Ambicingasis "Džiugas" savo gretas papildė A lygos čempionu ir legendos atžala

Praėjusio sezono branduolį išlaikęs Telšių „Džiugas“ vis dėlto turėjo užduočių į tam tikras pozicijas atrinkti tinkamus kandidatus ir  besirengiant čempionatui savo gretas papildė naujokais. Vienais iš jų tapo plungiškis Vytautas Birškys ir praėjusį sezoną Klaipėdos „Koralui“ atstovavęs Erikas Vainoras.

29 metų Vytautas Birškys į „Džiugą“ atvyko iš Egersundo „Eiger IL“ komandos, rungtyniaujančios žemesniuose Norvegijos futbolo divizionuose. Centro gynėjo ir atraminio saugo pozicijoje galintis rungtyniauti žaidėjas praeityje kovojo ir A lygoje.

Atstovaudamas „FBK Kaunui“ plungiškis yra tapęs ir A lygos čempionu. Vėliau žaidėjas rungtyniavo FK „Šilutės“ ir FC „Klaipėdos“ ekipoms. Plungiškis taip pat yra atstovavęs ir Lietuvos U-21 jaunimo rinktinei.

Futbolininkas draugiškų rungtynių maratone žaidė visose rungtynėse ir paliko teigiamą įspūdį. Vytautui pritapti komandoje neturėtų būti sunku – „Džiuge“ antrą sezoną rungtyniaus ir Vytauto brolis Tomas, praėjusį sezoną spėjęs tapti vienu iš „Džiugo“ lyderių.

Žaidėjas vilkės 11 numeriu pažymėtais marškinėliais.

Dar vienas futbolininkas – 21 metų klaipėdietis Erikas Vainoras. Jaunas žaidėjas į Žemaitijos sostinę atvyko iš Klaipėdos „Koralo“, kur praėjusiame sezone sužaidė 25 rungtynes ir pasižymėjo vienu įvarčiu.

Simboliška, kad vienintelį įvartį praėjusiame sezone saugas įmušė būtent į „Džiugo“ vartus.

Praeityje futbolininkas keletą sezonų atstovavo ir Utenos „Uteniui“, kur per 25 sužaistus susitikimus įmušė 4 įvarčius.

Žaidėjas yra atstovavęs ir Lietuvos U-19 jaunimo rinktinei. Įdomu yra tai, jog talento tėtis yra telšiškis, buvęs garsus futbolininkas Raimondas Vainoras, atstovavęs dar tuomet egzistavusiam Telšių „Masčiui“, kitiems stipriems Lietuvos ir užsienio klubams bei Lietuvos rinktinei net 44 susitikimuose.

Erikas Vainoras pasirinko 23 numerį.

Komandos naujokus žiūrovai galės išvysti jau šį sekmadienį – 13 val. namuose bus žaidžiama prieš debiutuojantį FC „Kupiškį“.