Ar "Man City" pateks į Čempionų lygą: "Swansea City" - "Manchester City" (apžvalga)

Šį vakarą 17:00 val. „Premier“ lygoje bus sužaistos paskutinio turo rungtynės. Dėl paskutinio kelialapio į Čempionų lygą vis dar kovoja dvi Mančesterio ekipos, o pranašumą turi „Manchester City“, kuriems norint patekti į prestižiškiausias Europos varžybas tereikia paskutiniame ture iškovoti bent tašką mače su „Swansea City“. Šių rungtynių apžvalgą jums pateikia Eurofootball.lt.


 „Swansea City“ prieš „Manchester City“

Rungtynių laikas ir vieta: Gegužės 15 dieną 17:00 val. „Liberty“ stadione, Svonsyje;

Teisėjas: Mike`as Deanas;

Tarpusavio varžybų istorija: „Manchester City“ laimėjo 19 kartų, „Swansea City“ pergale džiaugėsi 7 rungtynėse, o 3 dvikovos baigėsi lygiosiomis;

Komandų forma: „Swansea City“ (3 pergalės, 2 pralaimėjimai), „Manchester City“ (1 pergalė, 2 lygiosios, 2 pralaimėjimai);

Turnyrinė situacija: Po 37 turų „Manchester City“ su 65 taškais užima ketvirtą vietą „Premier“ lygoje, o 46 taškus turinti „Swansea City“ užima vienuoliktą vietą.

Komandų naujienos:

„Swansea City“:

Šeimininkai prieš šį mačą patvirtino, jog visi keturi Europos čempionate dalyvausiantys žaidėjai – Ashley Williamsas, Neilas Tayloras, Gylfi Sigurdssonas ir Lukaszas Fabianski paskutiniame ture nežais. Prieš Europos pirmenybes jiems nuspręsta suteikti poilsio.

Komandai taip pat tikrai nepadės ir Jeffersonas Montero bei Alberto Pelochi, kurie šiuo metu yra traumuoti. Vartuose žiūrovai turėtų išvysti debiutą – pirmą mačą „Premier“ lygoje sužais 26-erių metų švedas Kristofferis Nordfeldtas.

Pergalės atveju ir „Stoke City“ praradus taškus, „gulbės“ pakiltų į dešimtą vietą „Premier“ lygoje, o pralaimėję jie gali prarasti dvi pozicijas ir atsidurti tryliktoje pozicijoje.

„Manchester City“:

„City“ gretose į rikiuotę po ligos sugrįžta Samiras Nasri, tačiau komandoje yra ir nuostolių – vargu ar į aikštę bus mestas po traumos nepilnai atsistatęs Aleksandaras Kolarovas, o Vincentas Kompany, Davidas Silva ir Pablo Zabaleta privalės praleisti paskutinio turo rungtynes.

„City“ vis dar gali pakilti ir į trečiąją poziciją, tačiau tam jiems reiktų ne tik pergalės sekmadienio mače, tačiau ir „Arsenal“ nesėkmės prieš paskutinę vietą užimančią „Aston Villa“ ekipą. Iškovoję bent lygiąsias „Man City“ būtų ramūs dėl ketvirtos vietos, o pralaimėjimo atveju jie turėtų laukti „Manchester United“ kluptelėjimo prieš „Bournemouth“ klubą.

Svarbiausi faktai prieš šį susitikimą:

„Swansea“ prieš „Manchester City“ laimėjo vos vieną iš devynių susitikimų „Premier“ lygoje, o paskutiniose penkiuose mačuose jie turėjo pripažinti varžovų pranašumą;

„Gulbės“ laimėjo dvi paskutines varžybas lygoje ir iš viso per tuos mačus įmušė septynis įvarčius;

Pirmą kartą per klubo istoriją, „Swansea City“ „Premier“ lygos mačuose namuose laimėjo keturis kartus iš eilės. Šį vakarą jie gali dar labiau pagerinti komandos rekordą ir seriją pratęsti iki penkių;

Namuose „gulbės“ per paskutinius septynis lygos mačus praleido vos tris įvarčius;

Bafetimbi Gomisas pasižymėjo per paskutinius du „Premier“ lygos susitikimus prieš „Man City“;

„Man City“ laimėjo tik vieną iš paskutinių keturių mačų Anglijos pirmenybėse (2 lygiosios, 1 pralaimėjimas);

„Miestiečiai“ užbaigdami sezoną svečiuose, pergale džiaugėsi vos viename iš paskutinių šešių mačų (2 lygiosios, 3 pralaimėjimai);

Manuelio Pellegrini auklėtiniai laimėjo vos penkias iš savo paskutinių 13 rungtynių (3 lygiosios, 5 pralaimėjimai);

Wilfriedas Bony pasižymėjo abejose rungtynėse prieš savo buvusią komandą – „Swansea City“;

Sergio Aguero įmušė per paskutinius šešis savo mačus „Premier“ lygoje – tai ilgiausia šio žaidėjo rezultatyvių susitikimų serija šiose pirmenybėse.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...