A. Wengeras: nedaug trūko, kad Mbappe praėjusiame sezone būtų papildęs "Arsenal"

Kyliano Mbappe vardas ir pavardė yra viena iš labiausiai linksniuojamų spaudoje pastaruoju metu. Paauglys tapo tikra Europos futbolo žvaigžde šį sezoną ir yra viliojamas bene kiekvieno didžiojo Europos klubo. „Arsenal“ strategas Arsene‘as Wengeras atskleidė, kad praėjusiame sezone Mbappe buvo arti persikėlimo į Angliją.

18-metis sulaukė dėmesio, kai per 39 rungtynes pelnė 24 įvarčius šiame sezone, o negana to, sulaukė kvietimo ir į Prancūzijos rinktinę. Tiesa, dėmesio jis pradėjo sulaukti, kai 2016 metų kovą pagerino Thierry Henry rekordą tapdamas jauniausiu futbolininko klubo istorijoje pelniusiu įvartį. O nuo tada Wengeras bandė prisivilioti talentingąjį prancūzą į „Emirates“ stadioną.

„Futbolininkas galėtų patvirtinti, kad lankiausi jo namuose praėjusiais metais ir bandžiau jį prisivilioti į „Arsenal“. Kadangi tai buvo jo kontrakto pabaiga, maniau, kad tai yra įmanoma, bet „Monaco“ sugebėjo jį išlaikyti, nors sprendimas galėjo pasisukti ir mūsų pusėn“, - pasakojo Wengeras.

„Visiškai suprantu jį, ten jis mokėsi, todėl ir nusprendė likti Prancūzijoje“, - tęsė „Arsenal“ vairininkas. Wengeras taip pat užsiminė, kad jiems gali pritrukti finansinių išteklių dėl dabartinės Mbappe kainos rinkoje, tačiau iš kovos dėl prancūzo nepasitraukia taip lengvai.

„Ar „Arsenal“ gali jį gauti? Nežinau, tai priklauso nuo jo. Visi žinome, kad jis greit nuspręs savo ateitį: „Real? Galbūt. „Barcelona“? Galbūt. „Arsenal“? „Manchester“? Jis gali keliauti, kur tik nori. Nežinau jo troškimų, bet galbūt geriausia jam būtų pasilikti dar vieniems metams „Monaco“ ekipoje“, - pripažino Wengeras.