Ambicinga U-17 rinktinė vyksta į "Development" turnyrą Minske

Tradicinis UEFA „Development" futbolo turnyras Minske šiemet vyks balandžio 27-30 dienomis. Jame dalyvaus Roko Garasto treniruojama Lietuvos vaikinų iki 17 metų rinktinė ir varžysis su bendraamžiais iš Švedijos, Baltarusijos bei Estijos.

Į Minską po stovyklos Palangoje išvyks 20 jaunųjų žaidėjų, kurie gerai pažįstami LFF Elitinės jaunių lygos sekėjams. Rinktinės pagrindą sudarys Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) auklėtiniai, taip pat žaidėjai iš Alytaus SRC, FM „Ateities", Vilniaus FM ir „Chelsea" akademijos.

Keturios rinktinės žais dirbtinės dangos Minsko KPF stadione, o treniruosis balandžio 26 ir 29 dienomis Baltarusijos futbolo federacijos aikštyne.

1999-2000 metų gimimo žaidėjai yra pozityviai nusiteikę prieš „Development" turnyro startą. Štai vienas rezultatyviausių Elitinės U-18 lygos žaidėjų - Džiugas Sūnelaitis iš NFA-1999 laukia pažinties su bendraamžiais iš trijų šalių. „Favoritais, manyčiau, laikomi švedai, be to, kitos rinktinės irgi yra stiprios ir bus tikrai sunku žaisti", - prognozuoja jaunasis puolėjas.

„Šiandien treniruotėje prisiminėm gynybinius veiksmus, treneris mums parodė kaip maždaug kaip juda švedai puolime. Manau, grėsmingiausi būtent yra švedai, nes jie yra topinio lygio rinktinė bei yra labai stiprus varžovas", - įsitikinęs gynėjas Simonas Raila.

Nors didžiąją rinktinės dalį sudaro NFA auklėtiniai, žaidėjai iš kitų komandų greitai įsiliejo į smagų kolektyvą. Vilniaus FM atstovas Benediktas Jokubauskas patikino, kad ši jaunių rinktinė pajėgi nustebinti būsimus varžovus.

„Kolektyvas gan stiprus, beveik visi jame esantys yra iš NFA, tai jie jau visi yra susižaidę. Manau, esame pajėgūs „Development" turnyre užimti garbingą vietą. O dėl įsiliejimo, tai jau antrus metus čia važiuoju ir esu su visais susibendravęs".

Informuosime, ar geros komandos chemijos ir pasitikėjimo savo jėgomis pakaks, kad įveikti techniškas Švedijos, šeimininkų bei estų rinktines.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

Balandžio 27 d.

11:00 val. Švedija - Lietuva

Balandžio 28 d.

17:30 val. Lietuva - Baltarusija

Balandžio 30 d.

10:00 val. Lietuva - Estija

Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis:

Vartininkai

Ovidijus Šiaulys (NFA)

Titas Krapikas (NFA)

Gynėjai

Deividas Mikalauskas (NFA)

Simonas Raila (NFA)

Mantas Rusys (NFA)

Deivydas Skaržauskas (NFA)

Atas Šerkšnys (NFA)

Benediktas Jokubauskas (Vilniaus FM)

Tadas Paulikas (NFA)

Neilas Urba (NFA)

Saugai

Domantas Vitkus (NFA)

Domantas Putrius (NFA)

Andrius Lučauskas (Chelsea Development Academy)

Germanas Daškevičius (NFA)

Artur Seražidenov (NFA)

Matas Radžiukynas (Vilniaus FM „Ateitis")

Paulius Golubickas (Alytaus SRC)

Arnas Borodinas (NFA)

Puolėjai

Žygimantas Urbietis (NFA)

Džiugas Sūnelaitis (NFA)

Vyr. treneris: Rokas Garastas

Trenerio asistentaiHenrikas Grigas, Karolis Gustas

Vartininkų treneris: Algirdas Surgautas