A.Kaludjerovičius nutiesė "Žalgiriui" kelią į LFF taurės finalą

Dramatiškame LFF taurės pusfinalyje Vilniaus „Žalgiris“ jau tiksint paskutinėms pridėto laiko minutėms nukautavo Klaipėdos „Atlantą“, o kelialapį į šeštą iš eilės finalą žalgiriečiams garantavo vėlyvas Andrijos Kaludjerovičiaus įvartis – 2:1 (1:1).

Abi komandos pradėjo rungtynes aktyviu žaidimu, tačiau pirmieji smūgį į vartus atliko žalgiriečiai. Po gražios kombinacijos su Andrija Kaludjerovičiumi 7-ąją minutę baudos aikštelėje atsidūrė Vytautas Lukša, o apsisukdamas aplink savo ašį paguldė jį gynusį klaipėdietį. Tiesa, jo šūvį atlaikė laiku sureagavęs Povilas Valinčius.

Vos po minutės Saulius Mikoliūnas prabėgo visą „Atlanto“ gynybos įtvirtinimą kairiajame aikštės krašte ir atliko pavojingą perdavimą arčiau vartų, tačiau į baudos aikštelę laisvas įbėgęs Matija Ljujičius buvo netaiklus.

Po pavojingų atakų tirados žalgiriečiai netruko ir išsiveržti į priekį. 11-ąją minutę po sumaišties baudos aikštelėje ir puikaus Marino Matošo perdavimo vienas prieš vartus atsidūrė S. Mikoliūnas ir saugas neklydo: stiprus jo smūgis tiksliai nusileido tolimajame vartų kampe – 1:0.

15-ąją minutę „Žalgirio“ atakos smaigalyje vėl atsidūręs S. Mikoliūnas smūgiavo pro šalį, o vos po kelių minučių tuo pačiu atsakė ir Abdoulas Sylla.

19-ąją minutę įvarčiu džiaugėsi varžovai. Kampinio metu neužtikrintai sužaidus ir kamuolio neiškumščiavus Armantui Vitkauskui, vienas prieš vartus likęs Vytas Gašpuitis niekieno netrukdomas pasiuntė kamuolį į vartus ir išlygino rezultatą – 1:1.

Jau po kelių minučių atkutę klaipėdiečiai ir vėl grasino žalgiriečių vartams. Į baudos aikštelę įsiveržęs A. Sylla guldė vieną vilniečių gynėją po kito, tačiau jo smūgiai vartų taip ir nepasiekė. Nors vilniečiai bandė atsakyti savomis atakomis, tačiau 28-ąją minutę pavojingą progą ir vėl sukūrė aikštės šeimininkai. Tiesa, Andriaus Bartkaus smūgis iš tolimos distancijos didelio pavojaus A. Vitkauskui nesukūrė, kuris gan lengvai sugavo į jį skriejantį kamuolį.

30-ąją minutę pavojingu smūgiu atsakė ir iki tol tylėjęs bei dažniau perdavimus komandos draugams dalinęs A. Kaludjerovičius. Serbas sulaukė tolimo perdavimo ir pasitaisęs kamuolį iškart smūgiavo iš tolimesnės distancijos, tačiau vartininkas P. Valinčius nubraukė visas puolėjo pastangas sugaudamas kamuolį.

Klaipėdiečių treneris Konstatinas Sarsanija žalgiriečius nustebino neįprastai ankstyvu keitimu: jau 35-ąją minutę buvo pakeistas aktyviai žaidęs Rokas Gedminas, o vietoje jo aikštėje pasirodė Maksimas Maksimovas.

Tai papildomų apsukų varžovams nesuteikė, o komandos ir toliau žaidė apylygį, bet beprogį futbolą. 44-ąją minutę A. Kaludjerovičiaus atliktas smūgis buvo pirmoji realesnė proga pasižymėti po paskutiniojo įvarčio, tačiau serbas smūgiavo per silpnai ir didelio pavojaus vartininkui nesukėlė.

Antrąjį kėlinį pavojinga proga pradėjo klaipėdiečiai. Po aštraus reido „Žalgirio“ gynybą tiesiog praskrodęs Maksimas Maksimovas nusprendė išbandyti A. Vitkausko reakciją, tačiau vartininkas atmušė stiprų legionieriaus smūgį. Vos po minutės „Atlanto“ snaiperis ir vėl smūgiavo iš gan dėkingos pozicijos, tačiau virš vartų. 54-ąją minutę savo taiklumą nesėkmingai išbandė ir Donatas Kazlauskas.

Varžovų atakas „Atmušę“ žalgiriečiai 60-ąją minutę vos jų nenubaudė. Pasinaudojęs klaipėdiečių aplaidžiu žaidimu prie savų vartų, S. Mikoliūnas išmušė kamuolį iš beveik P. Valinčiaus rankų, tačiau kamuolys vartų linijos nekirto.

64-ąją minutę pavojingai baudinio metu smūgiavo Matija Ljujičius, tačiau serbo šūvis kaire koja ne be P. Valinčiaus pagalbos praskriejo prie pat skersinio. Po kelių akimirkų dar ant vejos nenusileidusį kamuolį pabandė smūgiuoti V. Lukša, tačiau jis buvo blokuotas. 67-ąją minutę netaikliu smūgiu atsakė A. Sylla.

Po ilgesnės tylos 72-ąją minutę prabilo V. Lukša saugas išlaukė po baudos smūgio atšokusio kamuolio, tačiau galingas jo šūvis skriejo šalia virpsto. Vos po poros minučių pavojingai smūgiavo laisvas baudos aikštelėje likęs M. Matošas, 74-ąją minutę buvo atremtas ir M. Ljujičiaus smūgis kampinio metu.

79-ąją minutę žiūrovus iš savo vietų šoktelėti privertė A. Sylla. Greitos atakos smaigalyje atsidūręs legionierius smūgiavo negalingai, bet klastingai, o žalgiriečių blokuotas kamuolys praskriejo visai šalia vartų virpsto. Vos po poros minučių A. Sylla ir vėl spurtavo ir išsiveržė vienas prieš vartus, tačiau laiku savo darbo vietą palikęs A. Vitkauskas sugebėjo sustabdyti įsibėgėjusį „Atlanto“ puolėją.

Kai tiksint paskutinėms pridėto laiko sekundėms jau atrodė, kad komandos turės žaisti pratęsimą, po eilės perdavimų vienui vienas baudos aikštelėje likęs A. Kaludjerovičius pasiuntė mirtiną smūgį į varžovų vartus ir taip garantavo žalgiriečiams kelialapį į LFF taurės finalą.

Klaipėdos „Atlantas“ – Vilniaus „Žalgiris“ 1:2 (1:1)

LFF taurė, pusfinalis, Klaipėda

11‘ [0:1] Saulius Mikoliūnas
19‘ [1:1] Vytas Gašpuitis
90+2‘ [1:2] Andrija Kaludjerovičius

Įspėjimai: 39‘ Mantas Kuklys, 58‘ Egidijus Vaitkūnas („Žalgiris“); 65‘ Donatas Kazlauskas („Atlantas“).

Vilniaus „Žalgirio“ sudėtis: Armantas Vitkauskas, Egidijus Vaitkūnas (82‘ Justas Lasickas), Linas Klimavičius, Mamadou Mbodjis, Donovanas Sljingardas, Marinas Matošas, Mantas Kuklys, Matijas Ljujičius, Saulius Mikoliūnas (73‘ Bahrudinas Atajičius), Vytautas Lukša, Andrija Kaludjerovičius.