A. Veselinovičius: "T. Radzinevičius viską išsprendė savo patirtimi"

Marijampolės „Sūduvai“ po beveik dviejų metų pertraukos pavyko perlipti „Trakų“ barjerą. Ilgą laiką nesugebėję įveikti riterių, sūduviškiai minimaliu rezultatu 1:0 (0:0) juos palaužė „SMScredit.lt A lygos“ čempionato III rate.

Po mačo suvalkiečių vyr. treneris Aleksandras Veselinovičius teigė, kad jo žaidėjams prireikė daug pastangų pergalei pasiekti. Taip pat jis išskyrė stadione susirinkusius žiūrovus, jų palaikymą.

„Ruošėmės žaisti 98-100 minučių. Galvojome, kad ateis laikas ir turėsime pademonstruoti koncentraciją tuo  momentu, kai rungtynėse įvyksta persilaužimas. Žinau, kad „Trakų“ komandoje šiuo metu yra sunkus periodas, bet jie eilinį kartą parodė kokybišką žaidimą ir norą. Žaidėjai tiksliai laikėsi nustatyto plano. Pirmajame kėlinyje matėsi įtampa dėl pralaimėjimų serijos, nors turime patyrusią komandą, gerai dirbančią treniruotėse. Tą įtampą jie vis tiek jautė. Manau, kad pelnytai nugalėjome, nors „Trakai“ turėjo keletą didelių momentų, kai galėjo mus nubausti. Antrajame mes buvome ta komanda, kuri kontroliavo kamuolį ir diktavo žaidimą, todėl nusipelnėme laimėti. Gaila, kad turime greitai pergalę pamiršti ir ruoštis kitoms rungtynėms, nes mūsų laukia sunkus periodas“, - kalbėjo futbolo specialistas.

Jo manymu, „Sūduvos“ pranašumas rungtynių pabaigoje atsirado ne tik dėl gero fizinio pasirengimo, tačiau ir dėl pakeisto taktinio išsidėstymo pertraukos metu. Taip pat padėjo ir nuo atsarginių suolo pakilę futbolininkai. Bet labiausiai treneris išskyrė tinkamą psichologiją.

„Tomas Radzinevičius - labai puikus futbolininkas. Kai pradėjome čia dirbti, mums sakė, kad jis jau ruošiasi baigti karjerą, bet praėjusiais metais tapo geriausiu čempionato snaiperiu. Reikia pripažinti, kad amžius jau reikalauja daugiau laiko atsistatymui. Šiandien buvo galimybė jį pakeisti, tačiau žinant galimybes, patirtį, turėjome juo tikėti. Savo patirtimi jis viską išsprendė. Vienintelė problema - amžius“, - komandos puolėjui liaupsių negailėjo A.Veselinovičius.

Pats T.Radzinevičius sakė, kad, matant kaip turnyro lentelėje tolsta „Atlantas“, komandai pergalė buvo gynybiškai reikalinga.

„Pirmą kėlinį išėjome sunkiai, praradome daug kamuolių aikštės viduryje. Gerai, kad Davidas Aršakianas mus išlaikė žaidime, nes jei būtų įmušęs, mums būtų labai sunku. Rūbinėje pašnekėjime, kad tai negalime žaisti, turime eiti į priekį, nes žaidžiame namie. Antrajame išėjome daug geriau, turėjome progų, įmušėme įvartį ir pagaliau nutraukėme tą nesėkmingą seriją“, - sakė sūduviškis.

Komentuodamas įvarčio epizodą, T.Radzinevičius teigė, kad dvikovos su gynėju metu vyko normali vyriška dvikova, kokių šiuolaikiniame futbole pasitaiko nuolat. Jis liko patenkintas, kad pražangą tiek skirti, tiek neskirti galėjęs arbitras pasirinko pastarąjį sprendimą.

„Arūnas Klimavičius - žaidėjas su didele patirtimi, ne vienus metus žaidėme rinktinėje. Žinome vienas kitą labai puikiai. Gerai, kad turėjau vieną realesnę progą ir pavyko ja pasinaudoti. Puolėjo toks darbas. Jei turi minimaliai progų ir jas išnaudoji, tai gerai jį atlikai“, - kalbėjo T.Radzinevičius.