A. Pirlo gruodį baigs savo šlovingą futbolininko karjerą

Italijos futbolo legenda Andrea Pirlo artėja link karjeros pabaigos - 38-erių metų veteranas patvirtino, kad gruodį oficialiai trauksis iš futbolo.

A. Pirlo nuo 2015 vasaros atvyko rungtyniauti į Jungtines Amerikos Valstijas. Italas su "New York City" komanda turi kontraktą iki šių metų gruodžio mėnesio.

Italas pranešė, kad pasibaigus sutarčiai naujų karjeros planų nebebus - saugas kabins futbolo batelius ant vinies ir grįš gyventi į Italiją.

"Tu supranti, kad jau laikas trauktis", - savo sprendimą aiškino A. Pirlo. - Kiekvieną dieną tu turi fizinių problemų ir negali įprastai treniruotis, nes visada jauti skausmą kažkur".

"Manau, kad man būnant tokio amžiaus futbolo jau užteks. Tai nėra kažkas to, ką laisvai gali daryti iki 50 metų. Darysiu kažką kito savo gyvenime. 

38-eri yra daug ir tu privalai užleisti vietą aikštėje jaunesniems žaidėjams. Tikrai dėl nesu piktas. Tiesiog ateina metas, kai turi pasitraukti", - pridūrė A. Pirlo.

A. Pirlo per savo šlovingą karjerą geriausiai yra atsiminamas iš tų laikų, kai rungtyniavo "Milan" klube. Jame "elegantiškasis saugas" per 10 metų sužaidė 401 rungtynes ir pelnė 41 įvartį.

Vėliau italo karjerą netikėtai pakrypo į Turino "Juventus", kur rungtyniavo iki pat išvykimo į JAV. Turine A. Pirlo vis dar rodė savo meistriškumą ir aikštėje pasirodė 164 kartus.

Per savo karjerą A. Pirlo taip pat yra vilkėjęs "Brescia", Milano "Inter" ir "Reggina" ekipų marškinėlius. Italas net šešis kartus tapo "Serie A" čempionu ir du kartus su "Milan" triumfavo UEFA Čempionų lygoje.

Iš Italijos rinktinės A. Pirlo pasitraukė 2015 metais. Iki to laiko saugas sužaidė 116 rungtynių ir 2006 metais tapo pasaulio čempionu.<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Happy retirement, Andrea Pirlo.<br><br>755 club games <br>116 senior caps <br>86 goals <br>17 trophies <br><br>One of the coolest to ever do it.  <a href="https://t.co/xmesLx309s">pic.twitter.com/xmesLx309s</a></p>&mdash; Squawka Football (@Squawka) <a href="https://twitter.com/Squawka/status/916952130891714562?ref_src=twsrc%5Etfw">October 8, 2017</a></blockquote><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/eUg9Sx28MlA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>