A.Liubinskas: "Buvo Vilniaus futbolo neįgalumo diena"

Lemiamose rungtynėse dėl A lygos aukso Vilniaus "Žalgirio" klubas buvo negailestingai sutriuškintas, rašo lrytas.lt

Apie šią nesėkmę portalui kalbėjo buvęs Lietuvos rinktinės treneris Algimantas Liubinskas.

"Man buvo labai skaudu, kad komanda, atvažiavusi siekti tik pergalės, neįmušė nė vieno įvarčio, nesukūrė daug rimtų momentų. Toks „Žalgiris“ yra tragedija, Pirmosios lygos komanda. Manau, mano Vilniaus „Vytis“ (A.Liubinsko treniruojama ekipa, – Red.) būtų geriau pasirodęs. „Žalgirio“ žaidime nemačiau nei fizinio pasirengimo, nei taktikos, nei technikos. Žiūrint į šių metų rezultatus, „Sūduva“ yra visa galva aukštesnė komanda.

„Sūduva“ tiesiog labai troško pergalės. O „Žalgiryje“ užsieniečiams juk buvo nusispjauti – jie išvažiuos ir viskas.

Sukrėtimas dėl trenerio pakeitimo gali būti tik tada, kai turi komanda turi bent kokį fizinio pasiruošimo pamatą. Bet to pas „Žalgirį“ nebuvo, jie atrodė visiškai nepasirengę žaisti. Kad ir pastarosiose rungtynėse – užlipo ant natūralios dangos ir viskas.

Kad pusę komandos laikas pakeisti, aš jau seniai žinau. Tiksliau, juos išvaikyti reikia, o ne pakeisti. Gėda. Kaip sakiau, vakar buvo Vilniaus futbolo neįgalumo diena. Kalbant apie permainas, kokios gali būti permainos, jeigu tai privatus ponų klubas. Iš „Žalgirio“ vadovų pusės dvelkia arogancija...vieni protingi, viską išmano, nelabai nori girdėti kitos nuomonės", - kalbėjo A.Liubinskas.

L.Ivaškaitė, lrytas.lt