Apvali sumelė: kiek iš viso kainavo PSG žvaigždynas?

Jau šį vakarą Čempionų lygos atsakomajame aštuntfinalio mače ginklus surems Paryžiaus "Saint Germain" ir Madrido "Real" klubai.

Dar visai neseniai Prancūzijos komanda negalėjo pasvajoti apie panašias dvikovas ir mąstydavo vien apie patekimą į prestižinį Senojo žemyno turnyrą.

Tačiau viskas pasikeitė 2011-aisiais metais, kai ekipą įsigijo investuotojai iš Kataro.

Jau pirmajame sezone buvo įsigyti tokie žaidėjai kaip Javieras Pastore ar Blaise Matuidi bei iš viso išleista 95,8 mln. eurų.

Nuo to laiko naujokams nebuvo gailima pinigų - per kitus sezonus išleista atitinkamai 110,8 mln. (Z.Ibrahimovičius, T.Silva), 109,4 mln.(E.Cavani, Marquinhos), 49,5 mln. (D.Luizas), 114 mln. (A.Di Maria, L.Kurzawa), 136 mln. (Jese, J.Draxleris, G.Krychowiakas) ir 238 mln. (Neymaras) (+180 mln.) eurų.

Kai ateinančią vasarą PSG baigs formalumus dėl Kyliano Mbappe įsigijimo, bendra išleistų pinigų suma perkops simbolinę 1 mlrd. eurų sumą.

2012-aisiais klubo prezidentas Al Khelaifi iškėlė komandai užduotį per penkerius metus triumfuoti UEFA Čempionų lygoje. Nors ekipa turnyre aukso dar neiškovojo, galbūt šįvakar PSG žvaigždynas parodys, kad fantastiška pinigų suma nebuvo išleista veltui.