Amžinu žalgiriečiu prisiekęs tapti A.Kaludjerovičius: "Tai pats sunkiausias sprendimas mano gyvenime"

Andrija Kaludjerovičius „Žalgiryje“ praleido vos pusmetį, bet per tą laiką puolėjas iš Serbijos užkariavo Lietuvos čempionų sirgalių širdis. Deja, šį sezoną 29 metų futbolininkas savo žaidimu džiugins kitos komandos gerbėjus.

Į „Žalgirį“ A.Kaludjerovičius atvyko praėjusių metų birželį ir „SMScredit.lt A lyga“ pirmenybėse per 19 rungtynių pelnė 20 įvarčių. Iš viso žaliai baltų gretose puolėjas sužaidė 24 rungtynes ir įmušė 23 įvarčius. Po sezono „Žalgirio“ fanai A.Kaludjerovičių išrinko geriausiu 2016 metų komandos žaidėju.

Ketvirtadienį A.Kaludjerovičius pasirašė sutartį su Bankoko „Port FC“ ekipa ir šiais metais išmėgins jėgas Tailando aukščiausioje futbolo lygoje. Futbolininko teigimu, pernai Tailando pirmoje lygoje trečią vietą užėmęs ir šiais metais aukščiausioje lygoje žaisiantis klubas pasiūlė tokias finansines sąlygas, kurių atsisakyti jis paprasčiausiai negalėjo. Vis dėlto, pasak A.Kaludjerovičiaus, jo širdis lieka Vilniuje.

„Tai iš tiesų buvo pats sunkiausias sprendimas mano gyvenime. Aš nenorėjau palikti „Žalgirio“, nes šioje komandoje praleidau geriausią savo karjeros etapą. Man čia patiko viskas: treniruotės, rungtynės, gyvenimo sąlygos, komandos draugai, treneriai, vadovai ir, be abejo – sirgaliai. Su „Žalgiriu“ iškovojau gražiausias pergales ir patyriau skaudžiausią pralaimėjimą. Labai norėjau sugrįžti ir šiais metais įrodyti, kad tos rungtynės su „Astana“ buvo tik apmaudus nesusipratimas. Deja, futbolas yra ne tik žaidimas, bet ir verslas, tad kartais tenka priimti labai sudėtingus sprendimus. Kita vertus, tai, kad mano paslaugų prireikė „Port FC“ ekipai yra visų „Žalgirio“ futbolininkų, trenerių ir vadovų nuopelnas. Tik jų dėka aš sugebėjau pademonstruoti geriausias savo savybes, įmušiau daug įvarčių ir sulaukiau tokio solidaus pasiūlymo“, – samprotavo A.Kaludjerovičius.
 
Futbolo sezonas Tailande prasidės vasario mėnesį. Pasak A.Kaludjerovičiaus „Port FC“ klubo vadovai puoselėja ambicingus planus, o iš jo laukiama tokios pat įvarčių lavinos kaip ir Lietuvoje. „Tikiuosi, kad man pavyks pateisinti lūkesčius. Mano tikslai nesikeičia – noriu žaisti kiekvienose rungtynėse, pelnyti įvarčius ir padėti komandai siekti pergalių. Be abejo, sunku tikėtis, kad mums pavyks pakartoti tai, ką su „Žalgiriu“ pernai padarėme Lietuvoje. Neabejoju, kad žalgiriečiai ir be manęs bus pajėgūs apginti visus titulus. O aš jiems nuoširdžiai linkiu sėkmės ne tik Lietuvoje, bet ir Europos turnyruose“, – kalbėjo A.Kaludjerovičius.
 
Atsisveikindamas su „Žalgiriu“ A.Kaludjerovičius ne tik linkėjo pergalių bei sėkmės, bet ir paliko tam tikrą intrigą. „Nenoriu sakyti viso gero, geriau pasakysiu – iki pasimatymo. Nuoširdžiai tikiuosi, kad aš dar sugrįšiu į „Žalgirį“. Aišku, futbole visko pasitaiko, niekada nežinai, kaip pakryps karjera ir kas tavęs laukia ateityje, bet aš kalbu labai rimtai, – teigė buvęs „Žalgirio“ atakų lyderis. – Kita vertus, bent jau pasibaigus sezonui Tailande būtinai atvyksiu į Vilnių, tikiuosi, kad galėsiu savo akimis pamatyti „Žalgirį“ žaidžiantį Europos taurių grupių turnyre ir pasveikinti komandą su puikiu sezonu! Nors dabar esu Tailande, bet pažadu, kad būsiu ištikimiausias „Žalgirio“ gerbėjas. Ne tik aš, bet ir mano šeima yra ir bus žaliai-balta.“
 
Savo ruožtu, „Žalgirio“ klubas dėkoja Andrijai už žaidimą, įvarčius ir pergales vilkint žaliai-baltą aprangą. Linkime didžiausios sėkmės Tailande ir lauksime sugrįžtančio į Vilnių!