Anglų spauda: pergalė išsprūdo, nes buvo pakeistas W. Rooney

Tradicinis startas Europos futbolo čempionate. Anglų nesugebėjimas laimėti pirmųjų pirmenybių rungtynių nebestebina net jų pačių. Vis dėlto britų spauda gyrė saviškių žaidimą, o lemiama klaida laikė Wayne‘o Rooney keitimą Jacku Wilsheru.

„Anglijai dar kartą nepavyko pradėti Europos čempionato pergale, kai po Vasilio Berezuckio įvarčio rusai pasiekė lygiąsias, kurių vargiai nusipelnė. Roy‘aus Hodgsono kariauna dominavo ir pelnytai pirmavo po Erico Diero smūgio“, – anglų žaidimą gyrė BBC. 

Pasak anglų spaudos, jų rinktinės dominavimas aikštėje tęsėsi iki tol, kol 78 min. nebuvo pakeistas W.Rooney. R.Hodgsono sprendimas „perstumti“ jį iš puolėjo pozicijos į saugo buvo įvertintas itin teigiamai, tačiau „Manchester United“ ekipos lyderio pasodinimas ant suolo galėjo kainuoti pergalę.

„Hodgsonas pakeitė puikiai žaidusį W.Rooney. Tai buvo ėjimas, kurį jis pralaimėjo“, – neabejojo BBC.

„W.Rooney iki pertraukos atliko daugiau perdavimų negu bet kuris kitas žaidėjas, patikimai dalijo kamuolius komandos draugams, tiksliai perdavė penkis iš šešių ilgų kamuolių“, – komandos kapitono žaidimą gyrė skysports.com.

„The Mirror“ pateikė pažymius žaidėjams – W.Rooney žaidimas buvo įvertintas 8 balais, visi kiti Anglijos rinktinės žaidėjai gavo 6 arba 7. Tuo tarpu Rusijos futbolininkai įvertinti žemesniais pažymiais, prasčiausiai – penketu – puolėjas Aleksandras Kokorinas ir saugas Aleksandas Golovinas.

Rungtynių emocijas aptemdė rusų ir anglų aistruolių susirėmimai. Britai nebuvo linkę ginti savų, o dėl riaušių kaltino ir prastai pasiruošusius prancūzus.

„Pasibaisėtinos scenos Marselyje po smurto tarp anglų ir rusų fanų yra šokiruojančios. Nėra jokių pasiteisinimų dėl šių kvailų idiotų. Gaila, jie užtraukė mums visiems gėdą, – rašė „The Mirror“. – Buvo padaryta klaidų. Kodėl rungtynės surengtos Marselyje, mieste, kuris yra kaip tiksinti bomba? Kodėl valdžia nepasiruošė geriau? Itin prasta diena anglų ir rusų futbolui, bet taip pat parodytos pamokos UEFA, organizatoriams ir Prancūzijos valdžios atstovams.“ 

lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...