Antifutbolą demonstravusi Japonija ir po pralaimėjimo lenkams keliauja į aštuntfinalį (VIDEO)

Lenkija jau sužaidė paskutines šio pasaulio čempionato rungtynes, kurios jiems jau nieko nelėmė. Jose lenkai 1:0 susitvarkė su Japonija ir galėjo gerokai sukomplikuoti Azijos atstovams gyvenimą.

Vis dėlto teigiamas rezultatas Kolumbijos ir Senegalo rungtynėse leidžia japonams keliauti į aštuntfinalį. Japonija ir Senegalas surinko po 4 taškus, sužaidė lygiosiomis tarpusavyje, turėjo vienodą praleistų ir įmuštų įvarčių santykį bei buvo tiek pat įmušusios įvarčių. Todėl mažiau geltonų kortelių per čempionatą surinkę japonai (4:6) ir užėmė antrąją vietą grupėje bei iškovojo bilietą į aštuntfinalį.

Rungtynių pradžioje Japonija jau greit turėjo progą išsiveržti į priekį. 12-ąją minutę perdavimo sulaukęs Shinji Okazai galėjo pavojingai smūgiuoti galva, tačiau jo bandymas buvo netikslus.

Itin ramiame kėlinyje kita reali proga buvo sužaidus pusvalandį pirmajame kėlinyje. 32-ąją minutę Kamilas Grosickis galėjo išvesti lenkus į priekį, tačiau jo itin pavojingą smūgį itin įspūdingai atrėmė Eiji Kawashima. Po šio smūgio buvo panauda ir vartų linijos technologija, kuri tik patvirtino, kad įvarčio nebuvo.

Po pertraukos 53-ąją minutę lenkai puikiai pasileido į greitą ataką, tačiau K. Grosickio perdavimas buvo šiek tiek per stiprus ir pirmas prie kamuolio buvo E. Kawashima, kuris išgesino gaisrą prie savų vartų.

O jau 60-ąją minutę Lenkijos rinktinei pavyko išnaudoti savo progą. Po standartinės situacijos Rafalas Kurzawa pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o puikiai atsidengęs Janas Bednarekas nepaliko vilčių japonų vartininkui ir pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.

Lenkija turėjo dar vieną puikią progą pasižymėti ir pasiųsti Japoniją į nokautą. Vis dėlto 74-ąją minutę puikaus perdavimo sulaukęs Robertas Lewandowskis smūgiavo kur kas per smarkiai, nesukėlė jokių problemų E. Kawashimai ir išnaudojo idealią progą atsidaryti savo įvarčių sąskaitą pasaulio čempionate.

Nors rungtynių pabaigoje įvarčio labiau reikėjo Japonijos rinktinei, pavojingesnes atakas kūrė lenkai.

Pralaimėjimo minimaliu skirtumu patenkinta Japonija paskutines 10 minučių tiesiog stumdė kamuolį savo aikštės pusėje ir nieko kurti nebandė, nerizikavo ir saugojo esamą rezultatą.

Lenkija 1:0 Japonija
60' [1-0] J. Bednarek

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...