Ar lyderių trijulė išliks pergalių kelyje? ("La Liga" turo apžvalga)

Šį savaitgalį „La Liga“ pirmenybėse bus sužaisti aštuoni 36-ojo turo mačai, iš kurių šeštadienį bus sužaistos keturios rungtynės, o į aikštę išbėgs visos trys čempionate pirmaujančios komandos.

Pirmoji savo jėgas išbandys Madrido „Real“ ekipa, kuri išvykoje kovos su „Real Sociedad“ futbolininkais. Šiame mače „Real“ išvykoje varžovus bandys įveikti be dviejų savo puolimo lyderių – Cristiano Ronaldo ir Karimo Benzema. 54 įvarčius lygoje kartu pelnę žaidėjai susitikimą praleis dėl traumų, tad „Real“ turės surasti naujų ginklų puolime. Praėjusį savaitgalį Ispanijoje jiems tai pavyko – Garethas Bale`as įmušė dukart, Lucas Vaszuezas pridėjo vieną tikslų smūgį ir padėjo ekipai iškovoti svarbią pergalę. Norėdami išlaikyti save kovoje dėl čempionų titulo Madrido futbolininkai turės pratęsti pergalių seriją „La Liga“ pirmenybėse iki dešimties.

Vienintelė namuose iš trijų pirmaujančių komandų žaisianti „Atletico“, nepaisant to, jog jų varžovai užima 16 poziciją, jų nuvertinti taip pat negali. Tai geriausiai parodo paskutinės „Rayo Vallecano“ rungtynės prieš Madrido „Real“, kur jie 15 susitikimo minutę jau pirmavo 2-0. Tiesa, persvaros jiems išlaikyti nepavyko ir susitikimas baigėsi 2-3, tačiau tai dar kartą patvirtino, jog jie taip pat gali būti labai pavojingi. Paskutinius tris mačus 1-0 laimėjusi „Atletico“ taktikos tikrai nekeis bei savo pergalės pamatus ir šiame mače bandys nutiesti geros gynybos pagrindu. Sutrukdyti Madrido žaidėjams gali ir tai, jog trečiadienį jie žaidė sunkias Čempionų lygos rungtynes prieš „Bayern“, o jau artėjantį antradienį jų laukia atsakomoji pusfinalio dvikova.

Paskutinė į aikštę žengsianti „Barcelona“ sieks išlaikyti viską savo rankose išvykos dvikovoje prieš „Real Betis“. Itin gerai juos nuteikti turėtų praėjusių dviejų rungtynių rezultatai – „Barca“ ne tik iškovojo dvi triuškinančias pergales, tačiau ir varžovus sutrypė bendru, neįtikėtinu, 14-0 įvarčių santykiu. Šiose dvikovose tiesiog fantastiškai pasirodė Luisas Suarezas, kuris pelnė net aštuonis įvarčius ir atliko tris rezultatyvius perdavimus. Išlaikyti gerą formą jam ir visai katalonų komandai teks iki pat sezono pabaigos – kiekvienas prarastas taškas gali kainuoti galimybę apginti pernai iškovotą čempionų titulą.

Šeštadienio „La Liga“ rungtynės:

17:00 „Real Sociedad“ – „Real“

19:15 „Atletico“ – „Rayo Vallecano“

21:30 „Real Betis“ – „Barcelona“

23:05 „Granada“ – „Las Palmas“

Sekmadienio „La Liga“ rungtynės:

13:00 „Athletic Bilbao“ – „Celta Vigo“

17:00 „Espanyol“ – „Sevilla“

19:15 „Deportivo“ – „Getafe“

21:30 „Valencia“ – „Villarreal“

Tautvydas Sakalauskas