Anglijos spauda: Kaip futbolo tauta - Lietuva vidutinybė

Penktadienį pasibaigęs 2016-ųjų Europos futbolo čempionato atrankos etapo mačas tarp Lietuvos ir Anglijos rinktinių nebuvo sensacingas. Krepšinio šalies atstovai kur kas labiau mėgstantiems futbolą anglams nusileido 0:4, priešintis sugebėję vos 6 minutes. Tiek laiko reikėjo, kad anglai įmuštų pirmąjį įvartį. Šeštadienį anglų spauda be didesnių epitetų rašė apie blankų Lietuvos ekipos žaidimą, visą džiaugsmą nukreipę į šaunų kylančios žvaigždės Harrio Kane'o pasirodymą. Net ir keturi į Lietuvos vartus įmušti įvarčiai neįtikino dalies anglų sporto žurnalistų, kad jų rinktinė yra gera ir galinti būsimame čempionate nuversti kalnus.

„Anglijos rinktinė puškuoja 2016 metų Europos futbolo čempionato link ir rungtynėse su Lietuvą 84-ąją minutę buvo tik vienas klausimas: ar rungtynės baigsis 4:0, ar vis dėlto anglai užbaigs rungtynes įmušę 6, o gal 12 įvarčių“, – rašė „The Guardian“ sporto žurnalistas Barney Ronay.

Anglų spaudos apžvalgose Lietuvos ekipos vardas buvo minimas tik todėl, kad ji padėjo kylančiai šios šalies futbolo žvaigždutei 21-eriš Harry Kane'ui itin įspūdingai debiutuoti Anglijos rinktinėje – sužaidęs vos 79 sekundes jis įmušė įvartį.

„Ne kaip lietuviai, anglai atrankoje kol kas dabar gali jaustis komfortiškai“, – konstatavo „Mirror“, dėl antrojo įvarčio apkaltinusi Dany Welbecką „pramiegojusį“ Lietuvos rinktinės kapitoną Tadą Kijanską.

„Mes vis dar nežinome, ar Anglija patobulėjo po katastrofiškai sužaisto pasaulio futbolo čempionato, nes nesimatė nieko labai optimistiško, žaidžiant su beviltiška Lietuva. Ši lengva pergalė mažai ką mums pasakė“, – tikino sporto žurnalistas Johnas Crossas.

„Lietuviai rungtynes pradėjo nervindamiesi ir buvo labai suprantama anglams pasinaudoti šia situacija“, – teigė dailymail.co.uk, ant pakylos taip pat keldama H.Kane,ą.

„Princas Harry“, – tikino portalas, pranešdamas, kad toks puikus ir įspūdingas pasirodymas rinktinės sudėtyje buvo tik dviejų žaidėjų biografijose.

„Kad suprastume, kokia vidutinybė yra Lietuva kaip futbolo tauta, pasakysiu, kad ant rinktinės atsarginių žaidėjų suolo sėdėjo Simonas Stankevičius“, – apie rungtynes rašė „The Independent“ sporto apžvalgininkas Glenas Moore'as.

Jis akcentavo Lietuvos ekipos sudėtį, į kurią buvo įtrauktas ir vienintelis Anglijoje žaidžiantis lietuvis – 19-metis S.Stankevičius. Žaidėjas priklauso „Leicester City“ ekipai, kuri žaidžia „Premier“ lygoje, bet pagrindinės komandos marškinėlių dar nėra vilkėjęs. Sezono pradžioje puolėjas 5 rungtynes pagal nuomos sutartį žaidė žemesnės lygos „Nuneaton Town“ klube, o pastaruoju metu rungtyniauja „Premier“ U-21 lygoje.

Dviejose pastarosiose „Leicester City“ jaunimo ekipos rungtynėse S.Stankevičius įmušė po įvartį į „Sunderland“ ir „Tottenham“ jaunimo klubų vartus.

„Lėtai žaidžianti Lietuva jau ketvirtą minutę privalėjo už tai sumokėti, kai tiesiai, lyg į kaktą, į vartus mušusio Rooney smūgį sulaikė vartų skersinis. Tuomet lietuviai nutarė sėdėti „gilioje“ gynyboje, kad Anglija kamuolį perdavinėtų prieš jų akis. Bet anglai pasinaudojo aikštės pločiu“, – apie rungtynes rašė „Tre Independent“, teigdama, kad pergalė buvo dėsninga ir lietuviai neturėjo nė menkiausio šanso sukurti sensaciją.

www.15min.lt