Ar "Bayern" jau šiandien užsitikrins titulą Vokietijoje? ("Bundesliga" turo apžvalga)

Jau šį vakarą „Bundesliga“ pirmenybėse gali būti užbaigta kova dėl pirmų dviejų pozicijų. Jei Miuncheno „Bayern“ laimės arba sulauks „Borussia“ nesėkmės – jie iškovos ketvirtą čempionų titulą iš eilės, o Dortmundo ekipa sezoną pabaigs antroje pozicijoje.

Šeštadienį „Allianz Arena“ stadione šeimininkams tereikės pergalės, tačiau ji tikrai nebus jiems atiduoda – šiandieniniai jų varžovai ne tik kovoja dėl vietos Čempionų lygos varžybose, tačiau yra viena iš dviejų ekipų, kuri šį sezoną jau iškovojo pergalę prieš „Bayern“ Vokietijos čempionate. 15 ture „Gladbach“ namuose bavarus nugalėjo 3-1 ir pirmą kartą sezone juos paliko be taškų. Žiūrint į „Bayern“ mačus visuose frontuose, „Gladbach“, kartu su „Arsenal“, yra vienintelės ekipos, kurios Vokietijos klubą šį sezoną nugalėjo dviejų įvarčių skirtumu, o šiandieniniai svečiai yra vieninteliai, kurie į Vokietijos čempionų vartus įvartį per susitikimą įmušo tris kartus.

„Gladbach“ šiuo metu pirmenybėse žengia penkti, o šį vakarą įvyks ir dar vienos rungtynės, kurios bus jiems svarbios ir gali lemti paskutinio kelialapio į Čempionų lygą savininkus. Ketvirtoje vietoje žengianti ir vos tašku prieš artimiausius konkurentus pirmaujanti Berlyno „Hertha“ išvykoje bandys pasipriešinti Lėverkuzeno „Bayer“ futbolininkams. Pastaruoju metu šios ekipos demonstruoja visiškai skirtingus rezultatus – į trečią vietą iš aštuntos pakilusi „Bayer“ laimėjo šešis susitikimus iš eilės, o „Hertha“ per keturis paskutinius turus sukrapštė vos tašką. Dar neseniai tvirtai kovoje dėl Čempionų lygos besilaikiusi sostinės ekipa šią poziciją gali prarasti jau šiandien, o „Bayer“ pergalės atveju užsitikrins kelialapį į prestižiškiausias Europos varžybas.

Šį vakarą į aikštę žengs ir Dortmundo „Borussia“, kuri namuose priims pastaruoju metu „Bundesliga“ pirmenybėse apgailėtinai atrodančią „Wolfsburg“ ekipą, kuri nusirito iki dešimtos turnyro lentelės pozicijos, o šį vakarą gali netekti paskutinių vilčių kitais metais dalyvauti net ir Europos lygos turnyre. Toks pasirodymas pernai antrą vietą užėmusiai komandai yra tikrai ne tas, kuris džiugintų ir atneštų teigiamas emocijas.

Šeštadienio „Bundesliga“ dvikovos:

16:30 „Bayern“ – „Gladbach“

16:30 „Darmstadt“ – „Eintracht“

16:30 „Borussia“ – „Wolfsburg“

16:30 „Hannover“ – „Schalke“

16:30 „Hoffenheim“ – „Ingolstadt“

16:30 „Mainz“ – „Hamburger“

19:30 „Bayer“ – „Hertha“

Tautvydas Sakalauskas