A. Skarbalius: mes stipriai pažengėme į priekį

FK „Žalgiris“ sekmadienį iš Antalijos grįžta į Vilnių. Nuo sausio 30 iki vasario 10 d. Turkijoje vykusioje treniruočių stovykloje prakaitą lieję žalgiriečiai sužaidė tris kontrolines rungtynes, bet pergalės skonio taip ir nepajuto.

Stovyklą pradėję rezultatyviomis lygiosiomis 2:2 su Prahos „Bohemians“ ekipa, vėliau žalgiriečiai 0:0 sužaidė su Grozno „Akhmat“, o paskutinėse rungtynėse šeštadienį 1:2 nusileido Poltavos „Vorskla“ komandai. Kalbėdamas apie pastarąjį mačą „Žalgirio“ vyriausias treneris Aurelijus Skarbalius teigė, kad vienintelis jų minusas – neigiamas rungtynių rezultatas, tačiau žaidimo lygis ir kokybė buvo tikrai nebloga. 
 
„Šiose rungtynėse mums pavyko daug dalykų, išskyrus vieną – praradus kamuolį greitai ir organizuotai sugrįžti į gynybą. Pirmame kėlinyje padarėme kelias tokias klaidas, varžovai jas išnaudojo ir pelnė du įvarčius, – konstatavo A.Skarbalius. – Be to, gal kiek per daug darėme techninių klaidų. Kita vertus, buvo malonu stebėti kaip komanda dirbo kurdama atakas, įžaisdama kamuolį. Jautėsi tam tikros komandinio futbolo apraiškos, todėl ir progų sukūrėme tikrai nemažai. Deja, nesugebėjome realizuoti to ką sukūrėme, nes galėjome pelnyti ne vieną, o bent jau tris įvarčius. O varžovai išnaudojo savo kelis šansus ir parodė, kad galima laimėti net ir nekontroliuojant kamuolio.“
 
Anot A.Skarbaliaus, Turkijoje praleistas laikas buvo labai naudingas visai komandai – tiek futbolininkams, tiek ir treneriams. „Iš principo perėjome visas temas kokias norėjome. Turėjome tam pakankamai laiko treniruotėse, galėjome savo sumanymus patikrinti kontrolinėse rungtynėse, pamatėme, kas mums pavyksta, o kas – ne. Galiu pasakyti, kad esu patenkintas visu šioje treniruočių stovykloje atliktu darbu. Lyginant su tuo, kokioje būklėje atvykome į Turkija – bendrai kaip komanda ir kiekvienas žaidėjas bei treneris atskirai, turime pasakyti, kad esame labai stipriai pažengę į priekį. Lieka tik paskutinis žingsnis – ryšys tarp žaidėjų, o tai yra sudėtingas ir ilgas procesas“, – teigė A.Skarbalius.
 
Pailsėję po kelionės antradienį žalgiriečiai susirinks į treniruotę ir pratęs pasirengimo darbus. Vasario 16 d. „Sportimos“ manieže „Žalgiris“ sužais dar vieną kontrolinį mačą. Šį kartą į svečius atvyks Suvalkų „Wigry“ komanda. O vasario 25 d. A lygos pirmojo turo dvikovoje žalgiriečių laukia susitikimas su pernai daug nemalonumų pridariusiais „Kauno Žalgirio“ futbolininkais.
 
„Nors laiko liko nedaug, bet turime būti pasiruošę toms rungtynėms. Ir tą padarysime. Tačiau kaip bebūtų, pirmomis oficialiomis rungtynėmis niekas nesibaigia. Turime nuosekliai eiti į priekį, tobulėti, žingsnis po žingsnio ir siekti kuo geresnių rezultatų. Tas veiksmas vyks kiekvieną savaitę ir visus metus“, – patikino „Žalgirio“ vyriausias treneris.