A.Paniukovas : „Mušti įvarčius kiekvienose rungtynėse - neblogai“

Kiekvienas individualas apdovanojimas futbolininkui - tarsi padėka už gerą žaidimą. Šiame sezone į Klaipėdos „Atlantą“ sugrįžęs rusas Andrejus Paniukovas nuo pirmųjų rungtynių priminė apie save. Reguliariai įvarčius mušęs puolėjas buvo išrinktas ne tik geriausiu I rato uostamiesčio komandos futbolininku, bet ir geriausiu visos A lygos žaidėju. 

Andrejau, tapai geriausiu A lygos ir „Atlanto“ pirmo rato žaideju. Kaip jautiesi sulaukęs tokio įvertinimo ?

Įmušęs septynis įvarčius supratau, kad turiu galimybę pakovoti dėl šio vardo. Malonu, kai aplinkiniai įvertina mane, mano žaidimą. Tai džiugina.

Sugrįžai į komandą po beveik dviejų metų. Per tą laiką teko vilkėti prancūzų klubo „Ajacio“ ir portugalų „Bragos“ marškinėlius. Kokios nuotaikos buvo, kai vėl grįžai į Klaipėdą?

Grįžau į Lietuvą norėdamas mušti dar daugiau įvarčių. Tai galite įsitikinti. Norėčiau, kad man padedant „Atlantas“ užimtų ne ketvirtą vietą, kurią užėmė pernai, o pakiltų aukščiau. Mes galime ir mes kovosime dėl medalių.

Kaip tau šis sezonas, kaip ir pirmajame muši daug įvarčių, gauni individualius apdovanojimus ir pripažinimą.  Ar neprimena pirmojo sezono, kai vilkėjai „Atlanto“ marškinėlius?

Pirmajame sezone mušiau po 4 įvarčius per rungtynes, o vėliau būdavo varžybų kuriose nepasižymėdavau, tai šiame sezone mušu beveik per kiekvienas rungtynes. Manau tai yra geriau.

Kuris tavo įvartis kol kas pats įsimintiniausias šiame sezone A lygos sezone?

Pirmajame rate išskirčiau įvarčius į „Stumbro“ ir „Trakų“ vartus, o jau antrajame rate buvo pora gražių įvarčių – kulnu į „Kauno Žalgirio“ vartus ir išlyginamasis įvartis į "Sūduvos" vartus.

Kokia situacija su lietuvių kalba? Ar jau pramokai? 

Suprantu, bet kalbėti nekalbu – dar per sunku. Kai prabylu – komandos draugai juokiasi.

Kaip leidi laisvalaikį Klaipėdoje, gal turi pamėgtų vietų?

Dažniausiai laiką leidžiame su komandos draugais, žiūrime futbolą, su bičiuliais einame pasivaikščioti, pavalgyti mieste. 

Ar tėvai jau buvo atvykę aplankyti?

Pirmaisiais metais buvo.  Šiemet – dar ne, bet atvažiuos.