Anglų spauda: atakos smaigalyje žais J.Vardy

Nepakvietus smulkią traumą patyrusio Wayne'o Rooney, Anglijos rinktinės kapitono raištis mače su Lietuva turėtų būti patikėtas vartininkui Joe Hartui.

29 metų J.Hartas priklauso "Man City" klubui, bet šį sezoną yra paskolintas italų "Torino" komandai.

"Tai buvo trenerio sprendimas. Kapitono raištis yra svarbus dalykas. Tačiau su juo ar be jo - žiūrovai visuomet iš tavęs tikisi geriausio pasirodymo", - kalbėjo vartininkas.

Pasaulio bei Europos čempionatų atrankos varžybose Anglijos rinktinė paskutinį kartą klupo dar 2009-ųjų spalį Ukrainoje. "Trijų liūtų" komanda nepralaimi jau 33 atrankos rungtynių iš eilės, tad šią seriją tikisi pratęsti ir sekmadienį "Wembley" arenoje.

"Sekmadienį tikslas bus vienintelis - nugalėti Lietuvos komandą", - teigė J.Hartas.

Anglijos rinktinės treneris Garethas Southgate'as paskutinėse draugiškose rungtynėse su vokiečiais (0:1) išbandė taktinę schemą 3-4-3.

Vis tik stebėdami saviškių treniruotes anglų žurnalistai padarė išvadą, kad prieš lietuvius jų komanda rungtyniaus išsidėstymu 4-1-4-1. Puolimo smaigalyje turėtų atsidurti Jamie Vardy, iš kraštų atakuos Raheemas Sterlingas bei Jesse Lingardas.

Dienraštis "Daily Mail" pabandė nuspėti, kas sekmadienį pasirodys varžovų gretose. Anot anglų, Edgaras Jankauskas netikėtumų nepateiks ir rinksis ankstesniuose atrankos mačuose patikrintus žaidėjus. O naują vidurio gynėjų porą esą sudarys Linas Klimavičius ir Tomas Mikuckis.

Priminsime, kad kad ankstesnis vidurio gynėjų duetas iširo Edvinui Girdvainiui patyrus inksto traumą, o Georgui Freidgeimui prisirinkus kortelių.

futbolo.tv