Ar atsirevanšuos "Žalgiris" kauniečiams už smūgį antrajame rate?

Pergalingai į A lygos kovas grįžusiam FK „Žalgiriui“ jau netrukus teks susigrumti su dar viena Laikinosios sostinės komanda. 18-ajame čempionato ture vilniečiai sieks pažaboti įsibėgėjantį „Kauno Žalgirį“ ir atsirevanšuoti už nesėkmę antrojo rato susitikime.

Driokstelėjo. Po pertraukos Kauno klubas pasiekė netikėtą rezultatą, namuose 1:0 įvekdamas skambiais vardais pajėgas papildžiusią „Jonavą“. Pergalingą įvartį „Kauno Žalgiriui“ pelnė naujokas Lukas Kochanauskas, kuriam tai buvo debiutinis mačas naujoje komandoje.

Lygybė. Šio sezono susitikimuose abi ekipos pasidalino po pergalę. Pirmame rate po Elivelto įvarčio „Žalgiris“ varžovus „Sportimos“ manieže įveikė 1:0, tačiau antrame rate Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione sužaidė blogiausią sezono mačą ir kauniečiams nusileido 0:2. Beje, pastarosios rungtynės sutapo su 39-uoju „Kauno Žalgirio“ ekipos kapitono Igno Deduros gimtadieniu. Liepos 25-ąją dieną gimtadienių Kauno ekipoje nenusimato.

Papildymas. Laikinosios sostinės klubas per pertrauką pasipildė keliais futbolininkais. Be jau minėto L.Kochanausko į Kauną atvyko A lygoje jau debiutavęs gruzinas Vako Bačiašvilis, sugrįžo Klimas Gusočenka bei Pijus Širvys, gynybos grandį sustiprino juodkalnietis Marko Ivanovičius. Be to, „Kauno Žalgiris“ iš Utenos „Utenio“ išsinuomojo buvusį žalgirietį Edviną Baniulį. Pastarasis A lygos 2-ojo turo rungtynėse į „Žalgirio" vartus įmušė įvartį, nulėmusį sensacingą Utenos klubo pergalę prieš čempionus.

Serija. 37-erių metų „Kauno Žalgirio“ veteranas Modestas Stonys yra viena iš sėkmingo kauniečių žaidimo priežasčių. Patyręs vartininkas ketveriose rungtynėse iš eilės nėra praleidęs įvarčio – tokia serija šio sezono A lygoje negali pasigirti nė vienas vartų sargas. Beje, iš viso šį sezoną kauniečių vartus M.Stonys gynė šešeriose A lygos rungtynėse ir per pimus du mačus (11 ture su Kauno „Stumbru“ bei 13 ture su „Trakais“) praleido 7 įvarčius. 

Šuolis. Prieš porą mėnesių kauniečiai buvo įklimpę turnyro lentelės dugne, tačiau per pastarąsias ketverias rungtynes iškovojo net 10 taškų ir priartėjo prie aukščiau esančių komandų. Šiuo metu „Kauno Žalgiris“ savo kraityje turi 12 taškų ir trimis atsilieka nuo laipteliu aukščiau esančio „Stumbro“ bei keturiais – nuo šeštą poziciją užimančios „Jonavos".

Vairas. Lyginant su praėjusiomis šių metų rungtynėmis, prie varžovų komandos atsarginių žaidėjų suolelio pamatysime naują strategą – Johnataną McKinstry. Šis specialistas iš Šiaurės Airijos tapo pirmuoju užsieniečiu, kuris stojo prie „Kauno Žalgirio“ vairo ir savo debiutą pažymėjo pergale.