A.Liubinskas: situacija tiek FIFA, tiek LFF man primena Brežnevo laikus

Pasaulį sukrėtusi žinia apie sulaikytus aukštus FIFA pareigūnus, nepaliko abejingų ir mūsų šalies futbolo gerbėjų. Daugelis prisiminė nesenas istorijas, kai, anot oficialių dokumentų, Lietuvos futbolo rinktinės nariai į varžybas buvo vežiojami automobilvežiu, masažą treniruočių stovyklose jiems atliko vienas LFF rėmėjas, o įvairius kūrinius iš anglų kalbos už pusę milijono vertė garsaus futbolo teisėjo žmona.

Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ apie korupciją Lietuvos futbole patvirtino ir buvęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius.

„Korupcijos vienetai Lietuvos futbolo federacijoje ypač pasireiškia paskutiniu metu. Taip pasidarė dėl to, kad atsirado pinigai. Anksčiau, kai Lietuvos futbole pinigų nebuvo, tai niekam ji ir nerūpėjo. Dabar, paskutinius kelis metus, federacija labai gerai gyvena, tai ta korupcija ir gyvuoja“, – „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ dėstė L.Varanavičius, pridūręs, kad ji gyvuoja šeiminyškumo principu.

„Didžiausia mūsų futbolo nelaimė yra ta, kad federacija dirba mažame ratelyje, kuriame auginami draugai. Kitaip tariant, veikia totalus šeiminyškumas“.

Buvusiam Lietuvos futbolo vadovui pritarė ir treneris Algimantas Liubinskas, pažymėjęs, kad tiek FIFA, tiek LFF darbas jam primena Brežnevo laikus.

„Lietuvoje yra daug skaidrumo problemų. Jos neseniai buvo iškeltos, tačiau staiga viskas gražiai užglaistyta. Man nesuprantama, kaip tas pats asmuo nesikeičia daugybę metų, o visiems viskas gerai. Apskritai, situacija futbole man primena Brežnevo laikus, kai žmogus poste išsilaikė iki tol, kol nenumirė. Dabar lygiai ta pati situacija. Tiek FIFA, tiek LFF. Pabūni kurį laiką generaliniu sekretoriumi, o vėliau gali prezidentauti tiek, kiek nori. Man toks valdymo metodas yra absoliučiai nepriimtinas ir nesuvokiamas“, – laidos vedėjui Aurimui Peredniui dėstė buvęs nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris.

„Aktualioji valanda“, Žinių radijas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...