertė pakilti pusę "Wembley" stadiono žiūrovų nuo savo sėdimų vietų. Sienele su dviem "Man Utd" žaidėjais sužaidęs prancūzas įkirto į baudos aikštelę ir pelnė pergalingą šio susitikimo įvartį.

"Man Utd" savo varžovą FA taurės finale sužinos rytoj, kai susigrums "Watford" prieš "Crystal Palace".

Rezultatas:

"Everton" 1 - 2 "Man Utd"
34' [0 - 1] M. Fellaini
75' [1 - 1] C. Smalling (į savus vartus)
90+3' [1 - 2] A. Martial
57' R. Lukaku ("Everton") nerealizavo 11 m. baudinio

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...