Anglai prisibijo dviejų Lietuvos rinktinės žaidėjų

Svarbiausia kantrybė ir atsidavimas - neabejoja Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

Pasak jo, mūsiškiai šio vakaro rungtynes turės pradėti maksimaliai susikaupę ir neleisti įsismarkuoti anglams. O kuo ilgiau šie negalės pasiekti savo tikslo, tuo greičiau jų žaidime gali atsirasti skubotumas ir nervingumas. Be to, "Wembley" minia gali pradėti reikšti nepasitenkinimą. Todėl lietuviai apsigynę gali mėginti ieškoti savo šansų kontratakose.

Tokia yra mūsiškių strategia mače su viena stipriausių rinktinių.

"Anglai bandys įmušti greitai, pradžioje, ko gero, mėgins pakišti mus po volu. Tikiuosi, atsilaikysime, o tuomet turėsime laiko įgyvendinti savo sumanymus. Norime žaisti futbolą, norime išeiti į atakas, ieškoti erdvių. Ir žinome, kur jų būna, kada anglai labiausiai pažeidžiami", - teigė treneris.

Anglijoje jam teko išgirsti klausimą apie Islandijos ir Lietuvos futbolo palyginimą. E.Jankauskas pritarė, kad islandų futbolas yra puikus sėkmės pavyzdys, tačiau pridūrė, kad Lietuvos futbolas pagal progresą nuo jo atsilieka.

Lietuvių strategas kalbėjo ir apie sekmadienio vakaro varžovus.

"Mūsų laukia neįtikėtinai sunkios rungtynės. Anglijos futbolas pastaraisiais metais galėjo patobulėti labiau, nei tą padarė iš tiesų. Ir žinome kodėl - nes "Premier" lyga yra stipriausia pasaulyje, čia atvyksta geriausi žaidėjai. Todėl vietinai talentai yra šiek tiek pastumiami į šoną", - svarstė jis.

Anglijos žiniasklaida ypatingai daug dėmesio Lietuvos rinktinei neskiria. Žurnalistai neabejoja saviškių pergale. Tik trijų taškų tikisi ir anglų treneris Garethas Southgate'as.

Spaudos konferencioje paklaustas apie varžovus, G.Southgate'as akcentavo, kad reikėtų saugotis lietuvių krašto saugų - Fiodoro Černycho ir Arvydo Novikovo.

"Jie abu techniški ir geri. Lietuviai taip pat pavojingai kontratakuoja, nieko nelaukdami siunčia kamuolį į priekį ir sukūrė gražų įvartį Škotijoje. Turime būti tam pasirengę", - akentavo G.Southgate'as.

futbolo.tv