A.Brazevičius baiminasi aikštės kokybės Marijampolėje

Lietuvos futbolo A lygos 32 turo rungtynėse FK „Žalgiris“ savo aikštėje 5:2 (3:0) nugalėjo Utenos „Utenį“ ir tęsia kovą dėl Lietuvos čempionų titulo. Rezultatyviame susitikime du įvarčius pelnė puolėjas Darvydas Šernas, po vieną pridėjo gynėjai Diego Oyarzunas ir Kaja Roguljis, o paskutinį tikslų smūgį atliko po keitimo aikštėje pasirodęs Matija Ljujičius.

Šį sezoną tai buvo trečios rungtynės A lygoje, kai žalgiriečiai į varžovų vartus įmušė 5 įvarčius. Beje, antrą kartą nuo „Žalgirio“ nukentėjo būtent „Utenis“. Tiesa, trečiadienį varžovai iš Utenos sugebėjo ir patys pasižymėti. 67 min. rezultatą sušvelnino Alberto Lopezas, o 81 min. antrą įvartį įmušė į baudos aikštelę įsiveržęs Ali Radjelis. Vyriausiojo „Žalgirio“ trenerio Aleksandro Brazevičiaus teigimu, praleisti įvarčiai šiek tiek apkartino pergalės džiaugsmą. 
 
„Apmaudu, kad nepavyko išvengti šaukšto deguto medaus statinėje. Tie du praleisti įvarčiai buvo visai nereikalingi. Be abejo, reikia pagirti ir varžovų komandą. Ji gerai kontroliavo kamuolį, vertė mus nervintis, skubėti ir rizikuoti mėginant perimti kamuolį. Kita vertus, pirmaudami 4:0 mes ir patys sumažinome apsukas, galbūt futbolininkai nusprendė šiek tiek patausoti jėgas. Todėl rungtynių pabaiga mums ir nenusisekė. Visgi, iš esmės esu patenkintas žaidimo kokybe, ypač pirmu kėliniu, kai žaidėme ramiai ir užtikrintai, taip, kaip galime ir mokame. Po nesėkmingų rungtynių su „Jonava“ mums reikėjo tokios pergalės. Dabar visos mūsų mintys skirtos paskutinėms rungtynėms su Marijampolės „Sūduva“, – tikino A.Brazevičius.
 
Trečiadienį laimėjo ne tik „Žalgiris“, bet ir Marijampolės „Sūduva“. Marijampoliečiai savo aikštėje 2:1 įveikė „Jonavos“ ekipą ir prieš paskutinę akistatą su „Žalgiriu“ turi vieno taško pranašumą. Lemiamas mūšis dėl čempionų titulo lapkričio 19 d. vyks būtent Marijampolėje. Paskutinis žalgiriečių vizitas į varžovų tvirtovę nebuvo sėkmingas. Spalio 22 d. vykusiose A lygos 28 turo rungtynėse „Žalgiris“ net 0:3 nusileido šeimininkams. Po šio pralaimėjimo daugkartiniai šalies čempionai prarado A lygos lyderių poziciją, o netrukus iš savo posto pasitraukė ir vyriausias treneris Valdas Dambrauskas.

Nuo 2015 m. pradžios komandai vadovavusį futbolo specialistą vyriausiojo trenerio poste pakeitęs A.Brazevičius teigė, kad paskutinės rungtynės su „Sūduva“ nebuvo tokios prastos, kaip rodo galutinis rezultatas. „Aikštėje mačiau dvi panašaus pajėgumo komandas. Tačiau tokiose dvikovose vienas praleistas įvartis kardinaliai keičia rungtynių braižą, strategiją. „Žalgiriui“ nepasisekė, kad būtent jis praleido įvartį ir buvo priverstas vytis varžovus. Informacijos apie „Sūduvą“ turime tikrai labai daug. Kartu su kitais treneriais mes per artimiausias kelias dienas visas šias žinias sudėsime į krūvą ir konstruosime žaidimo planą“, – pareiškė „Žalgirio“ strategas.
  
Lemiamas A lygos lyderių susitikimas sekmadienį 13 val. vyks Marijampolės „Arvi“ stadione. Nors žalgiriečiai kelias paskutines savaites treniravosi ir žaidė tik dirbtinės dangos aikštėse, bet pasak A.Brazevičiaus, aikštės faktorius lemiamos įtakos rungtynių baigčiai neturės. „Sutinku, kad Marijampolėje natūralios aikštės kokybė bus prastesnė nei LFF stadione, bet ji bus vienoda abiem komandom. Be abejo, atsižvelgiant į aikštės kokybę reikės parengti atitinkamą rungtynių planą, bet nemanau, kad tai bus esminis faktorius kovoje dėl čempionų titulo. Nes jei komanda gali gerai žaisti tik ant lygios ir švarios aikštės, tai ji gal ir nėra verta čempionų titulo“, – konstatavo A.Brazevičius.