A.Liubinsko komanda nukovė svečius iš Panevėžio

Savaitgalį LFF Pirmoje lygoje buvo žaidžiami ketvirtojo turo susitikimai. FK „Panevėžys“ svečiuose susitiko su „Vilniaus Vyčiu“.  Trenerio Algimanto Liubinsko auklėtiniai nesėkmingai pradėjo naująjį sezoną ir per pirmąsias trejas rungtynes savo sąskaitoje turėjo vos vieną tašką. Be to, iki susitikimo su „Panevėžiu“, vilniečiai į varžovų vartus nebuvo įmušę nė vieno įvarčio. Šį sykį „Vilniaus Vyčiui“ rungtynės susiklostė labai palankiai ir šeimininkai šventė pergalę rezultatu 4:2.

Mačo pradžia svečiams nieko blogo nežadėjo. Aikštėje vyko lygi kova, o kamuolį kiek ilgiau kontroliavo panevėžiečiai. Vilniečiai, atidavę teritorinę persvarą svečiams, retsykiais regzdavo kontratakas.

39-ąją susitikimo minutę krito pirmasis rungtynių įvartis. A. Karvackis nesėkmingai bandė išmušti kamuolį iš savo baudos aikštelės, o tuo pasinaudojas „Vilniaus Vyčio“ legionierius iš Brazilijos Dos Santos Sousa smūgiu maždaug iš 15 metrų nuotolio pelnė įvartį. Pačioje kėlinio pabaigoje svečiams vos nepavyko išlyginti rezultato. E. Tamulevičius įspūdingu smūgiu sukirto kamuolį į vilniečių vartų skersinį.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje mažai pasikeitė. Panevėžiečiai ilgiau kontroliavo kamuolį, kėlė daugiau kampinių, bet nesugebėjo įmušti. Šeimininkai stengėsi atsakyti greitais išpuoliais. Po „Panevėžio“ gynėjų klaidų vilniečiai dar du kartus – 63-ąją ir 72-ąją mačo minutėmis – pasiuntė kamuolį į M. Suvaizdžio ginamus vartus. Tiksliais smūgiais pasižymėjo Gytis Paulauskas ir Aldas Korsakas. Kai iki susitikimo pagrindinio laiko pabaigos buvo likusios vos 6 minutės, panevėžiečiai atsilikinėjo 0:3. Tuomet pavyko pasižymėti po keitimų aikštėje pasirodžiusiems Tadui Markevičiui (85-ąją min.) ir Rokui Lazdinauskui (90-ąją min.). Sušvelninę atsilikimą iki minimumo, trenerio Aleksandro Kurtijano auklėtiniai dar bandė išplėšti lygiąsias, bet pernelyg susižavėjo puolimu ir už tai buvo nubausti. Per antrąją pridėto laiko minutę vilnietis Markas Kardokas pelnė dar vieną įvartį ir padėjo tašką šiose rungtynėse. Vilniečiai laimėjo rezultatu 4:2 ir šventė pirmąją pergalę čempionate.

FK „Panevėžys“ sudėtis: M. Suvaizdis, T. Kačerauskas, I.Tsyvilka, M. Dūda (76′ T. Markevičius),  V. Gašpuitis, A. Karvackis (43′ M. Butkus),  Ž. Banys, J. Skinderis (61′ R. Lazdinauskas), P. Janušauskas, D. Kingas, E. Tamulevičius.

Kitas rungtynes Fk „Panevėžys“ žais šeštadienį, balandžio 21 dieną, namuose su „Trakų B“ komanda.  Susitikimas nuo 12 valandos vyks naujajame „Žemynos“ progimnazijos stadione. Nuo 11 valandos vyks stadiono atidarymas. Įėjimas į rungtynes – nemokamas.

fk-panevezys.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...